The Walking Dead allerbeste serie

The Walking Dead allerbeste serie

Geschreven door Pieter Jongsma

De hitserie 'The Walking Dead' is afgelopen week uitgeroepen als beste serie door de Facebook-leden van AXE Nederland. Facebook-gebruikers konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen via de competitie #BattleOfTheSeries op de pagina van AXE Nederland. In iedere ronde van de wedstrijd werden twee populaire series tegenover elkaar gezet, waarbij stemmers gevraagd werd welke van de series zij het beste vonden. 'The Walking Dead' liet andere veelgeprezen series achter zich, waaronder 'Lost', 'Prison Break', 'Breaking Bad' en – in de finale – 'Game Of Thrones'.

The Walking Dead vertelt het verhaal van sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln), die uit een coma ontwaakt in een wereld die geterroriseerd wordt door zombies. Met een kleine groep overlevenden probeert hij zich staande te houden in deze post-apocalyptische wereld. In het nieuwe seizoen van zestien afleveringen beginnen Rick en zijn vrienden een eigen leven in de veilige haven van de gevangenis. Al snel blijkt echter dat de walkers en de andere gevaren buiten de deuren niets zijn in vergelijking met wat hen binnen de gevangenis wacht. 

De nieuwe zender FOX (UPC & Ziggo kanaal 11, KPN kanaal 14) vertoont de serie sinds augustus vanaf het allereerste seizoen. Iedere dinsdagavond worden er vanaf 22.10 uur twee nieuwe afleveringen uitgezonden. Daarnaast begon de zender afgelopen week met het uitzenden van het vierde seizoen, binnen 24 uur na de première in Amerika. Vanaf dinsdag 22 oktober zijn deze uitzendingen op maandagavond te zien om 23.45 uur. In het verleden won de zombieserie al twee Emmy Awards voor ‘Outstanding Prosthetic Make-Up’. Ook werd de serie genomineerd voor onder andere een Golden Globe voor ‘Best Television Series – Drama’ en een Writers Guild Award voor ‘Outstanding Achievement in Writing Derivative New Media’.