Gio Lippens stopt als commentator bij de NOS
Bron: NOS

Gio Lippens stopt als commentator bij de NOS

Geschreven door Pieter Jongsma

Wielercommentator Gio Lippens stopt in februari 2024 als commentator bij de NOS. Dat heeft de omroep dinsdag laten weten. Gio Lippens gaat met pensioen na 35 jaar in dienst. Na de wereldkampioenschappen veldrijden in Tabor (Tsjechië) - op 3 en 4 februari - stapt Lippens definitief af.

“Het is een keuze die ik zelf maak en dat voelt prettig”, zegt Gio Lippens. “Ik vind mijn werk nog altijd erg leuk, maar het moment om met pensioen te gaan en andere dingen te doen is daar. En bovendien vind ik dit een mooi moment om het stokje aan een nieuwe generatie door te geven."

In 1989 trad Gio Lippens bij de NOS in dienst als atletiekcommentator. In 1993 maakt Lippens de overstap naar de wielersport. Voornamelijk als commentator voor de radio maar zo nu en dan ook als presentator, van NOS Langs de Lijn. In de periode 2000 - 2003 was Gio Lippens actief als achtereenvolgens hoofdredacteur NOS Sport en hoofdredacteur van NOS Online. Sinds 2008 is Gio Lippens de vaste man bij de finish van de Tour de France, in het radioprogramma NOS Radio Tour de France.