Vanavond grote live finale avro junior dance

Vanavond grote live finale avro junior dance

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Zes dance-acts zetten zaterdag nog eenmaal alles op alles in de spetterende live-finale van AVRO Junior Dance. Gina, Charlie-Ann, Mon, Elianne, Kyra & Trijntje en Esmee & Nadine, allen maken zij kans op de unieke trofee van 2013, die zal worden uitgereikt door de winnaar van 2012 - Leslie.

Zaterdag zijn de voorbereidingen in de studio op de spannende avonduitzending de hele dag live te volgen via juniordance.avro.nl. De grote finale van AVRO Junior Dance wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Ewout Genemans en is op zaterdag 25 mei om 18.55 uur live te zien bij de AVRO op Z@PP/ Ned 3.

De afgelopen 8 weken toonden solisten, duo’s of acts van maximaal drie personen in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar hun ‘moves’ in AVRO Junior Dance. Van hip-hop tot klassiek of van streetdance tot latin, alle dansvormen waren toegestaan. Op zaterdag 25 mei pakken de zes overgebleven dance-acts uit met verassende optredens in verschillende stijlen tijdens de live-finale. Dit is het eindresultaat van de wekenlange intensieve begeleiding van de coaches Shaker, Ingrid Jansen en Anna-Alicia.

 

Zes finale-acts

- Gina (15 jaar uit Amstelveen) - dansstijl: hiphop/ coach: Anna-Alicia

- Charlie-Ann (15 jaar uit Schagen) - dansstijl: modern/ coach: Ingrid

- Mon (14 jaar, uit Oostzaan) - dansstijl: HipHop/ coach: Anna-Alicia

- Elianne (15 jaar uit Sittard) - dansstijl: Jazz/ coach: Shaker

- Kyra en Trijntje (11 en 10 jaar uit Zoetermeer en Voorschoten) - dansstijl: hiphop/ coach: Ingrid

- Esmee en Nadine (beiden 13 jaar, uit Schiedam) - dansstijl: Modern/ coach: Anna-Alicia

 

Jury

De jury van de finale van AVRO Junior Dance 2013 bestaat uit:

- De VIP-jury, bestaande uit Marly van der Velden, Isabelle Beernaert en Vincent Vianen

- De kinderjury, o.l.v. AVRO Junior Dance 2012 finalist Jennifer

- De kijkers thuis

 

Tweede scherm - live meekijken in green room!

Op live.avro.nl kunnen kijkers op het tweede scherm live meekijken in de green room via een backstage camera. Vanuit de green room kijken de kandidaten samen met hun coaches en Ewout naar de andere acts. Ook kunnen de dansacts worden beoordeeld op choreografie, uitstraling, techniek en muziek. Na de beoordeling is direct te zien wat de rest van Nederland via het tweede scherm heeft gestemd en kunnen de resultaten gedeeld worden via social media. Verder biedt het tweede scherm extra informatie over de kandidaten en een Twitter feed over de show. Het beoordelen via het tweede scherm heeft geen invloed op de einduitslag van de finale.