Van der Vorst verslaafd aan kerstverhaal

Van der Vorst verslaafd aan kerstverhaal

Geschreven door Pieter Jongsma

Tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’ kruipt presentator en showbizzdeskundige Peter van der Vorst in de rol van verteller. Samen met Lizette, een cliënt van het Leger des Heils, leest hij op vrijdag 20 december het kerstverhaal voor tijdens het jaarlijkse muziekspektakel dat de EO op dinsdag 24 december uitzendt. "Ik houd van verhalen vertellen," zegt Peter. "Dat doe ik ook in mijn programma’s. Het kerstverhaal is natuurlijk hét ultieme verhaal, dat al millennia wordt doorverteld."

Met Van der Vorst, onder andere bekend als showbizzdeskundige bij RTL4 en presentator van ‘Verslaafd’ en ‘Van der Vorst ziet Sterren’, is de cast van ‘Kerstfeest op de Dam’ compleet. Tijdens de opnames op vrijdag 20 december schitteren naast Peter ook de sterren Charly Luske, Edsilia Rombley, Anita Meyer en Danny de Munk. Het kerstverhaal komt op unieke wijze tot leven met klassieke en moderne kerstliederen, afgewisseld met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal.

Evenement en tv-uitzending
‘Kerstfeest op de Dam’ is dinsdagavond 24 december op 21.30 uur te zien bij de EO op Nederland 1. Op vrijdagavond 20 december wordt de tv-uitzending vanaf 20.00 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand aan de opnames is er een swingend voorprogramma van 19.15-19.45 uur.