Nieuwe vooravond Nederland 3

Nieuwe vooravond Nederland 3

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 6 januari 2014 starten op Nederland 3 twee nieuwe programma’s van BNN. Om 19.30 uur is de dagelijkse Nederlandse serie StartUp te zien. Om 20.00 uur gaan 6 presentatoren via hun eigen sociale netwerk op zoek naar actuele, opvallende en inspirerende verhalen in De Social Club. “De nieuwe programma’s zijn spraakmakend en innovatief met veel aandacht voor nieuw talent. Daarmee willen we vooral de jonge kijker aanspreken. Ook de onderwerpen staan dichtbij de belevingswereld van jongeren”, aldus Roek Lips, netmanager Nederland 3.

 

StartUp
De serie StartUp gaat over een groep jonge ondernemers die beginnen aan een avontuur om eigen baas te worden. Op hun
zoektocht komen ze vriendschappen, vijanden, liefde, jaloezie, successen en tegenslagen tegen. Onderwerpen die dichtbij het echte leven staan. De meeste acteurs komen, op Daniël Boissevain na, net van de toneelschool. Verder maakt de serie gebruik van social media en krijgt het online een aparte verhaallijn. Na elke uitzending op TV is de volgende uitzending online al te bekijken.

 

De Social Club
In De Social Club gaan 6 presentatoren hun online netwerk aanboren om opvallende, inspirerende en absurde verhalen naar boven te halen. De presentatoren bespreken op hun eigenzinnige manier de actualiteit van de dag. Via social media heeft het publiek rechtstreeks invloed op de inhoud van het programma.

 

Ruimte
Vanaf januari 2014 is De Wereld Draait Door niet meer op Nederland 3 te zien, maar om 19.00 uur op Nederland 1. Lips: “De Wereld Draait Door is een prachtig programma waar ik trots op ben en wat zich heeft bewezen. Vanwege het brede publiek van DWDD is de verhuizing naar Nederland 1 een logische stap. Hierdoor komt ruimte voor nieuwe, onderscheidende programma’s met veel aandacht voor jong talent. Programma’s die goed passen bij Nederland 3.”