Married At First Sight - Match or Mistake: De onderste steen moet boven
Bron: RTL / Jasper Suyk

Married At First Sight - Match or Mistake: De onderste steen moet boven

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

We hobbelen zo langzamerhand richting einde van dit seizoen van Married At First Sight: Match or Mistake en ik ben benieuwd of jullie dit seizoen ook anders hebben ervaren dan eerdere seizoenen. Elke keer als ik dacht ‘nou zullen we het beleven’, bleef die belevenis aardig uit. Ik had gehoopt op veel psycho Latina drama, maar helaas.

Kopje koffie glazenwasser?

Het huwelijk tussen Roy en Rosa was vanaf het begin een aanfluiting, maar gelukkig kunnen ze wél gewoon bij elkaar op de koffie, ondanks dat haar hart verbrijzeld is door Silio. Arm schaap die Rosa.

Silio woont nog in één appartement met Manuela, maar samen slapen doen ze al lang niet meer. Ze zijn ‘on speaking terms’ maar alleen voor de camera is Silio aardig. Zodra de camera’s weg zijn, komt de ware player naar boven.

Silio is een leugenaar!

De koppels krijgen hun laatste opdracht. Ze moeten een anonieme brief schrijven, maar voor Elanor hoeft dat absoluut niet anoniem. Silio is een leugenaar volgens Elanor. PUNT! Mike wil het even iets genuanceerder doen want hoe weet Elanor dat nou zéker. Dus ze mag het schrijven, maar wel graag in de vragende vorm.

Ik zie het eerste échte verschil tussen Mike en Elanor. Zij is recht voor de raap en hij pakt het netjes in, maar zegt eigenlijk hetzelfde. Elanor is wat van plan tijdens de laatste groepsborrel, dat is duidelijk!

Klap op je tetter kun je krijgen

Rosa heeft hélemaal geen zin in dit diner. Nee dat snap ik wel! Silio is er ook en die had nou nét haar hart verbrijzeld. Hoe heftig kan het zijn. De sfeer is om te snijden als Silio binnen komt. Iedereen krijgt een knuffel maar Rosa zet haar beste ‘diepvries-gezicht’ op en Silio houdt duidelijk niet van de kou en loopt héél snel door. Hij doet niet eens een poging om haar een knuffel te geven en dat is zijn geluk.

Marissa doet er niet moeilijk over. Zij wil die knuffel van Silio wel. Zou ze nog een kans ruiken nu Silio door Rosa is afgeserveerd? Iets van een ‘tweede keusje’ misschien?

We breken het brood

Terwijl Silio de diepte probeert in te gaan, is Roy met name bezig om zijn broodje netjes doormidden te breken. Roy gaat er volledig in op en hoort of ziet niets meer. Hij is compleet uitgecheckt en ziet alleen nog maar stukjes stokbrood en ham en die ham verdwijnt als een zoute haring in zijn mond. Geniaal om te zien. Ik begin Roy steeds leuker te vinden.

Manuela pakt wéér het voortouw en hangt een wazig verhaal op over één grote familie. Ik vrees dat die familie een paar familieleden gaat verliezen. Het gezicht van Roy, Silio en ook Elanor spreekt boekdelen en met name die laatste heeft denk ik nog wel wat in petto.

Krokodillentranen

Silio zit verslagen aan tafel in angstige afwachting van wat er over hem in de brief staat. Hij voelt de bui al aankomen. Mike en Elanor zijn de schrijvers van de brief. Of is het meer de brief van Elanor?

Manuela krijgt in de brief de ene na de andere veer in haar ‘je-weet-wel’ gestoken en ik verbaas me erover dat ze nog kan zitten. Ik móet toegeven dat, ondanks dat ik haar vreselijk irritant vind, ze heel goed is omgegaan met het sletterige gedrag van Silio. Ze is uiteraard erg blij met de brief. Ik vind hem oppervlakkig en nietszeggend. Er wordt wéér gevraagd of de hele waarheid op tafel ligt en ik ben zéker niet de enige die dat betwijfelt.

Elanor gelooft er geen woord van

Elanor wil de onderste steen boven hebben, terwijl Mike het allemaal wel gelooft. Silio doet nóg een keer hetzelfde verhaal. Het verhaal van een ‘fuck-boy’ (zijn woorden) Ik heb Silio nog nooit zo veel horen praten en hij doet écht heel erg zijn best om in een goed daglicht te komen. We zien Silio persen en persen met z'n ogen en ja hoor! Tranen....ik zie tranen! Wat een komediant dat jong!

Ik geloof écht geen barst van wat hij allemaal zegt en Elanor krijgt zo ongeveer een lachstuip als iedereen naar Silio loopt om hem te knuffelen. Zijn gedrag is volgens Elanor véél te gekunsteld en ingestudeerd. Volgens haar is er veel en veel meer gebeurd. Gaan wij dat ook nog horen?

Walrus Roy in actie

De wetsuits gaan aan want het is tijd voor ontspanning in de vorm van een ‘wipe-out’. Het gaat er best stevig aan toe wat op zich leuk is om te zien. Voor mij is er maar één echte kampioen, en dat is Roy. Hij takelt zichzelf letterlijk kreunend en steunend omhoog (de muziek maakt het plaatje compleet) en als hij nét op de brug boven het water is beland, krijgt hij een volle mep en hoppateeeeee, hij ligt weer in het water. Ik ging hélemaal stuk. Roy is super leuk!

Jammer Rosa, een gemiste kans. Blijf jij maar lekker onder je dekentje liggen om de stress van je af te zeuren. Roy geniet ook prima zonder je.

De laatste ‘stay or leave’ ceremonie

De koppels maken zich op voor de allerlaatste ‘stay or leave’ ceremonie waarin wij de uitslag vanavond niet zullen horen. Wel krijgen we de nodige hints wat het zou kúnnen gaan worden. Hoe is het mogelijk dat sommigen nog twijfelen aan hun beslissing, Ik hoor het Marissa écht zeggen. Wat wil ze nou in vredesnaam nog met Jack, terwijl de weg naar Silio vrij is.

Mike en Elanor belanden als eerste op het bankje en alles lijkt te kloppen. Bijna alles. Want als het op gevoel aankomt, dan hebben die twee wel een issue. Elanor is recht voor de raap en zo is ze ook opgevoed. Ze krijgt herinneringen aan haar jeugd als ze naar het gekonkel en gelieg van Silio kijkt en luistert. 

Het zit haar duidelijk hoog! Silio vertoont hetzelfde gedrag als haar vader vroeger en ze waarschuwt in het algemeen: “Meiden tráp er niet in”! Silio is alles behalve blij met de vergelijking met haar vader.

Elanor wil de wereld redden en Mike bekijkt dat liever van een afstand. Als er al een koppel voor de liefde kiest, dan gok ik op Mike en Elanor. Zelfs Victoria en Jeff zie ik als vrienden eindigen.

Coming up: Patrick wil weten of Marissa sex heeft gehad en Manuela veegt de vloer aan met Silio.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!