Dwight van van de Vijver presenteert nieuw EO-programma
Bron: Willem-Jan de Bruin / EO

Dwight van van de Vijver presenteert nieuw EO-programma

Geschreven door Pieter Jongsma

Dwight van van de Vijver presenteert vanaf november het nieuwe programma Geboeid - terug naar Indonesië. Dwight reist samen met drie jongvolwassenen van Indische en Molukse afkomst terug naar het land van hun voorouders.

Alle drie delen ze dezelfde vraag: “Hoe zag het leven van mijn voorouders eruit en wat heeft dat voor effect op mijn leven vandaag?” Tijdens deze bijzondere reis proberen Gayle, August en Emmy antwoorden te vinden op hun vragen over identiteit, geschiedenis en hun plaats in de wereld.

In 2019 ging Dwight zelf op zoek naar zijn verleden in de EO-serie Geboeid – terug naar de plantage: "Toen ik begon aan mijn zoektocht in Geboeid hoorde ik iemand zeggen dat je pas weet waar je heen gaat als je weet waar je vandaan komt. Ik was sceptisch, maar het bleek te kloppen. Ik kwam er sterker uit en dat gun ik Emmy, Gayle en August ook. Graven in het verleden en op zoek gaan naar antwoorden in een gedeelde geschiedenis is belangrijk om te helen als individu, maar ook als een samenleving met verschillende gemeenschappen."

Geboeid – terug naar Indonesië, vanaf donderdag 2 november te zien bij de EO op NPO 3.