De Verraders: Vrienden boven zilver?
Bron: RTL/Shotbysud

De Verraders: Vrienden boven zilver?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De laatste aflevering van de verraders met nog 1 verrader in het spel. Na een wekenlange succesvol spel van bedrog, verraad en verwarring is het kasteel van de verraders in de afgelopen 2 weken grotendeels ingestort. De vraag is of Stefano in staat is om de laatste muur overeind te houden? Of stort het kasteel volledig in en eindigt het verraders kasteel als een ruïne?

Het ontbijt weer zoals gebruikelijk met de vraag bij ieder wie er vermoord is. Maar de enige verrader Stefano wist niet waar het schild was en kon dus eigenlijk alleen Frank Evenblij vermoorden en dus bleven Toine, Steven, Dionne en Stefano over. Stefano kwam als laatste aan bij het ontbijt, in een soort jurk, zonder broek, met een zonnebril op en hij ging apart zitten want hij was boos.

Heel veel zilver te winnen!

Met de laatste opdracht kon er 12 kilo zilver verdiend worden. Maar zou de heel apart reagerende Stefano wel zijn best doen? Hij zorgde in ieder geval voor verwarring. De 12 kilo zilver opdracht was simpel. Alle 4 de overgebleven deelnemers moesten een eigen opdracht uitvoeren. Zouden 3 of 4 van hun dit doen dan zouden ze 12 kilo zilver winnen. Maar als 1 of 2 de opdracht maar zouden doen wordt er niets gewonnen.

De opdrachten waren simpel: Stefano moest 6 meter omhoog klimmen in een klimwand. Dionne moest onder de grond door een nauwe tunnel kruipen, Steven moest 2 minuten in een ijsbad zitten en Tione? Toine moest het logo van de verraders ergens op zijn lichaam laten tatoeëren!

Stefano slaagde bij de klimwand, Dionne slaagde ondergronds en Steven slaagde er met mentale ondersteuning in om 2 minuten in een ijsbad te blijven zitten. Tione liet een heel klein logo op een stencil zetten en dit op de binnenkant van een arm zetten. Maar zou hij daadwerkelijk de tatoeage laten zetten? Terug op het kasteel bleek het zilver gewonnen te zijn omdat Stefano, Dionne en Steven geslaagd waren in hun opdracht. En Toine, die had weliswaar de afdruk van het stencil nog op zijn arm zitten maar geen tatouage.

Wie wordt als laatste verbannen?

Met 30 kilo zilver als winst volgde nog een laatste ronde tafel. En Dionne, Steven en Toine hadden al besloten dat Stefano de verrader was die verbannen moest worden. Stefano die eer een grootse speech hield. Hij had al 2 jaar niets verdiend en had het geld echt nodig. Maar deze speech was niet succesvol, de 3 anderen stemden alledrie op hem en hij werd verbannen. Voor de derde week op rij werd een verrader verbannen. En van een trots kasteel verviel het kasteel van de verraders tot een ruïne

En dus gingen 3 getrouwen het laatste spel in. Trouw of Verraad. Schrijven ze alle drie trouw op dan krijgen ze ieder 10 kilo zilver. Bij 2 keer trouw en een keer verraad krijgt de verrader 30 kilo zilver, bij 3 keer verraad wordt het zilver verspeeld en krijgt niemand iets. Bij 2 keer verraad en 1 trouw wint de getrouwe 39 kilo zilver.

3 stemmen en veel mogelijkheden. De eerste is Steven die zoals hij zei vrienden verkiest boven zilver en dus koos voor trouw. Ook Toine koos voor trouw en dus lag de macht en beslissing in de handen van Dionne. Bij trouw winnen de 3 getrouwen ieder 10 kilo zilver. Bij verraad wint Dionne dus 30 kilo zilver. Maar ook Dionne koos voor trouw en dus zijn er 3 winnaars die ieder 10 kilo zilver winnen.

Het was een geweldig seizoen. Het leek of de 3 verraders onbezorgd naar de finale zouden gaan maar na een riskante beslissing vielen achtereenvolgens Ortal, Jamie en Stefano af en ging alle winst naar de getrouwen. Het zilver is verdeeld en nu maar wachten op de volgende ‘Halloween’ editie die alleen op Videoland te zien zal zijn. Of op een van de buitenlandse varianten die eraan zitten te komen.

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!