Expeditie Robinson: Tactische keuzes bepalen het spel
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson: Tactische keuzes bepalen het spel

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Met nog 6 mensen in de Expeditie wil iedereen wel naar de halve finale en finale. Maar toch gaan er nog mensen afvallen. En met deze 6 verdeeld in twee kampen van 3 is elk voordeel dat je kunt krijgen belangrijk. Misschien daarom besluit Willem zijn keuze van de laatste eilandraad toe te lichten, waarbij Jochen en Ilse dit ook doen.

De immuniteitsproef en het duel zijn nu uitermate belangrijk. Immuniteit brengt je weer 1 stap dichter bij de halve finale. En met 2 kampen van 3 mensen is de extra stem uit een duel reuze belangrijk. Omdat je daarmee iemand uit het andere kamp weg kunt stemmen. En jouw kamp daarna de overhand heeft.

Een balancerende blokkendoos

De proef bestaat uit het overbrengen van 8 blokken door een parkoers. De eerste 3 mogen verder strijden om de eindoverwinning. Als Mark merkt dat hij dit niet gaat halen, besluit hij te verliezen. Een tactische keuze, omdat hij dan kan duelleren voor die extra stem. De eerste 3 zijn achtereenvolgens Guido, Floris en Willem. Deze 3 mogen verder strijden om immuniteit. Guido ligt lange tijd voor maar wordt, hoe verrassend, weer tweede. En Willem wordt de winnaar. Hij besluit Guido en Floris mee te nemen naar het winnaarseiland. Mogelijk ook om te zorgen dat zij een volgende keer niet op hem stemmen.

Ook Willem kiest voor het eten maar krijgt dan een extra keuze. Op het winnaarseiland krijgt iedereen een boodschap van thuis. Als Willem het eten niet meeneemt krijgen de 3 anderen ook een videoboodschap van thuis te zien. Willem gunt iedereen die videoboodschap. Het duel is de befaamde proef waarbij Mark en Ilse een vaas op een wip moeten laten balanceren. Een duel dat zoń 2 uur duurt voordat Mark verliest en lijkt de tactische keuze een tactische blunder.

Wie krijgt een zwarte stem?

Op de eilandraad blijkt dat door de opgave van Radmilo, niemand naar huis moet en in plaats daarvan iemand een zwarte stem krijgt. Er worden 5 stemmen ingezet, dus Ilse houdt haar extra stem achter de hand. Zelf krijgt zij 2 stemmen en Mark krijgt er 3 en dus heeft hij op de volgende eilandraad een zwarte stem. Maar wat niemand weet is dat hij ook nog een immuniteitsmunt heeft. En die kan dan op de laatste eilandraad de beslissing brengen.