Frits Sissing en André van Duin presenteren jubileumavond Nederland staat op tegen kanker
Bron: Ruud Baan (Frits) & Nico Kroon (André)

Frits Sissing en André van Duin presenteren jubileumavond Nederland staat op tegen kanker

Geschreven door Pieter Jongsma

Frits Sissing en André van Duin presenteren woensdag 19 augustus de speciale jubileumavond Nederland staat op tegen kanker. Bekende en onbekende Nederlanders delen hun ervaringen met de ziekte en vormen samen een menselijk lint door heel Nederland van personen die letterlijk opstaan tegen kanker. Ook zijn er optredens van onder anderen Kensington, Miss Montreal en André Hazes.

André van Duin laat de mooiste momenten uit tien jaar Nederland staat op tegen kanker zien en koppelt verleden, heden en toekomst van de kankerbestrijding aan elkaar in een indrukwekkend verhaal. André verloor zijn man Martin Elferink begin dit jaar aan kanker en weet dus als geen ander wat de gevolgen van deze ziekte kunnen zijn. “Ik heb zelf de afgelopen jaren ook meermalen meegewerkt aan het programma, soms als typetje, soms gewoon als mezelf. Het belooft een mooi document te worden”, aldus van Duin.

Frits Sissing presenteert de grote liveshow Nederland staat op tegen kanker en schakelt met verschillende intieme locaties in Nederland. Twee bekende Nederlanders transformeren in het programma tot standbeelden van twee belangrijke namen in de geschiedenis van het Nederlands kankeronderzoek: Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek. Verder zijn er bijdragen van onder meer Louis van Gaal, Ivo Niehe, Hugo de Jonge, Floortje Dessing en Romy Monteiro.

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 19 augustus om 20.55 uur op NPO 1