Kristel van Eijk naar WNL

Kristel van Eijk naar WNL

Geschreven door Pieter Jongsma

Kristel van Eijk (30) wordt de nieuwe presentatrice van de ochtendshow van WNL op Nederland 1. De ervaren radiomaakster maakt daarmee de overstap naar de televisie-journalistiek.

De presentatrice zal vanaf donderdag 24 oktober te zien zijn in de populaire ochtendshow Vandaag de Dag. Dagelijks bereikt de ochtendshow nu ongeveer een miljoen Nederlanders.

Het WNL-programma groeide in korte tijd uit tot de best bekeken ochtendshow van de publieke omroep ooit. 

Van Eijk wordt een van de gezichten, naast de presentatoren Merel Westrik en Leonie ter Braak. Leonie gaat de komende maanden met zwangerschapsverlof en presenteert voorlopig haar laatste uitzending.

Kristel zal de show zowel alleen en op vrijdag samen met Merel Westrik presenteren. WNL is ook met Kristel van Eijk in gesprek om een rol te vervullen in de nieuwe radioprogrammering. WNL gaat vanaf 1 januari een twee uur durend nieuwsprogramma op de zaterdagmiddag verzorgen.

Kristel van Eijk begon in 2003 als presentatrice bij Veronica TV, waarna ze vrij vlot de overstap naar radio maakte. Ze werkte voor SLAM!FM, 3FM en Q-music. Ze won de Radiobitch Award (2010) en de Zilveren RadioSter Vrouw (2012).

Hoofdredacteur Bert Huisjes: “Voor onze ochtendshow hadden we gesprekken met zeer goede kandidaten. We denken dat Kristel goed past bij een omroep die met een goed humeur de werkdag wil beginnen. Bij radio heeft ze dat bewezen.”

Kristel van Eijk stelt dat met de overstap naar een journalistiek televisieprogramma een wens in vervulling gaat. “Het is een zeer gevarieerd actualiteitenprogramma, waarin ik mijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid kwijt kan. Ik heb er ontzettend veel zin om met de kijker samen aan de dag te mogen beginnen.”

Leonie ter Braak zal in het vroege voorjaar terugkeren bij Vandaag de Dag. Zij zal over een maand bevallen van haar eerste kindje.