Tim Douwsma nieuwe presentator AVRO Junior Dance 2014

Tim Douwsma nieuwe presentator AVRO Junior Dance 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 5 april presenteert Tim Douwsma het derde seizoen van het dansprogramma AVRO Junior Dance. De zanger was eerder dit jaar al bij de omroep te zien als vakjurylid tijdens de finales van het AVRO Junior Songfestival. Tim: “Ik ben ontzettend blij met deze kans en kijk er naar uit om alle danstalenten met open armen te ontvangen. Ik heb er zin in!”

 

Over Tim Douwsma

Tim studeerde aan de theateropleiding in Groningen, waar hij zijn liefde voor muziek en theater ontdekte. Na zijn deelname aan het SBS programma ‘So You Wanna Be a Popstar’, waar hij als vijfde eindigt, sleept Tim een platencontract binnen en brengt hij zijn eerste single “Wil Je Bij Mij Blijven Slapen” uit. In 2010 wordt Tim presentator bij Sterren.nl en presenteert hij voor de TROS het kinderprogramma Karaoke Kids.

 

AVRO Junior Songfestival - Special Report

Tim Douwsma is woensdag 27 november ook bij de AVRO te zien in het AVRO Junior Songfestival - Special Report. Samen met de winnaars van het AVRO Junior Songfestival, de 13-jarige tweeling Mylène en Rosanne, reisde hij onlangs voor Cordaid Kinderstem af naar Noord-Oeganda. Het drietal draaide mee in het leven van de Oegandese kinderen. Ze gingen onder meer met ze naar school, maakten muziek met elkaar en bezochten hulpprojecten om meer te weten te komen over het werk van het goede doel. Het verslag is op 27 november om 12.40 uur te zien bij de AVRO op ZAPP/ NED 3.

 

AVRO Junior Dance 2014

In het zaterdagavond programma voor het hele gezin tonen dansers, in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar, als solisten, duo’s of groepjes van maximaal drie personen hun ‘moves’ aan het publiek gedurende acht weken. Van hip-hop tot klassiek of van streetdance tot Latin, alle dansvormen zijn toegestaan. Op zaterdag 24 mei pakken de zes overgebleven dance-acts uit met verrassende optredens in verschillende stijlen tijdens de spannende live-finale. Dit is het eindresultaat van de wekenlange intensieve begeleiding van de coaches Shaker, Ingrid Jansen en Anna-Alicia Sklias.