Jacht is weer geopend: ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ bij RTL 4

Jacht is weer geopend: ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Nieuwe ronde nieuwe kansen, dat gezegde geldt vanaf zondag 9 februari, als presentatrice Linda de Mol het startschot geeft voor de jacht op de miljoenen in ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. In het succesvolle spelprogramma wordt de komende vijf weken de koelbloedigheid en het lef van de kandidaten getest in studio 21.

Daar strijdt een groep van 500 studiogasten om die ene felbegeerde plek in de finale, op zoek naar de gouden koffer met een inhoud van maar liefst €5.000.000.

Het spel
Linda de Mol stelt het aanwezige publiek vijf schattingsvragen. Per vraag krijgt degene die hem het best en het snelst heeft beantwoord de keuze: een plek in de volgende ronde óf de inhoud van een van de vijf koffers, met kans op een gloednieuwe auto. Kiest de kandidaat voor de koffer, dan gaat een andere studiogast in zijn plaats naar de volgende ronde. Kiest hij echter voor een plek in de volgende ronde, dan krijgt iemand anders uit het publiek de prijs uit de koffer.
Ronde één levert tien winnaars op: vijf kandidaten die zich hebben gekwalificeerd voor de volgende ronde en vijf winnaars van prachtige prijzen. De vijf overgebleven kandidaten spelen drie spelronden met open vragen waarbij telkens één kandidaat afvalt. Uiteindelijk blijven twee kandidaten over die in een rechtstreeks duel uitmaken wie het bekende zenuwslopende koffertjesspel gaat spelen.

Tijdens het spannende Gouden Koffertjes-spel kan de finalist een bedrag winnen dat varieert tussen de € 0.01 en € 5.000.0000. Vorig seizoen ging de finalist uit de laatste aflevering naar huis met een geldprijs van maar liefst € 295.000. Niet alleen de studio-kandidaat mocht dat mooie bedrag op zijn rekening laten bijschrijven, ook werd een nietsvermoedende Postcode Loterij-deelnemer thuis verrast door Winston Gerschtanowitz met een cheque met hetzelfde bedrag.

Thuisbingo
Ook dit seizoen kunnen deelnemers van de Postcode Loterij live thuis op hun telefoon, tablet, computer of met een uitgeprinte Bingo-kaart meespelen met Miljoenjacht. Dat kan met het Miljoenenjacht Bingo-spel. Voorafgaand aan de uitzending kunnen alle deelnemers gratis een Bingo-kaart opvragen. Iedereen in dezelfde postcode speelt mee met dezelfde Bingo-kaart. De kofferkeuze van de finalist in de studio bepaalt welke cijfers deelnemers thuis mogen wegstrepen. De deelnemers van de postcode die als eerste de kaart vol hebben, winnen 50.000 euro per lot

Naast de spelelementen is er ook aandacht voor de goede doelen die steun ontvangen van de Postcode Loterij.

RTL 4, wekelijks vanaf zondag 9 februari tussen 21.00 uur en 22.40 uur