De Verraders Halloween: Wie wint het zilver?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Wie wint het zilver?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De meeste deelnemers zijn vermoord of verbannen. Vier keer op rij hebben de getrouwen een verrader weg weten te spelen en hun vertrouwen is hoog. Hun geloof in eigen kunnen is groot. Maar kunnen ze de laatste verrader Bente nog uitroken of gaat Bente er met het zilver vandoor?

Omdat Bente nog een keer moet moorden weten de getrouwen dat er nog 1 verrader in het spel zit. De laatste die vermoord is, is Katja. En dus zijn Bente, Pepijn, Boekoesam, Bertie en Rob nog over. Bente, Pepijn en Boekoesam vertrouwen elkaar blindelings. En Bertie en Bente vertrouwen elkaar blindelings. Dus het ziet er slecht uit voor Rob.

Maar eerst is er nog een missie waarin nog 9 zilverstaven zijn te verdienen. Iedereen en zeker ook verrader Bente wil meer zilver. Verder is er toegang tot de wapenkamer te verdienen. Met geen schild maar wel nog een dolk deze keer. De missie speelt zich af in een verlaten opslag van een oud circus. En er komen veel ’killer’clowns en enge poppen in voor.

Wie mag naar de laatste wapenkamer?

Een sprekende pop met oplichtende ogen is de gastvrouw in deze missie met meer spellen. Het eerste is: 'Who do you trust the most?’ En de antwoorden zijn verrassend simpel. Bente krijgt 3 stemmen en Pepijn 2. Degene met de meeste stemmen mag niet verder tenzij een ander twee zilver tickets pakt en zelf niet verder gaat. Ook nu is de keuze gemakkelijk. Boekoesam ziet clowns totaal niet zitten en wil graag het zilver pakken en klaar zijn met deze missie.

Het tweede spel is ‘find my funny friends’ De resterende spelers moeten een lachende pop vinden.Vind je die ga je door naar het volgende level. Rob wil voorkomen dat Bertie doorgaat naar het volgende level. Hij vind als eerste een lachende pop en gaat daarna verder met zoeken en geeft lachende poppen door aan Bente en Pepijn en zo gaan deze 3 door naar de volgende ronde.

In het derde spel moeten zwarte ballonnen stuk gemaakt worden om gouden naalden en zilver tickets te vinden. Met een gouden naald mag je door naar het volgende level. Het drietal gaat als gekken staan te stampen op zwarte ballonnen en ze vinden alle drie een gouden naald en ook nog 7 zilver tickets. Dus de 9 zilverstaven hebben ze gewonnen. Ook mogen ze alle drie door naar het laatste level. Met een gouden naald mogen ze een grote ballon doorprikken. Is de inhoud groen gekleud dan mag je door naar de wapenkamer. Is de inhoud rood gekleurd heb je pech. Bente en Pepijn zijn de gelukkigen en mogen naar de wapenkamer.

De eindronde: Wordt Bente nog verbannen?

En dan het eindspel. De ronde tafel. Bente heeft de dolk gewonnen, maar die zet ze niet in omdat ze Bertie niet wil verbannen met de dolk. Het verbannen alleen al valt haar zwaar. Iedereen is overtuigd dat Bertie de verrader is. Dus ze krijgt alle stemmen en mag dan vertellen dat ze een getrouwe is. Waarna ze de rest in totale verbijstering achterlaat.

Dan volgt de laatste stemronde. Met nog 1 verrader in het spel. Dus die moet nu weggestemd worden of zij gaat met het zilver strijken. Pepijn gaat voor Rob. Rob op zijn beurt geeft aan dat de drie anderen zo hecht zijn dat ze niet in staat zijn om te zien dat een van hun een verrader is. Rob werd al vaker door weggestemde verraders verdacht dus is het onlogisch dat hij een verrader is. Maar ondanks zijn verweer kiezen Boekoesam, Pepijn en natuurlijk ook Bente voor hem. Als hij dan aangeeft een getrouwe te zijn kijken de 3 elkaar aan. Want ze weten dat een van hun een verrader is. En die verrader blijkt dan Bente te zijn die het geweldig heeft gespeeld en er dus met het zilver vandoor gaat.

En dus blijven de getrouwen die zo goed bezig waren en 4 verraders weg hebben gestemd met lege handen achter en wint superverrader Bente al het zilver.