Zapp Music Challenge: de ultieme muzikale uitdaging voor jong talent

Zapp Music Challenge: de ultieme muzikale uitdaging voor jong talent

Geschreven door Pieter Jongsma

In de serie Zapp Music Challenge gaan vijf jonge talenten de muzikale uitdaging aan. Durven ze met een wereldberoemde artiest voor tienduizend mensen op te treden of samen met een bekende muzikant een nummer te schrijven? Of een solo weg te geven in Paradiso? Je ziet het in Zapp Music Challenge.

 

Stuk voor stuk staan de muziektalenten van Zapp Music Challenge voor een gigantische uitdaging. In het programma volgen we in elke aflevering een andere uitdaging. Gaat het de kinderen lukken om een waanzinnige muziekprestatie neer te zetten? De mensen achter de grote artiesten zijn voor even ook de coaches van de kinderen, maar ook Armin van Buuren, Andre Rieu, Moke, Caro Emerald en Miss Montreal tonen zich waren masters bij de begeleiden van deze kinderen. Of de uitdaging zal slagen zie je elke keer opnieuw in Zapp Music Challenge.

 

Kinderen geven zich niet op voor Zapp Music Challenge, zij worden benaderd en vervolgens met een videoboodschap van een grote artiest op een onverwachte locatie 'overvallen' door presentator Sipke Jan Bousema. De camera volgt het moment van het aangaan van de uitdaging, de begeleiding en voorbereiding op de uitdaging tot het wel/niet slagen van de uitdaging.

 

Aflevering 1: 23 december, Caro Emerald daagt drummer Tim uit

Tim uit Voorhout is 15 jaar en drumt al zolang hij het zich kan herinneren. Inmiddels zit hij in de jong talent klas van het conservatorium. Zijn grote droom is om met een band de wereld over te reizen om de meest geweldige concerten te geven. De wereldberoemde Caro Emerald daagt Tim uit om het gevoel te ervaren om voor een uitverkochte zaal te spelen. En dat in de mooiste zaal van Nederland, poptempel Paradiso. Maar daarvoor moet Tim wel een heel lastige drumsolo voor zijn rekening nemen. Gaat Tim de uitdaging van Caro Emerald aan om een uitverkocht Paradiso uit zijn dak te laten gaan? Je ziet in Zapp Music Challenge.

 

Afleveirng 2: 24 december, Miss Montreal daagt singer-songwriter Marte uit

Marte van der Bijl is vijftien jaar en woont in Breda. Ze heeft al enige jaren zangles en pianoles. Het laatste jaar is ze bezig met het schrijven van haar eigen nummers. Omdat Marte nog maar net begonnen is met het schrijven van haar eigen liedjes, voelt het soms nog wat onwennig om ermee naar buiten te treden. Daar brengt Miss Montreal verandering in. De bekende singer songwriter Miss Montreal daagt Marte uit een nummer te schrijven waar ze in een intieme masterclass aan gaan werken. Als dit een succes is, mag Marte haar eigen nummer opnemen in een studio. Lukt het Marte vervolgens om haar eigen nummer op de radio gedraaid te krijgen? Je ziet in Zapp Music Challenge.

 

Aflevering 3: 25 december, Andre Rieu daagt accordeonist Johan uit

Johan is tien jaar en komt uit Bussum. Hij speelt al een aantal jaar accordeon. Vaak treedt hij in zijn eentje op, maar veel liever zou hij meespelen met een groot orkest. Andre Rieu daagt Johan aan om mee te spelen tijdens zijn grootse Vrijthof concert in Maastricht. Optreden met het Johan Strauss Orkest voor tienduizend man publiek, spannender kan het haast niet! We volgen Johan bij zijn voorbereidingen op de uitdaging. Hiermee krijgen we een uniek kijkje achter de schermen bij het concert van Andre Rieu. Zal het Johan lukken om zijn zenuwen in bedwang te houden en te schitteren op het podium van het Vrijthof? Je ziet het in Zapp Music Challenge.

 

Aflevering 4:  26 december, Armin van Buuren daagt violist Mayte uit

Mayte uit Den Haag is elf jaar, speelt viool en zit in de jong talent klas van het conservatorium. Mayte speelt vanuit haar opleiding vooral veel klassiek muziek. De wereldberoemde dj Armin van Buuren daagt Mayte uit om een brug te slaan tussen klassieke muziek en dance. Aan Mayte de eer om de Intense-show van Armin te openen met een vioolsolo op een groots podium met een waanzinnige lichtshow. Tijdens de voorbereiding op het optreden, krijgen we een uniek kijkje achter de schermen van de wereldtour van Armin van Buuren. Gaat Mayte deze bijzondere uitdaging aan? Je ziet het in Zapp Music Challenge.

 

Aflevering 5: 27 december, Rockband Moke daagt gitarist Rayan uit

Rayan is tien jaar en nu al een virtuoos elektrisch gitarist. Hij woont in Amsterdam. Samen met zijn broers speelt hij vooral funk. De rockband Moke daagt Rayan uit om als rocker een solo weg te geven tijdens een concert in het Oude Luxor in Rotterdam. Om als rocker door het leven te gaan wordt Rayan onder de vleugels van gitarist Phil Tilly genomen. Tijdens een masterclass wordt gerepeteerd op een bekend Moke-nummer. Zal Rayan de lastige gitaarsolo onder de knie krijgen en zich staande weten te houden tussen de rockers? Je ziet het in Zapp Music Challenge.