NPO1 komt met speciale tv-uitzending Samen voor Marokko
Bron: Rode Kruis

NPO1 komt met speciale tv-uitzending Samen voor Marokko

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

BNNVARA komt vrijdag met een speciale tv-uitzending die in het teken staat van Marokko. De aardbeving die Marokko afgelopen vrijdag trof heeft honderdduizenden levens ontwricht. Veel mensen verloren dierbaren, dorpen zijn weggevaagd en de schade is nog niet te overzien.

Op initiatief van Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa slaan VPRO en BNNVARA vrijdagavond de handen ineen voor de speciale tv-uitzending ‘Samen voor Marokko’. In de 55 minuten durende live-uitzending, gepresenteerd door Nadia Moussaid en Khalid Kasem, worden de verhalen van de getroffenen verteld en wordt gesproken over de hulp aan het getroffen gebied. Er is muziek van Nick Schilder en Numidia. De uitzending wordt gemaakt in samenwerking met Het Rode Kruis.

Nadia Moussaid: ‘We moeten iets doen. Mensen zijn alles kwijt, hun leven, hun thuis. Met deze speciale uitzending laten we onze medemenselijkheid spreken en kunnen we iets doen in plaats van machteloos toekijken. Laten we als gemeenschap in actie komen zodat mensen hun leven weer op kunnen bouwen. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje kan bijdragen door de slachtoffers een stem kan geven.’

Samen voor Marokko, vrijdag 15 september, om 21.30 uur te zien bij VPRO/BNNVARA op NPO 1.