It Takes 2: Leef? Leef!

It Takes 2: Leef? Leef!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer zaterdag en dus tijd voor It Takes 2. Met nog maar zes BN-ers in de strijdt, wordt het steeds spannender. In deze vierde aflevering komen ook een aantal gast artiesten langs. Zo zijn daar Miss Montreal, Dwight Dissel, Diggy Dex, Wulf, Samantha Steenwijk en Ruth Jacott. Zij zullen een optreden geven met één van de zes overgebleven BN-ers.

Als eerste mocht Marieke het podium op. Samen met Samantha zong zij het nummer Leef. Het werd een feest in de studio! Marieke zette de hele studio op zijn kop. Eindelijk leek Marieke plezier te hebben in zingen. Wie weet kwam dat ook wel door Samantha. Ik heb genoten van dit optreden. Van de jury kreeg Marieke een mooie 23,5 punten. 

Het tweede optreden was er voor Leo. Hij zong samen met coach Trijntje het nummer Fields Of Gold. Dit werd een gevoelig optreden. Voor Trijntje leek het nummer iets te hoog. Maar Leo had er totaal geen moeite mee. Zijn stem klonk heel goed tijdens dit optreden. Maar de punten bleven wel iets achter. Ook Leo kreeg namelijk 23,5 punten, evenveel als Marieke.

Dionne stond klaar om samen met Miss Montreal te zingen. Zij zongen het nummer Wish I Could. Het optreden zelf vond ik niet heel fijn. Dit kwam meer door het nummer. De zang van Dionne was wel weer heel goed. De samenzang kwam een beetje schreeuwerig over. De jury was wel heel erg enthousiast over het optreden van Dionne. Zij gaven haar dan ook 26,5 punten.

De Belgische zangeres Evi stond met coach Marcel op het podium. Zij kozen ervoor om het swingende That man te gaan zingen. Wat kan Marcel toch onwijs goed zingen. Die man kan echt alles zingen! Maar ook Evi deed het heel erg goed. Die twee kunnen samen heel goed zingen. Het was ook een swingend en vooral vrolijk optreden. Dat moest wel beloond worden met 25,5 punten, wat ik overigens wel een beetje laag vond.

Een droom voor Eva kwam uit. Zij mocht samen met een man, Dwight, zingen. Samen zongen zij het nummer Homesick. Het werd stil ik de studio. Iedereen genoot zichtbaar van dit bijzondere optreden. De stemmen, de pianomuziek op de achtergrond, werkelijk alles klopte. Ik kreeg kippenvel van dit optreden en door de stemmen van Eva en Dwight. Hier moest de jury wel drie tienen voor geven! In totaal heeft Eva mooi 30,0 punten gescoord.

Jörgen ging een serieuze kant op. Samen met coach Trijntje zong hij het nummer Baby Come To Me. Het werd een heel fijn en goed optreden. De stem van Jörgen lijkt iedere week beter te worden. Het is echt fijn om naar te luisteren. Maar Angela vond het iets te serieus allemaal. Met slechts 23,0 punten, staat Jörgen op dit moment op de laatste plek... wat niet terecht is. Helemaal niet terecht.

Voor het eerst in dit seizoen ben ik een beetje kritisch. Het optreden van Eva en Romy vond ik vrij bijzonder. Zij zongen het nummer Finesse. Nu vind ik dit nummer niet heel sterk. Maar de stemmen van Eva en Romy waren wel weer heel goed. Het rappen hadden ze van mij over mogen slaan. De uithaal van Romy raakte mij dan wel weer. Wat een stem heeft zij! In totaal ontving Eva 29,0 punten. Bij elkaar opgeteld heeft Eva nu 59,0 punten!

De Belgische Evi mocht zingen met Diggy. Samen zongen ze zijn nummer, Treur Niet. Ook hierbij kwam een beetje rap kijken. In dit nummer vond ik de rap wel beter tot haar recht komen. De zang was goed, de rap was goed en het optreden was gewoon goed. Weinig opmerkingen eigenlijk. In totaal ontving Evi 24,0 punten. Bij elkaar opgeteld scoorde Evi in totaal 49.5 punten.

Marieke zong samen met coach Trijntje If I Where A Boy. Het lijkt wel alsof Marieke steeds beter wordt. In het begin leek het erop alsof het snel over en uit zou zijn. Maar Marieke herpakt zich iedere week. In deze aflevering was zij heel goed. Ook dit nummer zong Marieke heel erg goed. De boodschap van dit nummer kwam zeker over. Van de jury ontving Marieke 23,5 punten. In totaal komt Marieke uit op 47,0 punten.

Voor Leo stond een duet met een man op de planning. Hij mocht samen met Wulf het nummer All Things Under The Sun zingen. Het werd een heel fijn en goed optreden. De stemmen van Leo en Wulf klonken samen eigenlijk best wel goed. Twee verschillende stemmen maar toch samen één boodschap. Dit optreden leverde Leo dan ook een mooie 26,5 punten op. In totaal scoorde Leo vanavond 50,0 punten!

Dionne mocht ook nog zingen met Marcel. De stemmen van Dionne en Marcel samen zijn heel fijn. Zij zongen vanavond het nummer Ordinary People. Het was weer een heel fijn optreden. Dit keer vond ik de zang van Dionne weer heel goed. Maar Marcel? Wat kan die man zingen. Niets is voor hem onmogelijk. Hij is echt fantastisch. Voor dit optreden ontving Dionne maar liefst drie tienen! Bij elkaar opgeteld kwam Dionne uit op 56,5 punten.

De avond werd afgesloten door Jörgen. Hij mocht zingen met Ruth. Zij zongen samen met swingende Seki Marinda. Wat deed Jörgen het ontzettend goed! Het werd een heel fijn en vooral swingend optreden. Ik werd er vrolijk van. Maar dat kwam ook doordat Ruth mee zong. Dat was natuurlijk ook heel fijn. Van de jury kreeg Jörgen 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld kwam Jörgen uit op 48,5 punten.

Marieke vond ik deze avond heel sterk. Dit was haar beste avond tot nu toe volgens mij. Maar Eva was werkelijk dé ster van de avond. Zij wist indruk te maken met het nummer Homesick. Verder vond ik Marcel ook weer heel goed. Niet zomaar goed, maar echt heel goed. Heel erg fijn om naar zijn stem te kunnen luisteren. 

Deze avond verliep voor Marieke (47,0), Evi (49,5) en Jörgen (48,5) niet goed af. Zij belandden alle drie in de gevarenzone. Het was nu aan het publiek om te stemmen. Als eerste wist Evi zich te plaatsen voor de aflevering van volgende week. Daarna werd het even spannend; uiteindelijk wist Jörgen zich te plaatsen voor volgende week. Het doek viel deze week voor Marieke, die er vrede mee leek te hebben. 

Volgende week zijn er nog maar vijf BN-ers over.
Team Trijntje bestaat dan nog uit; Jörgen en Leo.
Team Romy bestaat nog uit; Eva.
Team Marcel bestaat nog uit Evi en Dionne.

It Takes 2 is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!