NOS/L1 Carnaval 2013 live vanuit Maastricht

NOS/L1 Carnaval 2013 live vanuit Maastricht

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Alweer voor het derde jaar op rij geeft de NOS in nauwe samenwerking met L1 een indruk van Carnaval in Nederland. Dit uitbundige feest wordt van oorsprong gevierd voorafgaand aan het katholieke vasten. In de huidige tijd wordt het feest vooral geassocieerd met optochten, praalwagens, hossen, verkleedpartijen en carnavalskrakers. Verslaggevers Astrid Kersseboom (NOS) en Tom Doesborg (L1) zijn live aanwezig in carnavalsstad bij uitstek Maastricht. Ook reportages vanuit Heerlen, Eindhoven, Oldenzaal en het Brabantse dorp Standdaarbuiten worden uitgezonden.

De gezamenlijke NOS/L1-live uitzending vanuit Maastricht (Mestreech) geeft een indruk van het bekende straatcarnaval aldaar. Astrid Kersseboom staat buiten bij Café ’t Pothuiske om sfeer te proeven en te praten met de feestgangers. Vanaf dit café aan de Kesselsekade heeft ze bovendien een prachtig uitzicht over de stad en de bekende Sint Servaasbrug. Tom Doesborg doet ondertussen verslag van de pracht en praal bij ‘De Bonte Storm’, de Maastrichtse carnavalsoptocht.

Naast het live verslag vanuit Maastricht, zijn er ook reportages te zien vanuit andere bekende carnavalssteden. Zo staan er impressies van de praalwagenoptochten in Lampegat (Eindhoven) en Sjpassemig (Heerlen) op het programma. Ook zijn er beelden van de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten) en is er een bijdrage te zien van RTV Oost vanuit Boeskoolstedke (Oldenzaal).