Danni Lowinski de leukste advocate van Nederland keert terug!

Danni Lowinski de leukste advocate van Nederland keert terug!

Geschreven door Pieter Jongsma

Na het succes van de eerste serie keert Nederlands leukste advocate Danni Lowinski terug met een tweede serie. Zij springt ook nu weer in de bres voor iedereen met een justitieel probleem. Gewone mensen krijgen van haar juridische bijstand voor maar één euro per minuut en tijdens haar werk maakt ze van alles mee. In de nieuwe serie is onder andere te zien hoe Danni zich staande houdt als twee mannen om haar vechten. Danni Lowinski is vanaf woensdag 8 januari om 20.30 uur te zien bij SBS6.

In de eerste serie was Danni (Marlijn Weerdenburg) net klaar met haar rechtenstudie en mocht zij zichzelf eindelijk advocaat noemen. Ze had echter geen geld of baan, maar wel een huizenhoge studieschuld en een gehandicapte vader te logeren. Danni werd afgewezen voor elke functie waarop ze solliciteerde, maar peinsde er niet over om het te proberen bij die ‘geitenwollensokken van de sociale advocatuur’. Ze besloot dan ook om haar eigen “kantoor” te beginnen, op het plein van een overdekt winkelcentrum, tussen alle mensen die zich geen dure advocaat kunnen of willen veroorloven. Haar ‘winkeltje’ sloeg aan en zo heeft ze al heel wat mensen geholpen in de eerste serie.

Tweede serie
In de tweede serie maakt een nieuwe fietsenmaker Jeroen (Marcel Harteveld), door de verhuizing van de oude fietsenmaker Fuat, zijn opwachting in het winkelcentrum. Helaas voor Danni gaat bij Jeroen de zon niet voor niets op en zo zijn de twee altijd in onderhandeling, wat regelmatig tot conflicten leidt. Ondertussen heeft Jeroen een oogje op Lieke (Nyncke Beekhuyzen) van de koffiecorner. Maar ook voor Danni is genoeg mannelijke aandacht. Beveiliger Bart (Jord Knotter) is verantwoordelijk voor de bewaking in het winkelcentrum. Al snel krijgt hij een aanvaring met Danni, maar als hij haar vervolgens uit de brand helpt, slaat de vonk over. Dit leidt ertoe dat Olivier (Frederik Brom), haar bewonderaar uit de eerste serie, en Bart er alles aan doen om de aandacht van Danni te trekken.

Danni Lowinski
Vanaf 8 januari om 20.30 uur bij SBS6