Joris Linssen, Tania Kross en Waldemar Torenstra in eerste aflevering De slimste mens

Joris Linssen, Tania Kross en Waldemar Torenstra in eerste aflevering De slimste mens

Geschreven door Pieter Jongsma

De deelnemers van het derde seizoen van de succesvolle NCRV-kennisquiz De slimste mens zijn bekend. In de eerste aflevering gaan acteur Waldemar Torenstra, operazangeres Tania Kross en TV-presentator Joris Linssen met elkaar de strijd aan. Naast deze drie kandidaten spelen in De slimste mens dit seizoen o.a. ook mee 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Sywert van Lienden, journalist Gerri Eickhof, schrijfster Marion Pauw, CDA-Europarlementarier Wim van de Camp, atleet Rens Blom en actrice Hetty Heyting.

Het eerste seizoen van De slimste mens (in de zomer van 2012) werd gewonnen door Arjen Lubach, de tweede reeks door Pieter Derks. Presentator Philip Freriks zegt op voorhand geen enkele voorspelling te kunnen doen wie met de felbegeerde oorkonde naar huis gaat. “Het gaat er bij De slimste mens niet om wie het hoogste IQ heeft of de beste opleiding. Natuurlijk zijn algemene ontwikkeling en feitenkennis belangrijk. Maar het komt ook aan op strategisch inzicht, boerenslimheid en stalen zenuwen. De kandidaten die deze eigenschappen het best weten te combineren, zullen we terug zien in de finale eind januari.”

De slimste mens wordt vanaf maandag 16 december zes weken lang elke werkdag om 20.25 uur uitgezonden bij de NCRV op Nederland 2. Naast het TV-programma is De slimste mens ook 24/7 beschikbaar via de gratis app, voor iPhone en Android. Nog steeds spelen dagelijks ruim 100.000 mensen via de app. De app is inmiddels 750.000 keer gedownload.

Vorige uitzendingen terug kijken? Bekijk  het terug op hebikietsgemist.nl