Zeven NCRV-jeugddocumentaires in première op Cinekid

Zeven NCRV-jeugddocumentaires in première op Cinekid

Geschreven door Pieter Jongsma

Maar liefst zeven jeugddocumentaires van de NCRV zijn zondag 20 oktober voor het eerst te zien op Cinekid in Amsterdam. Het zijn spannende, grappige of ontroerende documentaires over kinderen die opvallen door hun verbeeldingskracht, veerkracht en doorzettingsvermogen.

De documentaires zijn vanaf januari 2014 op televisie te zien bij Zapp Echt Gebeurd op Nederland 3.

Paulina –Portret van de Poolse Paulina (12) die altijd moet tolken en vertalen voor haar familie. Soms best irritant. (regie Frans Bromet, producent &Bromet)

Youssef zeg eens NEE!* –Youssef (13) vindt alles leuk, maar is daardoor altijd druk. Krijgt hij wel een havo-advies? (regie Marjolijn Heijnen, producent Hollandse Helden)

Jamey’s Gevecht –Portret van Jamey (16), die zijn leven lang heeft gestotterd. wat als dat stopt? (regie Denise Janzée, producent Zeefilm)

Wolkoorts* –Een battle tussen de jongens of de meiden! Wie maken de mooiste wagen van het Wolcorso? (regie Astrid Bussink, producent Zeppers Film)

You Should've Been There* –Een rockband en huiswerk gaan slecht samen, zo ondervindt de jongerenband Palio Superspeed Donkey. (regie Anneloor van Heemstra, producent Hollandse Helden)

Mijn ding is taal zeg maar echt niet* –
Wat als de juiste woorden niet opduiken? Portret van Dennis (13), die daar last van heeft. (regie Xander de Boer, producent Hollandse Helden)

Eigen kamer –-  Orhan (11) uit Amsterdam wil graag een kamertje voor zichzelf. Maar lukt dat ook? (regie Frans Bromet, producent: &Bromet)

De première is zondag 20 oktober om 12.30 in het Machinegebouw op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De jeugddocumentaires met een sterretje (*) zijn mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds.

Het uitgebreide programma staat hier: http://www.cinekid.nl/festivalprogram/part/39

De jeugddocumentaires van de NCRV zijn zeer succesvol op internationale festivals en vallen met grote regelmaat in de prijzen. Twee documentaires zijn genomineerd voor de Cinekid Kinderkast 2013:Het Diepe van Michiel Brongers en producent Selfmade Films en Als ik in de spiegel kijk van Saskia Gubbels en producent Hollandse Helden