Married At First Sight - Match or Mistake: Alleen van je ademhaling word ik al misselijk
Bron: RTL / Jasper Suyk

Married At First Sight - Match or Mistake: Alleen van je ademhaling word ik al misselijk

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

The drama continues. De koppels gaan voor het eerst samenwonen en dat doen ze allemaal in hetzelfde gebouw. Is dát nou even makkelijk als ze toch besluiten te gaan shoppen buiten hun eigen habitat.

De trouwfoto's maken het nodige los

Alle koppels krijgen de sleutels van hun appartement en bij sommige koppels kun je beter zeggen ‘de sleutels van hun appartementen’. De trouwfoto's staan op tafel en dat ze er zoenend op staan, maakt het nodige los. 

Ginger en Ollie vinden het geweldig en ze beleven allemaal hun trouwdag opnieuw. De een iets meer- en vooral iets ongemakkelijker dan de ander.
Ginger is maar meteen duidelijk. Ze heeft de grootste kast nodig, anders passen die 26 paar schoenen er niet in.

Marissa en Rosa zijn veel leuker

Manuela vindt de trouwfoto’s hélemaal niets en dat laat ze ook duidelijk horen. Haar plek in bed heeft ze ook al geclaimd en Silio heeft het wel gehad met haar ‘ik-ik-ik gedrag’. Hij vindt het leuk en aardig dat Manuela nog haar best doet, maar hij vindt Marissa en ook Rosa sowieso veel leuker.

Het begint een wat lachwekkende situatie te worden. Manuela die een heel verhaal ophangt over de kip die niet gewassen moet worden, want anders krijg je salmonella op je keukenblad en je moet dan ook elke keer een andere lepel pakken als je geroerd hebt, want anders springt de salmonella uit de pan over op de lepel. 

Doe de rijst maar in het koude water

Manuela houdt écht niet van koken en dat wordt akelig snel duidelijk. Het is een functioneel iets maar ze heeft op school wel geleerd hoe je een uit moet snijden. Echt wel belangrijke info dit...NOT.

Ze is een béétje onhandig en gooit de rijst in het koude water. Silio kan er niet bij met zijn hoofd en ik zou wel eens willen weten wat hij écht denkt. Ik weet wel wat ik denk! Wat een simpele ziel dit.

Geef mij maar een eigen sleutel

Jeroen en Wendy komen het appartement in en Wendy schiet hélemaal vol van de zoenende foto. Jeroen heeft hun trouwdag als geweldig ervaren, maar daarin staat hij hélemaal alleen.

Ze krijgen de mogelijkheid om te LAT-ten en je zíet Wendy ontspannen. Zij is duidelijk dat ze apart wil wonen en Jeroen kan niet anders dan aangeven dat hij dat ook wel wil. Eindelijk rust voor Wendy. Ze is even klaar met opdringerige Jeroen. Ben ik de enige die Wendy een kille en afstandelijke tange vind? Die minachtende blik in haar ogen zorgt laten de rillingen over m'n rug lopen. 

Kun je niet stoppen met ademen?

Rosa krijgt een soort van lachstuip als ze binnenkomt en de zoen-foto ziet. Dat lachen gaat over in pure paniek en de tranen komen omhoog. Niet vergeten te ademen Rosa!

Het is niet de bedoeling dat je bij het zien van een trouwfoto zo veel stress krijgt. Ze deelt haar stress met Roy. Dat doet ze goed. Ze spreekt uit dat, des te liever Roy is voor haar, hoe meer afstand zij neemt. Dat wordt dus ook een eigen appartement voor Rosa.

Ze wil niet meer samen in één ruimte zijn met Roy. Spaans benauwd krijgt ze het ervan en hij irriteert haar al door alleen maar te ademen. Die moet ongelooflijk hard binnenkomen bij Roy zeker als ze letterlijk misselijk wordt en wegloopt.

Ondanks dat blijft Roy begripvol en beleefd en ook dat werkt averechts. Zelfs een vriendschap zit er voor haar niet meer in en stoppen met ademenen, ja ...dat zal héél moeilijk gaan concludeert Roy.

Waar heb je je lingerie opgeborgen?

Elanor komt met een heel arsenaal aan koffers het appartement in. Ze koopt voor elke gelegenheid een nieuwe outfit en Mike is meteen helder. Als ze denkt dat hij elk weekend mee gaat shoppen, heeft ze het mis. Ze doet maar....zo lang ze het zelf betaalt!

Mike heeft alle kleding van Elanor door zijn vingers laten gaan en vraagt zich af of er nog meer koffers komen. Hij is namelijk bij het uitpakken de lingerie niet tegen gekomen. Rustig aan jongen....Rustig aan!

Leg de foto’s op de goede volgorde

De volgende enveloppe komt onder de deur door en ze moeten elkaar op volgorde van aantrekkelijkheid leggen. Jeroen ligt bij alle dames achteraan. Goed excuus is zijn leeftijd. Hij is te oud.

Jeroen en Wendy zitten in een wak en waar de foto's van elkaar zouden belanden is wel duidelijk. Zij mogen elkaar dan ook een brief schrijven en Wendy legt de trouwfoto pontificaal op z’n kop. Dat levert veel te veel negatieve energie op.

Met z’n drieën kletsen over Jeroen

Wendy heeft onwijs veel behoefte om te ventileren en dat doet ze bij Rosa en Ginger. Jeroen gaat flink over de tong. Hij lult 5 kwartier in een uur, maar zegt helemaal niets. Gebakken lucht dus. Ik ben het niet met met haar eens. Ik zie een man die echt wel zijn best doet maar in een koelkast wordt het nooit warm!

Ook Ginger en Rosa bevestigen dat Jeroen alleen maar over zichzelf praat en vooral niet luistert. Hij zendt veel, maar ontvangt niets. Dat is precies de reden dat Jeroen niets weet van de anderen, aldus Wendy.

De brief van Jeroen bevat excuses en meteen een verwijt. Wendy pakt uit en gooit alles op tafel. Haar brief is er een van zelfreflectie. Daar kan Jeroen nog véél van leren.

Wendy wil geen kale man

Conclusie na de brief: Wendy wil géén man die alleen maar aan het ‘pleasen’ is. Ze wil géén man die zich snel eenzaam voelt. Ze wil géén man die constant haar aandacht en bevestiging nodig heeft en ze wil vooral géén kale man. Ze wil dus duidelijk NIET Jeroen!

Coming up: Manuela twijfelt aan de eerlijkheid van Silio, een diner zorgt voor smeuïge details en Roy heeft het wel eens met meerdere vrouwen gedaan.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!