Winter Vol Liefde: De eerste kus is nu al een feit!
Bron: RTL

Winter Vol Liefde: De eerste kus is nu al een feit!

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in Winter Vol Liefde.

Guido (46 jaar oud) uit Zweden

Guido van 46 jaar oud uit Zweden vindt alleen maar zo alleen. Hij hoopt door dit programma de ware liefde te vinden. Hij zoekt wel iemand die stevig in het leven staat en iemand die van aanpakken weet. 1 van de vrouwen die voor hem geschreven heeft die woont al in Zweden. Dat is wel makkelijk dan, die weet al hoe het daar is. De 1e vrouw die bij hem aankomt is Margreet. Het lijkt op het eerste oog wel goed te klikken tussen hen. Het enige minpunt vindt zij dat Guido aan jagen doet. Al snel gaat het een beetje de verkeerde kant op. Margreet wordt die eerste nacht heel erg ziek.

Naast dat ze ook nog eens erg ziek is geworden in die eerste nacht heeft ze ook heel erg last van heimwee. Ze mist haar kind heel erg. Ze hoopt dat dit een beetje weg zal trekken, maar hierdoor loopt het wel heel ongemakkelijk tussen hen. Ze gaan samen naar de supermarkt om wat producten te kopen die wat rustiger op de maag vallen. Maar het wil allemaal niet baten ze blijft heel veel heimwee houden en ze besluit naar huis te gaan. Al snel staat dan de 2e vrouw Elsje op de stoep, zij hebben gelijk een goede klik en delen dezelfde humor. Verder kan ik er nog niet veel over zeggen, ze is nog niet zo heel lang in beeld geweest.

Benjamin (26 jaar oud) uit Zwitserland

Benjamin van 26 jaar oud heeft nog nooit een liefde gehad. Het is de eerste deelnemer die valt op hetzelfde geslacht. De 1e man die zich bij hem meldt is Nicky. Benjamin is heel erg snel al afgeknapt op Nicky. Hij heeft veel te veel spullen bij zich en in het gesprek blijkt al snel dat Nicky erg claimend is naar partners toe. Dat is voor Benjamin een grote red flag. De volgende ochtend loopt het ook absoluut niet soepel. Benjamin is al geen ochtendmens en hij moet heel hard werken voor een gesprek en een klik met Nicky. Dat gaat helemaal niks worden.

De 2e man die zich bij hem meldt is Joshua. Joshua is heel erg anders dan Nicky en valt gelijk met de deur in huis. Hij vraagt Benjamin gelijk mee op date en dat doet hij niet 1x maar 2x. Voor Benjamin is het wel duidelijk dat het met Nicky niets gaat worden en stuurt hem weg. Nicky zag dit wel aankomen en begrijpt het, hij vindt het ook niet erg. De dates van Benjamin en Joshua zien er erg gezellig uit en ook de rondleiding die Benjamin geeft door het dorp wordt door Joshua goed ontvangen. Aangezien Benjamin 2 werk shifts heeft moeten missen door de dates van Joshua besluit Joshua hem daarna wel te helpen met sneeuwscheppen.

Ik zie hier wel een klik, maar ik weet niet of ik dit ook in de liefde zie. Misschien blijft dit wel heel erg in de friendzone hangen. Ik moet eerst nog even kijken wat voor andere mannen er nog gaan langskomen bij Benjamin.

Saul (29 jaar oud) uit Zwitserland

Bij Saul van 29 jaar oud begint het gelijk erg bijzonder. Zijn ex vriendin heeft zich aangemeld bij hem door middel van het sturen van een filmpje. Samen met een goede vriend bekijkt hij de aanmeldingen, die vriend van hem vindt het helemaal niets. Het is tenslotte geen ex on the beach. De 1e vrouw die bij Saul aankomt is Amy Rose en ik kan haar het beste omschrijven als een vrouw die heel erg met haar uiterlijk bezig is. Ze heeft dan ook twee koffers bij zich. Nu komen die waarschijnlijk wel goed van pas, want ik vermoed dat ze daar voorlopig wel blijft. Diezelfde dag geeft Saul al aan dat hij een oogje op haar heeft.

Al snel komt ook de 2e vrouw Jessie. Ze gaan met zijn alle naar een feestje en daar gebeurt gelijk al meer tussen Saul en Amy Rose. Ze vinden elkaar erg leuk en hebben gezoend. Die volgende dag is het dan ook erg ongemakkelijk met Jessie. Saul wil haar ook nog wel een kans geven en geeft aan dat hij niet gelijk voor Amy Rose zal gaan. Ze gaan skiën met zijn alle, want Amy Rose besluit mee te gaan. Ze wil niet dat Saul alleen met Jessie tijd doorbrengt. Jessie vindt het allemaal erg vervelend, ze ziet iets gebeuren tussen Saul en Amy Rose.  Ze geeft bij Saul aan dat ze het vervelend vindt, ze ziet het gebeuren. Hij zit dichtbij Amy Rose op de bank en ze ziet een chemie. Hij geeft aan dat het niets is en hij ook zo dichtbij haar gezeten zou hebben mocht die kans zich voordoen.

Saul praat zoveel onzin tegen Jessie. Hij vindt Amy Rose duidelijker veel leuker. Hij wil gewoon nog niet kiezen voor vastigheid. Hij wil eerst kijken hoe de andere vrouwen gaan zijn die daar komen. Aangezien hij de laatste jaren alleen maar wisselende contacten heeft gehad wil hij neem ik aan eerst even kijken of het met Amy Rose meer is dan dat of ook alleen maar leuk voor korte periode.

Edith (51 jaar oud) uit Oostenrijk

Edith, de enige vrouw uit dit seizoen van Winter Vol Liefde is nu 7 jaar single. Ze mist vooral iemand om mee te praten. Met Oostenrijkse mannen wordt het niets, die zijn te traditioneel. Ze vertrouwd heel erg op haar zoon met uitkiezen van de mannen. De 1e man die bij haar langskomt is Bart. Echt tijd voor elkaar hebben ze niet. Er is gelijk een collega ziek dus Bart moet ook even helpen met het schoonmaken van de kamers. Hij probeert dit leuk te maken door heel veel foute grapjes te maken. Zij vindt het ook wel leuk, maar niet voor te lang.

Terwijl zij de schoonmaakklus gaat afmaken gaat Bart op pad voor een echte Oostenrijkse snack. Als Edith vervolgens die avond thuiskomt vindt ze het jammer dat ze nog zelf moet koken en Bart al gegeten heeft. Ze verwacht veel van Bart en ze vindt nog niet dat hij dit kan waarmaken. Hij moet meer vragen aan haar stellen en voorstellen doen voor uitjes samen. Ik heb echt een flashback naar de vorige seizoenen van B&B Vol Liefde waarin de vrouwen altijd vinden dat de mannen te weinig vragen aan ze stellen. En ik blijf bij wat ik toen ook schreef, zo zijn mannen nu eenmaal.

Ik zie het echt niets worden tussen haar en Bart. Ze klikken misschien wel vriendschappelijk, maar meer dan dat is het niet. Ik zie niet echt een liefdesklik tussen hen. Al klikt het wel erg goed tussen hem en de zoon van Edith.

Marco (55 jaar oud) uit Noorwegen

De 55 jarige Marco is nu 2,5 jaar single, doordat hij zijn vrouw heeft verloren. Hij staat weer open voor een nieuwe liefde en de 1e vrouw die bij hem langskomt is Tineke. Voor Tineke voelt het gelijk goed, zij heeft het gevoel dat ze Marco al jaren kent. Echt veel tijd om samen door te brengen hebben ze nog niet. Zelfs tijdens het eten zijn ze met het personeel en hebben ze niet echt tijd voor een gesprek. Hij vindt dat Tineke niet zoveel zegt en hij besluit wel wat meer te gaan doorvragen. Ik snap het wel, want hij heeft helemaal geen tijd voor haar alleen.

Tineke brengt wat tijd door met de vriend van Marco, daar verteld ze tegen dat ze zich heel erg thuis voelt in Noorwegen en bij Marco. Ze is het niet zo gewend om de liefde te hebben, maar ze staat er wel voor open en wil graag leren de liefde te hebben. Ze ziet ook wel overal de liefde in, ze ziet veel hartjes om zich heen en geniet daar ook wel erg van. Ze gaat het wel heel erg lastig vinden als ze straks de aandacht van Marco moet gaan delen met andere vrouwen. Het gaat nog even een drukke periode worden, want Marco zijn B&B zit vol dus Tineke moet straks bij hem thuis gaan logeren. Dat vindt ze ook wel erg leuk, want dan kan ze die omgeving ook zien.

Ik weet nog niet of ik iets zie ontstaan tussen Marco en Tineke. Ik zie wel een klik, maar ik weet niet of dat op liefdesvlak is. Ik denk dat ik ook nog even moet wachten tot de rest van de vrouwen langs zijn gekomen. Dan kan ik denk ik pas meer een oordeel vellen over de situatie bij Marco.

De eerste week van Winter Vol Liefde zit er alweer op. Ik vind het heel erg jammer dat het maar 4 weken zijn, daardoor zijn we nu al weer op een kwart van de afleveringen. Ik ben erg benieuwd wat er in de komende weken allemaal nog gaat gebeuren.  

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!