Vanaf zondag nieuw seizoen Undercover in Nederland

Vanaf zondag nieuw seizoen Undercover in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf aanstaande zondag is Alberto Stegeman te zien in een nieuw spraakmakend seizoen vanUndercover in Nederland. In zes afleveringen leidt het onderzoek van Stegeman en zijn team onder andere tot aanhoudingen in de medische wereld en het amateurvoetbal. Tevens zorgt Alberto ervoor dat een internationale drugsbende wordt opgerold. Het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland is vanaf 13 oktober elke zondag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland kenmerkt zich door grootschalige en langdurige onderzoeken. Zo weten Alberto en zijn team een jaar lang te infiltreren in een internationale drugsbende die met codenamen en geheimtaal al jaren onder de radar opereert. Alberto ontmaskert uiteindelijk het kopstuk, wat leidt tot de ontmanteling van de drugsbende. Daarnaast hebben de onderzoeken met de verborgen camera grote gevolgen voor criminelen en charlatans in de medische wereld, garagebedrijven en webwinkels. Stegeman toont tevens opvallende misstanden in de kapperswereld en taxibranche.

Aflevering 1: Jeugdtrainer voetbalclub ontmaskerd
In een onthullende eerste aflevering zien we een indringende reportage, waarin wordt blootgelegd hoe tientallen minderjarige jongetjes van een voetbalclub in Overijssel in het verleden naakt gefotografeerd zijn door hun jeugdtrainer Harry A. Bijna alle jongeren die destijds betrokken waren bij deze wantoestand, schamen zich voor wat er zich toentertijd heeft afgespeeld. Nog nooit kwam er iets naar buiten over deze wanpraktijken, maar dat verandert wanneer de negentienjarige Rick zich meldt bij onderzoeksjournalist Alberto Stegeman. Rick is een van de slachtoffers en liet zich als 14-jarig kind verleiden tot een naaktshoot voor de camera van zijn voetbaltrainer. De dader weet inmiddels al negen jaar uit handen van de politie te blijven en is nooit veroordeeld voor zijn daden. Rick wil dat de man, die nog steeds als voetbaltrainer jeugd begeleidt, stopt met zijn praktijken. Alberto spreekt met de jongen en duikt in de zaak. Samen met slachtoffer Rick bedenkt hij een plan om bewijs te verzamelen tegen de voetbaltrainer. Het komt tot een emotionele afspraak die zowel Rick als zijn jeugdtrainer nooit meer zullen vergeten.