De Verraders Halloween: Een foute beslissing met kakkerlakken, zilver of modder
Bron: RTL/Shotbysud

De Verraders Halloween: Een foute beslissing met kakkerlakken, zilver of modder

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Wat het zilver betreft liep het niet zo lekker bij de deelnemers. Wat de Verraders betreft ging het beter. 1 Verrader is verbannen, een tweede verrader heeft het verkloot vind hij zelf en de derde verrader heeft zichzelf verdacht gemaakt, denkt ze. Dus is de komst van een nieuwe verrader echt heel belangrijk.

Pepijn wordt gevraagd de nieuwe verrader te worden. En volgens mij heeft iedereen tot nu toe geaccepteerd. Maar de tegenslag voor de verraders duurt voort want Pepijn weigert omdat hij niet constant bezig wil zijn met meerdere lagen van realiteit. In plaats daarvan vertelt hij bij het ontbijt dat hij gevraagd is en geweigerd heeft. Wat ook weer voor een verdenking zorgt.

De missie, zilver, modder en sleutels

De missie bestaat uit 5 koppels en een overblijver. De overblijver is Andre die daardoor automatisch recht heeft op een sleutel van de wapenkamer. De koppels mogen ieder iets uit een van 3 kisten halen. 1 kist bevat zilver. 1 kist bevat sleutels voor de wapenkamer en 1 kist bevat niets. De koppels zijn Sam en Eva, Monica en Pepijn, JJ en Rob, Tim en Katja en Bertie en Bente.

De kisten zijn als volgt: de eerste doorzichtige kist bevat zilver en dubia’s (kakkerlakken). De tweede ondoorzichtige kist bevat modder en verder niets.En de derde ondoorzichtige kist bevat een namaak slang en 2 sleutels voor de wapenkamer. In de serre waarin zich dit afspeelt hangt een grote wurgslang in een boom bij de ingang. Monica is panisch hiervoor maar besluit dan toch het zilver bij de kakkerlakken te pakken. 

Bijna elk team gaat voor de groep en dus voor het zilver. Alleen Tim en Katja vinden het zilver niet interessant en willen absoluut een sleutel voor de wapenkamer. Sommige teams gaan voor kist twee en de modder en sommige teams gaan voor kist 3 en de sleutels. En zo worden er 4 staven zilver gescoord en mogen 7 mensen naar de wapenkamer.

Beïnvloed een foute beslissing van Tim en Katja het spel?

De beslissing van Tim en Katja om niet voor het zilver te gaan valt niet goed bij iedereen, roept verdachtmakingen op en zorgt ervoor dat Bente aangeeft dat bij het bepalen van de volgorde om de wapenkamer in te gaan, degene die NIET voor de groep zijn gegaan dan na de anderen moeten gaan. Met name Tim verzet zich hier tegen. En zo maken Katja en met name Tim geen vrienden.

In de wapenkamer scoren Bertie het schild en JJ de dolk en dit tonen ze dus verplicht aan de groep. Eva die ondertussen gemerkt heeft dat meerdere spelers haar willen verbannen, besluit o.a. met JJ, de houder van de dolk te gaan praten om op Tim te gaan. Maar JJ doorziet dit. Ook Eva’s smeekbede bij Tim om haar nog 1 ronde in leven te laten zorgt voor wantrouwen.

Aan de ronde tafel opent Rob op Tim en Andre gaat hierin direct mee. Als Eva wordt genoemd is haar verdediging uitermate zwak en huilt ze. En uiteindelijk krijgt ze 8 stemmen en Tim 4. Eva geeft bij haar vertrek aan dat de tranen echt waren maar ze wel een verrader was. Waarop de groep in juichen uitbarst. Al 2 verraders eruit gestemd. En zo blijft de arme Andre alleen over en moet een nieuwe verrader kiezen. De getrouwen hebben hun beste begin ooit.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!