Winter Vol Liefde: Kiest Saul voor een nieuwe prille liefde of voor oud en vertrouwd?
Bron: RTL

Winter Vol Liefde: Kiest Saul voor een nieuwe prille liefde of voor oud en vertrouwd?

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

In deze derde week in de zoektocht naar liefde komen er veel nieuwe (en voor sommige oude) gezichten aan. Iedereen krijgt wel een nieuwe kandidaat deze week, maar we nemen ook afscheid van wat kandidaten. Het is te merken dat de zoektocht bijna is afgelopen al zijn sommige nog ver weg van het vinden van de liefde.

Guido (46 jaar oud) uit Zweden

Guido moet weg en laat Elsje en Andrea achter met de afwas. Zij besluiten dit te doen en doen ondertussen nog meer in huis. Het valt hem niet eens op als hij terug komt dat ze nog extra taken gedaan hebben. Hij besluit Elsje weg te sturen, hij kan wel met haar lachen alleen verder voelt hij niets voor haar. Zij denkt dat Guido niet weet wat hij zoekt. Hij gaat op date met Andrea, Guido vindt dat zij veel overeenkomsten hebben. Alleen op één vlak matchen ze absoluut niet. Hij houdt van rust en gewoontes, zij is niet zo. Hij haat mensen die te laat komen en zij is altijd te laat. Andrea twijfelt wel of zij iedere dag daar zou kunnen zijn, maar de date was heerlijk.

Daarna twijfelt Andrea toch wel of ze daar wel moet blijven. Ze betwijfelt of Guido haar wel wil leren kennen. Vervolgens komt Esmeralda aan en daar is het wel gelijk erg gezellig ook mee. Andrea geeft bij haar aan dat ze het lastig vindt en Guido niet te doorgronden is. Andrea gaat met Guido het gesprek aan, ze merkt dat hij geen interesse toont. Hij geeft aan dat dit klopt en hij het niet kan veranderen, maar dat er inderdaad een gebrek aan interesse is. Ze besluit dan om naar huis te gaan. Zodra zij weg is gaat hij op date met Esmeralda. Ze hebben het heel erg gezellig samen. Guido wil wel even checken of Esmeralda het wel gaat trekken in Zweden. Hij denkt dat zij heel erg sociaal is en dat kan daar niet. Zij geeft aan dat ze het heerlijk zou vinden om dagen tegen niemand te praten.

Ik denk wel dat van alle vrouwen die er tot nu toe bij Guido zijn geweest Esmeralda het beste bij hem zou passen. Hij vindt haar duidelijk wel aantrekkelijk en dat vond hij bij de rest allemaal niet zo. Ik ben benieuwd hoe dit verder nog gaat lopen.

Benjamin (26 jaar oud) uit Zwitserland

Benjamin heeft de avond en nacht doorgebracht met Joshua, maar in de ochtend vindt hij het wel allemaal een beetje veel worden. Hij vindt Joshua heel aanhankelijk en hij zelf heeft een beetje bindingsangst. Dat is niet echt een goede match. Olivier-Bas komt aan als nieuwe man en de 1e indruk is gelijk goed. Hij straalt veel meer rust uit dan dat Joshua doet. Nadat een kort gesprek tussen Benjamin en Olivier-Bas komt Joshua er alweer gelijk bij zitten, hij gunt ze niet echt lang een moment rust. Benjamin gaat er bij Olivier-Bas wel vanuit dat hij langer zal blijven dan de andere en echt een concurrent voor Joshua zal zijn.

Die avond loopt alles even anders. Joshua besluit een lied voor Benjamin te zingen en dat werkt averechts. Benjamin besluit hem even te gaan negeren. Dit komt misschien ook door de kleine kater die Benjamin heeft. Terwijl ze met zijn drieën zijn besluit Joshua om aan te geven dat hij het nog wel ziet zitten met Benjamin. Olivier-Bas vindt dit maar raar, dat zeg je niet op zo’n moment. Dan heeft Joshua ineens een goed idee. Hij besluit om even twee dagen weg te gaan, zodat Benjamin en Olivier-Bas elkaar kunnen leren kennen. Na twee dagen komt hij weer terug en kijkt hij met Benjamin hoe ze zich voelen. Benjamin besluit hier in mee te gaan. Ik vind het wel een sympathiek aanbod van Joshua. De hele tijd in de weg lopen schiet ook niet echt op.

Benjamin voelt zich een stuk rustiger zonder Joshua. Olivier-Bas gaat die avond mee eten met Benjamin en zijn moeder. Dat loopt allemaal wel goed, maar Benjamin vindt het toch wat saai zonder Joshua. En zou graag willen dat hij weer terugkomt. Als Joshua eindelijk terug is geeft ook Joshua aan er nog zin in te hebben. Benjamin besluit Olivier-Bas naar huis te sturen, ze hebben het heel gezellig gehad samen maar meer dan vriendschap zit er voor beide niet in. Joshua ontmoet dan ook de moeder van Benjamin. Zij vindt hem ook heel leuk, maar is bang dat hij over Ben heen gaat walsen.

Ik denk niet dat Benjamin en Joshua een match zullen zijn. Ik denk dat Joshua net wat te veel voor hem is. Maar dat een wat drukker en enthousiaster iemand juist wel beter bij hem past dan al die rustige mannen die hij verder heeft uitgenodigd. Misschien dat er in de laatste week nog precies iemand komt die tussen heel rustig en heel erg druk in zit. We zullen het gaan zien.

Saul (29 jaar oud) uit Zwitserland

Bij Saul is zijn ex Raffaela onderweg, ze zijn 5 jaar samen geweest toen ze nog wat jonger waren. In de tussentijd hebben ze altijd contact gehouden, maar 1 van de 2 was dan steeds met iemand aan het daten waardoor ze het nooit meer samen hebben geprobeerd. Amy Rose vindt het wel gek dat zijn ex daar ineens ook rondloopt. Hij besluit tegen Raffaela wel gelijk eerlijk te zijn over hem en Amy Rose. Zij pakt dit goed op, dat heeft gelukkig geen invloed op de sfeer.

Wie wel een grote invloed heeft op de sfeer is Kelsey. Kelsey voelt zich niet echt thuis en is heel anders dan Raffaela en Amy Rose, zij heeft hun barbies genoemd. Kelsey is heel direct, maar Saul vindt dit wel echt te ver gaan. Om zichzelf weer rustig te krijgen is Kelsey even alleen de piste op gegaan. Zodra ze weer terug is besluit zijn samen met Saul dat het tijd voor haar is om naar huis te gaan. Zodra zij weg is gaat hij met Raffaela op date. De date is erg leuk en voelt erg vertrouwd, maar zij geeft wel aan dat ze nog meer gevoelens voor hem moet gaan krijgen. Ze zou wel heel goed kunnen aarden in de omgeving. Dat vindt Saul fijn want daar twijfelde hij juist bij haar over. Hij wou eigenlijk al voor Amy Rose gaan kiezen, omdat hij dacht dat Raffaela niet gelukkig kon worden in die omgeving.

Dan is het voor allemaal even lastig. Saul twijfelt heel erg wat hij moet doen. Hij twijfelt of die vonk met Raffaela nog terug gaat komen. Ondertussen is hij wel verliefd op Amy Rose en Amy Rose op hem. Alleen voelt Amy Rose zich een beetje het kleine zusje als zij met zijn drieén zijn. Amy Rose biecht tijdens een date aan hem op dat ze verliefd op hem is. Hij vindt het allemaal maar lastig. Hij wil zijn vriendschap met Raffaela niet kwijt, maar is ook niet meer verliefd op haar. En om het allemaal nog wat lastiger te maken was er in de vooruitblik te zien dat er nog meer vrouwen gaan komen voor Saul.

Ik denk dat het allemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Amy Rose is verliefd op Saul en Saul is verliefd op Amy Rose. Dat is vanaf het begin al duidelijk en niemand gaat daar meer tussen komen. Je ex uitnodigen leek mij sowieso al geen goed idee. Je ziet dat die twee heel vertrouw zijn met elkaar. Als zij onder de douche staat loopt Saul gewoon binnen en ze zouden onderhand echt de draad weer oppakken na een lange pauze. Terwijl met Amy Rose is het echt die beginnende liefde en moeten ze elkaar nog helemaal ontdekken en alles uitzoeken. Die laatste paar kandidaten komen ook echt voor niets. Zonde wel eigenlijk.

Edith (51 jaar oud) uit Oostenrijk

Mike had eigenlijk wel zin in een avond samen met Edith, maar dat gaat niet gebeuren. Er komen vrienden van haar langs en ze gaan met zijn alle naar de kroeg. Voordat ze weggaan is Mike heel erg bezig met zijn uiterlijk. Hij wil zijn sneeuwschoenen niet aan, maar zijn mooie schoenen. Edith snapt dit ergens wel, zo was zij ook in Nederland. Nu interesseert het haar niets meer en gaat ze voor praktisch. In de kroeg bouwt zij graag een feestje en staat ze in het middelpunt van de belangstelling. Voor Mike hoeft dit niet zo, hij staat liever aan de zijkant.

Edith vindt het heel erg belangrijk om te kunnen skiën met een partner, dus Mike en zij besluiten te gaan skiën. Hij heeft een beetje opgeschept over zijn ski kwaliteiten en al snel blijkt dat dit zwaar overdreven was. Tijdens een oefenrondje geeft Edith hem allemaal tips en aanwijzingen, die hij vervolgens niet opvolgt. Zij wordt daar best wel kwaad van, want ze geeft die tips voor zijn veiligheid. Het skien is dus helemaal niets geworden, maar ze sluiten de dag wel leuk af met een picknick bovenop de berg. Dit schreeuwt echt romantiek en beide vonden ze het een top dag.

Tenminste dat zeggen ze, maar bij een korte evaluatie zegt Edith toch dat de dag juist ervoor gezorgd heeft dat haar gevoelens een andere kant op gingen. In plaats van meer vlinders zijn de vlinders juist weggevlogen. En ook Mike valt de volgende ochtend gelijk met de deur in huis bij haar, hij vindt dat het niets gaat worden. Hij besluit weg te gaan. De zoon van Edith vindt dit prima, hij had al niets met Mike en hij mist Bart. Veel tijd om stil te staan bij het vertrek van Mike is er niet, want Aroen staat voor de deur.

Deze man loopt wel erg hard van stapel. Hij vindt haar overduidelijk heel leuk en laat dit aan alles merken. Hij wil al der klusjes voor haar doen en hij wil best steeds koken. Als ze boodschappen gaan doen voor het avondeten wil hij haar behandelen als een prinses. Hij wil graag de deur van de auto voor haar open doen, maar dat past helemaal niet bij Edith dus ze vraagt hem dat niet te doen. Hij stelt wel veel vragen, dat vindt ze dan wel weer positief. Alleen duurt het allemaal wel erg lang in de supermarkt Aroen loopt daar lekker op zijn gemak doorheen en bekijkt van alles. Terwijl Edith veel meer van de snelle ronde door de supermarkt is en dan weer door wil. Het eten dat hij vervolgens voor Edith en haar zoon heeft gemaakt valt wel heel erg in de smaak.

Ik denk ook niet dat dit iets gaat worden al zou het in theorie wel kunnen. Dan moeten ze allebei een beetje veranderen. Als Aroen iets minder rustig aan doet en iets meer oplet op dat Edith wat sneller door het leven gaat en Edith zich af en toe juist toegeeft aan de rust zou dit zeker een match kunnen zijn. Ze vindt wel heel erg de rust bij hem, maar we zullen gaan zien hoe het loopt. Ik weet ook eigenlijk niet of er bij Edith ook nog iemand gaat komen, maar ik vermoed van wel.

Marco (55 jaar oud) uit Noorwegen

Joyce en Marco hebben een openhartig gesprek over het overlijden van zijn vrouw door borstkanker. Joyce heeft deze ziekte ook gehad en is wel genezen. Zij vindt dat lastig om dan te horen dat zijn vrouw er wel aan overleden is. Maar hij wuift dat weg. Er staan die dag klusjes op het programma, ze gaan verven.  Joyce hoopt dat ze een beetje goed uit de verf komt. Zij vindt hem al erg leuk en zou hem het liefst goed vastpakken, maar ze wil wel meer tijd. Komt dat even goed uit, zolang Marco haar ook nog leuk vindt gaat hij haar toch niet wegsturen.

Als ze later samen op date gaan heeft Marco ook helemaal zin om haar op te halen bij het hotel, dat is een goed teken. Helaas duurt de date niet erg lang. Voordat ze op date zouden gaan moest hij even tanken, bij het tankstation wordt hij al gebeld dat er iets gaande is en hij terug naar de zaak moet komen. De date bestond dus alleen maar uit een rondje rijden om te tanken. Marco vindt Joyce heel leuk, maar moet dit nog wel verder uitzoeken. Uiteindelijk hebben ze wel echt hun date waarbij ze naar een sauna gaan en gaan zwemmen. Ik vind Joyce wel echt heel hyper en misschien een beetje te hyper voor Marco.

Dan meldt er zich een nieuwe vrouw Vanina. Marco is gelijk heel erg van haar onder de indruk, hij vindt haar erg knap. Vanina verwacht helemaal niks. Het lijkt wel goed ook te klikken met zijn drieën maar Vanina vindt wel dat Marco wat meer tijd moet maken ook om even 1 op 1 iets te doen. Ik vind wel dat Joyce gelijk iets minder hyper is nu ze merkt dat Marco zijn aandacht moet verdelen. Net als hij besluit om met Vanina op date te gaan meldt zich al een nieuwe vrouw Marielle. Marielle geeft gelijk aan dat hij maar op date moet gaan met Vanina, zij wil toch even rustig aankomen en haar plekje zoeken.

Tijdens de date met Vanina vindt hij haar heel erg knap en erg lief, maar is hij bang dat ze misschien te lief zal zijn. Ze is ook wel echt een dame en dat past misschien niet helemaal bij zijn leven in Noorwegen. Van Marielle heb ik echt nog geen goede indruk gekregen, daarvan zal de komende week duidelijk worden of dat iets kan worden. Ik vind hem en Vanina niet goed bij elkaar passen. Zij is inderdaad teveel een dame en te lief. Joyce is misschien iets te druk, al kan hij daar misschien wel juist goed mee omgaan. Ik vindt het lastig, maar ik zou Marco wel echt een leuke vrouw gunnen.

En dan gaan we alweer de laatste week in van Winter Vol Liefde. Wat is dat toch onwijs snel gegaan deze weken. Ik ben echt heel erg benieuwd wie er met de liefde gaan eindigen. Ik hoop toch echt wel op een score van minimaal 3, maar ik vrees er echt voor. Op dit moment denk ik alleen Saul met Amy Rose. Maar er moeten ook nog aardig wat kandidaten zich melden dus alles kan nog gebeuren.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!