AVRO Junior Dance winnaars Kyra & Trijntje naar Oeganda voor Coraid Kinderstem

AVRO Junior Dance winnaars Kyra & Trijntje naar Oeganda voor Coraid Kinderstem

Geschreven door Pieter Jongsma

Kyra & Trijntje, het winnende dansduo van AVRO Junior Dance 2013, reizen op 2 november af naar Noord-Oeganda voor Cordaid Kinderstem. Het goede doel en de AVRO werken samen tijdens de live finales van AVRO Junior Dance 2014, het programma dat komend voorjaar terug is bij de AVRO.

Alle bel-en sms opbrengsten van de liveshows gaan naar Cordaid Kinderstem. De jonge danseressen Kyra en Trijntje bezoeken hulpprojecten in Oeganda om meer te weten te komen over het werk van het goede doel. Tijdens deze reis maken zij over hun ervaringen een aantal korte filmpjes die zullen worden getoond tijdens de finales van het dansprogramma.

 

Het reisdoel is de stad Lira en omgeving. Daar werkt Cordaid Kinderstem aan het verbeteren van de thuissituatie van kwetsbare kinderen en wordt gezorgd dat zij naar school kunnen. Noord-Oeganda stond twintig jaar lang bloot aan aanvallen door de rebellen, geweld dat in deze streek tot 2006 duurde.

Inschrijven voor AVRO Junior Dance 2014

Van hip hop tot klassiek, van streetdance tot latin – de AVRO gaat in 2014 weer op zoek naar het meest veelzijdige junior danstalent van Nederland. Kinderen tussen de 10-15 jaar kunnen zich alleen of in een groep van maximaal 3 personen aanmelden tot en met 17 november 2013 op juniordance.avro.nl. Het derde seizoen van AVRO Junior Dance start in het voorjaar van 2014.