Valerio Zeno blijft trots op kannibalenuitzending

Valerio Zeno blijft trots op kannibalenuitzending

Geschreven door Pieter Jongsma

Valerio Zeno kijkt twee jaar na de 'kannibalenuitzending' van Proefkonijnen nog steeds met een goed gevoel terug op de show. Zeno en Dennis Storm aten een stukje vlees van elkaar en haalden daarmee de internationale pers. Momenteel wordt het derde seizoen van Proefkonijnen uitgezonden door BNN.

"Het is heel leuk om met items uit Proefkonijnen de internationale pers te halen", zegt Zeno voor de camera van Novum Nieuws. Dat lukte niet alleen met de aflevering waarin hij en Storm een stukje van elkaar proefden, maar bijvoorbeeld ook met een uitzending waarin de twee ervoeren hoe het voelt om weeën te hebben.

Onlangs zag Zeno nog een tweet voorbijkomen over de kannibalenactie. "Er is een Amerikaanse website die wetenschappelijke vragen behandelt. Zij hebben 6,5 miljoen abonnees op Youtube. En zij hebben ons stukje van kannibalisme twee jaar na dato gebruikt. Wij hebben daar al de hele wereld mee bereikt en twee jaar later komt het gewoon nog een keer terug. Dat vind ik heel mooi. Het is gewoon een idee uit mijn hoofd en dat bereikt gewoon weer 6,5 miljoen mensen."

De 30-jarige Zeno stelt dat zijn leraren op school vroeger niet hadden verwacht dat zijn droom om presentator werkelijkheid zou worden. "Als jij zegt dat je presentator wil worden, dan zeggen ze: de kans dat dat lukt, is heel klein. Als ik advies zou geven aan een leerling, zou ik hetzelfde zeggen. Maar dan is het uiteindelijk extra vet als je zo veel mensen bereikt met iets waarvan jij heilig overtuigd was dat je het kon."

Door: Novum