Boer Zoekt Vrouw: Bernice krijgt langzaam vertrouwen in de liefde
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Bernice krijgt langzaam vertrouwen in de liefde

Geschreven door Natasja Landman

De eerste 2 afleveringen van Boer Zoekt Vrouw stonden volledig in het teken van het zoeken naar de juiste matches die zouden komen logeren op de boerderij. Met allemaal een aardige stapel met brieven begon de zoektocht naar de ware liefde.

Heel erg veel kun je nooit opmaken uit de eerste aflevering vind ik, al leer je uit vorige seizoenen wel dat ze altijd wel inzoomen op de mensen die doorgaan naar de logeerweek. Hoe meer brieven je hebt hoe lastiger het ook is om te kiezen welke tien er doorgaan naar de speeddate. De leukste afleveringen vind ik altijd als de logeerweek eindelijk gaat beginnen. Toch leer je tijdens de eerste afleveringen ook al de boeren een beetje kennen, maar je ziet ook veel brievenschrijvers die niet meegaan naar de logeerweek.

Haico (42 jaar) een melkveehouder uit Denemarken:

Haico heeft tien leuke vrouwen weten uit te kiezen uit al zijn brieven. Hij is wel ontzettend zenuwachtig voor de speeddate, hij weet bijna niet wat hij moet zeggen als hij de vrouwen ontmoet. Hij geeft bij Yvon aan dat hij best verlegen is. Ik gun hem wel echt een leuke partner, iemand die hem even uit zijn schulp kan trekken.

Haico heeft zich wel heel erg goed voorbereid op de gesprekken met de vrouwen en komt één op één toch niet zo verlegen meer over. Ik vind het ook heel mooi dat Haico iedereen als eerste bedankt voor het schrijven en de komst. Ik heb gelijk bij twee vrouwen van Haico al een heel goed gevoel en dat is bij Ellen en Jasmijn. Ik vermoed dat hij met één van deze twee gaat eindigen.

Claudia (57 jaar) een melkveehouder uit Frankrijk:

Claudia had 89 brieven van mannen die graag voor haar naar Frankrijk wilde verhuizen. Daar heeft ze uit eindelijk een selectie van tien mannen uitgehaald voor de speeddate. Als Claudia de mannen ontmoet weet ze alle namen nog precies. Stuk voor stuk zijn het allemaal hele sympathieke mannen die ook bijna allemaal iets hebben meegenomen voor haar. Ze krijgt onder andere een boom, maar ook chocolaatjes. Ik vind Claudia overkomen als een hele lieve vrouw en ik hoop dat zij de liefde gaat vinden. Toch vind ik haar ergens ook wel overkomen als een vrouw die het ook prima heeft alleen.

Richard (32 jaar) akkerbouwer uit Slowakije:

Richard heeft uit zijn stapel brieven ook tien leuke vrouwen uitgekozen voor de speeddate. Alleen heeft hij niet alle informatie uit de brieven weten te halen die hij graag wil weten. Hij heeft de speeddate dan ook heel goed voorbereid. Hij heeft allemaal vragen opgeschreven, zo vindt hij het ook heel belangrijk of iemand een familiemens is. Het is voor hem namelijk niet zo makkelijk om even op de koffie te gaan bij familie, dus dat moet zijn toekomstige partner wel begrijpen.

Nu vind ik dat wel logisch, maar ergens snap ik het ook wel dat hij het zo zakelijk aanpakt. Yvon vraagt ook nog even of hij het niet te zakelijk aanpakt, maar hij vindt het wel goed zo. Gelukkig is Yvon er toch nog om hem een beetje bij te sturen als hij twijfelt over iemand die vegetarisch is, want dan mist hij wel zijn zuurkoolschotel met ham. Ik vind het dan wel goed dat hij hier zo erg op let, want dit soort dingen zou hij dan nooit los kunnen laten. Ik vermoed wel dat hij echt verliefd zal gaan worden op één van de dames.

Bernice (23 jaar) melkveehouder en paardenfokker uit Zweden:

Bernice had het vorige week heel erg moeilijk. Zij had veruit de meeste brieven ontvangen en vond het heel erg lastig om een selectie te maken. Uit eindelijk heeft ze toch tien mannen gekozen, waaronder één man die ze al kent vanuit haar jeugd. Ze zijn beide natuurlijk wel veel veranderd, maar wel grappig dat ze iemand kiest die ze nog kent van vroeger. Bernice had veel twijfels of zij wel de liefde zou kunnen gaan vinden, maar na vijf mannen gesproken te hebben is zij wat positiever. Het gaat allemaal gemakkelijk met het praten met de mannen en daarom gaat de twijfel een beetje weg. Ze begint weer wat vertrouwen te krijgen in het vinden van de liefde. Ik vermoed ook wel dat zij zich tijdens de logeerweek erg gaat openstellen en daar de liefde gaat vinden.

Piet (63 jaar) koeienboer en akkerbouwer uit Duitsland:

Waar Piet vorige week een beetje beduusd leek, omdat hij “maar” 24 brieven kreeg heeft hij deze week weer een domper te verwerken. Hij had tien leuke dames uitgezocht voor de speeddate, maar door omstandigheden konden er twee niet aanwezig zijn en  een andere dame kon alleen online aanschuiven.  Daardoor lijkt het voor Piet wel een erg klein clubje in vergelijking met de andere boeren. Dat maakt de keuze wel weer makkelijker. Hij hoeft er maar twee teleur te gaan stellen. Ik vermoed dat Piet ook wel de liefde zal gaan vinden ook al had hij “maar” 24 brieven.

Volgende week gaan we zien hoe de boeren de speeddates gaan beleven. In de promo voor volgende week werd al gezegd dat de speeddate ook een beetje ongemakkelijk gaat zijn. En je hoort ook dat Piet al aangeeft vlinders te voelen voor één van de vrouwen. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!