Mijn Zaak Is De Beste: Sportief?!

Mijn Zaak Is De Beste: Sportief?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer woensdag en weer tijd voor Mijn Zaak Is De Beste. In deze derde aflevering staat de sportschool centraal. Drie sportschooleigenaren gaan bij elkaar op bezoek. Zij zullen elkaars sportscholen kritisch gaan beoordelen. Maar zullen zij daar sportief op gaan reageren?

Als eerste wordt de sportschool van Remco beoordeeld. De andere eigenaren; Jerry en Daphne en Jan en Gemmy lijken er zin in te hebben. Het eerste wat hun opviel is het ontbreken van de airco. Als er veel mensen sporten dan is het wel fijn als er airco is, aldus Daphne.

Maar mij viel meteen op dat Jerry een charmeur is. Hij kuste de hand van Gemmy bij hun ontmoeting. Dat is wel opvallend, maar Gemmy leek het prima te vinden. Zij voelden zich alle vier meteen thuis in de sportschool van Remco. Er waren genoeg goede apparaten in de sportschool te vinden. Je zag duidelijk dat er passie en liefde voor het sporten is.

Ook waren de kleedkamers goed en netjes. Zowel de mannen als de vrouwenkleedkamers werden goed beoordeeld. Eigenlijk waren er geen kritische punten. Wel zou er hier en daar een likje verf gebruikt kunnen worden. Maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Daarnaast kunnen de sporters ook nog eens eten in de sportschool! Dat vond vooral Jan een prima idee. Dat zou hij meenemen in zijn eigen sportschool. Zo leren de eigenaren nog mooi van elkaar. Dat vind ik dan weer leuk om te zien.

Iedere aflevering komt er een bekende Nederlander langs. Dit keer was dat acteur en zanger Charly Luske. Hij probeerde ook van alles uit in de sportschool. Hem viel meteen op hoe klantvriendelijk Remco was. De sfeer was duidelijk positief. Dat merkte Charly vrijwel direct op. Die heeft Remco maar mooi in zijn pocket! Van Jerry en Daphne ontving Remco 26 punten en van Jan en Gemmy kreeg Remco er 22. Toch wel een beetje lage punten vind ik zelf.

De tweede sportschool die beoordeeld wordt is die van Jan en Gemmy. Maar voordat er beoordeeld kan worden, is Gemmy eerst nog druk. Zij koopt een bloemetje voor de sporter van de maand! Zij doet erg aan klantenbinding en dat doet ze maar mooi even. Dat zorgt wel voor een fijn gevoel, ook al sport je er zelf niet eens. Want wie wil er nou niet sporter van de maand worden?

De sportschool van Jan en Gemmy bevindt zich midden in de stad. Dat zorgt meteen voor vragen bij Remco. Moeten de sporters dan met de fiets naar de sportschool komen? Uh ja? Zo erg is dat toch niet? Daarnaast stoorde Remco zich aan het ontbreken van zweetlucht! Hoe kun je je daar nu aan storen? Volgens Remco ben je dan niet goed genoeg bezig...

Ook stoorde Remco zich aan het elektrisch trainen. Dat ook niet iets wat hij snel zou gaan doen. Maar het is wel een schone sportschool. Gelukkig wel een positief puntje! Daphne vindt het aanbod erg matig. Volgens haar zou er meer mogelijk moeten zijn. Maar gelukkig vinden zowel Remco als Jerry en Daphne het een schone sportschool. Die kunnen Jan en Gemmie maar mooi in hun zak steken.

Verder valt het op dat de mensen in de sportschool heel behulpzaam zijn. Dat is ook wel belangrijk in een sportschool. Wanneer je dat mist dan is het toch een gemis. Charly Luske bracht ook nog even een bezoekje. Hij viel meteen met de neus in de boter. Daphne nodigde hem uit om mee te doen met een lesje yoga. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. Vooral het sporten in de 'doeken' beviel Charly helemaal. Hij wilde dat zeker vaker gaan doen.

Remco gaf de sportschool van Jan en Gemmy 25 punten. Jerry en Daphne gaven in totaal 22 punten. Daarmee staan Jan en Gemmie op een kleine achterstand ten opzichte van Remco. Maar ook nu vind ik de punten wel een beetje laag. Die hadden best wel wat hoger mogen zijn.

De derde en laatste sportschool die beoordeeld moest worden, was van Jerry en Daphne. Het is rauw en stoer volgens het koppel zelf. Hun motto is ook echt 'doorgaan'. Maar wat mij verbaasde is dat de sportschool 24 uur per dag open is! Ja echt. Dat lees je goed. Want blijkbaar is dat iets dat de sporters dat willen.

Toen Remco en Jan en Gemmy binnen kwamen, waren er kinderen aan het sporten. Dat was iets wat Gemmy nog niet eerder gezien heeft. Daar verbaasde zij zich een beetje over. Verder was er veel aandacht voor boksen. Remco had een echt 'old school' gevoel van deze sportschool. En, heel belangrijk, Remco rook zweet! Waar een mens al niet blij van kan worden.

De kleedkamers waren wel aan de kleine kant. Die hadden misschien wel iets groter mogen zijn. Maar de boksring in de sportzaal zelf was heel bijzonder. Vooral Gemmy raakte daar niet over uitgesproken. Wat was ze daar verliefd op. Ook vond zij het groen buiten heel mooi. Ook al zit de sportschool op een industrieterrein, er is wel groen in de buurt. Dat maakt het sporten een stuk fijner, aldus Gemmy. Jan en Gemmy gaven in totaal 23 punten. Remco gaf er iets meer; hij gaf 25 punten.

Charly Luske kwam ook in deze sportschool langs. Meteen viel mij op dat Jerry bijzonder druk is. Hij weet iedereen, en dus ook Charly, goed te motiveren. Maar het wel een manier waar ik een beetje bang van wordt. Ook raakt hij iedereen graag aan. Dat is ook iets wat ik persoonlijk niet heel prettig vindt. Als ik sport, dan hoeft er niemand aan mij te komen. Maar dat ben ik, anderen kunnen dat misschien wel fijn vinden.

Volgens Charly was Jerry een knuffelbeer. Die mening deel ik wel. Jerry is misschien wel druk en een charmeur, maar ook zeker een knuffelbeer. Na de intensieve sportdag voor Charly, maakte hij zijn punten bekend. Hij beoordeelde ook alle drie de sportscholen. Het leek erop alsof Remco zou gaan winnen. Maar het werd de sportschool van Jerry en Daphne die won.

Daar was ik eerlijk gezegd verbaasd over. Zij zelf overigens ook. Maar Jerry en Daphne zijn een goed koppel voor de sportschool. Maar ik was meer fan van de sportschool van Remco. Daar zou ik mij zelf het meeste thuis voelen. De sportschool van Jan en Gemmie vond ik het slechtste van de drie. Niet dat de sportschool slecht is, maar de sfeer spreekt mij niet echt aan. Maar dat is puur smaak. Andere mensen zullen zich daar misschien wel thuis voelen. 

Mijn Zaak Is De Beste is iedere woensdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: RTL