Première EO-programma ‘Hip voor Nop’ op Cinekid

Première EO-programma ‘Hip voor Nop’ op Cinekid

Geschreven door Pieter Jongsma

Op donderdag 24 oktober gaat het duurzame kinderprogramma ‘Hip voor Nop’ in première tijdens het 27e Cinekid Festival in Amsterdam. De Evangelische Omroep laat tijdens het festival de eerste aflevering zien van het fashionprogramma. In 'Hip voor Nop' helpt presentatrice Anne-Mar samen met bekende sterrenstylisten twee vriendinnen aan een geheel nieuwe look. Er is daarbij één uitdaging: ze moeten er helemaal nieuw uitzien, maar wel voor nop. Deze première is voor girls only.

De EO biedt bezoekers die dag tevens een sneak-preview van de nieuwe serie van ‘Helden en Herrieschoppers’. Ook kunnen kinderen leren animaties maken met de makers van ‘Helden en Herrieschoppers’. En is er voor de allerkleinsten een Koek & Ei-dierentuin met exotische dieren en een speciale voorstelling met boswachter Otto van ‘Koek & Ei’.

CINEKID FESTIVAL

Cinekid is hèt internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd tijdens de herfstvakantie. Het festival vindt plaats op de Westergasfabriek in Amsterdam, maar komt ook naar de kinderen toe op meer dan 31 locatiesdoor heel Nederland. Het festival is voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Er zijn allerlei leuke dingen te doen, zoals filmpremières, televisievoorstellingen, verschillende games, interactieve installaties en workshops.