RTL Late Night keert terug met record

RTL Late Night keert terug met record

Geschreven door Pieter Jongsma

Bijna 1,1 miljoen Nederlanders stemden maandag af op RTL Late Night. Daarmee had de talkshow, die na een onderbreking van ruim drie weken weer terugkeerde op de buis, meteen een record te pakken. "Het was de best bekeken maandag ooit", vertelde presentator Humberto Tan dinsdag in Koffietijd.

"Ik moest er toch weer een beetje in komen", bekende Tan. Na afloop van de show concludeerde de presentator met zijn team dat de draad weer snel werd opgepikt. "We zeiden tegen elkaar: het is net alsof we vorige week nog uitzendingen hebben gemaakt. Het was echt leuk om het weer te doen."

Succes
Wat het succes van RTL Late Night bepaalt, weet Tan niet zo goed. "Ik ben daar onderdeel van, maar de gasten maken of breken een uitzending. Het gaat om zo veel dingen: de gasten, de sfeer, de redactie." Dinsdag schuiven onder anderen Angela Groothuizen, Johnny de Mol en Dinand Woesthoff aan in RTL Late Night.

Hoewel RTL Late Night voor zichzelf een record boekte, valt de talkshow buiten de top tien van best bekeken programma's van de Stichting Kijkonderzoek. Die wordt aangevoerd door het achtuurjournaal, dat maandag bijna 2,4 kijkers trok.

Spoorloos en Goede Tijden, Slechte Tijden maken de top drie van maandag compleet. Knevel & Van den Brink, dat deels tegenover RTL Late Night staat, trok maandag 829 duizend kijkers.

Door: Novum