Bekend Nederland staat op tegen kanker

Bekend Nederland staat op tegen kanker

Geschreven door Pieter Jongsma

Aanstaande woensdag zendt de AVRO vanuit het Agora Theater in Lelystad de benefietshow ‘Sta op tegen kanker’ uit. Tijdens de grote tv-show staat bekend en onbekend Nederland op om een vuist te maken tegen kanker. Tientallen bekende Nederlanders zetten zich belangeloos in om zoveel mogelijk donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding.

Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij presenteren deze bijzondere avond. In de speciale ‘Newsroom’ doet Kim-Lian van der Meij live verslag van alle acties in Nederland en voert zij bijzondere gesprekken met de BN’ers en Nederlanders in het belpanel. Daar schuiven onder anderen John Williams, Thé Lau, Pia Dijkstra, Hans van Breukelen, Kluun, Willeke Alberti, Don Diablo en Henny Huisman aan.

De avond zal een aaneenschakeling zijn van persoonlijke verhalen, bijzondere optredens, bekende gasten, bijzondere patiënten en artsen, die zorgen voor een lach en traan. Simone Kleinsma en Yes-R verzorgen een spetterende openingsact. Veldhuis&Kemper, Liesbeth List, Wende Snijders en de 3JS treden op. Ten Sharp komt nog eenmaal bij elkaar om hun internationale hit ‘You’ ten gehore te brengen. Natuurlijk is ook het campagnenummer ‘Dankbaarheid’ dat Gers Pardoel specifiek heeft uitgebracht te horen in de show.

Willem Nijholt en Joke Bruijs vertellen over het leven nadat ze kanker hebben overwonnen. Ook Bert van Leeuwen, Martine van Os, Willeke van Ammelrooy, Gerdi Verbeet, Bartina Koeman en minister Edith Schippers zijn in Lelystad aanwezig en staan persoonlijk op tegen kanker. De acteurs Isa Hoes, Peter Faber, Hajo Bruins en Jetty Mathurin kruipen in de huid van kankerpatiënten en vertellen hun verhaal op indringende wijze aan het publiek.

Het onderzoek naar kanker is nog altijd hard nodig. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kan men stap voor stap patiënten steeds beter behandelen. Het televisieprogramma ‘Sta op tegen kanker’ is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse ‘Stand up to Cancer’ dat sinds 2009 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het succesvolle format voor de vierde keer in Nederland uitgezonden.

Sta op tegen kanker,  woensdag 22 januari om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 1.