Liefdevolle post: Klunen door een meter sneeuw richting poepdoos
Bron: RTL

Liefdevolle post: Klunen door een meter sneeuw richting poepdoos

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Hey Guido,

Laat ik even met de deur in huis vallen. Wat woon je onwijs mooi maar wat is het daar f*ck*ng koud zeg.

En dan tochten organiseren in de wildernis met je gasten en waarschijnlijk ook met je dates? Wil je me een lol doen en een paar trackers met GPS abonnement afsluiten? Niet alleen voor jezelf maar ook voor je dates die gaan komen en neem er eentje extra. Die kun je dan in je huis laten liggen zodat je weet waar je huis woont. Heel handig kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

Dat GPS abonnement is heel ‘viktig’ en echt geloof me. Neem geen tracker met ‘blauwe tand’ want je moet er toch niet aan denken dat je de blauwe tand verbinding kwijt raakt en je huis gewoon spoorloos blijkt te zijn. Heb je énig idee wat er gebeurt als je aan het begin van het winterseizoen verdwaalt en je 7 maanden later terug gevonden wordt? Nou eigenlijk niet zoveel bedenk ik me ineens. Het is er koud genoeg om geen vliegen aan te trekken.

Kiezen tussen al die dames is wel een dingetje, maar gelukkig zitten er dames bij die je gewoon buiten kunt parkeren als je ze zat bent. Margreet bijt het spits af bij je en ze weet binnen 1 minuut al dat er wel wat op kan bloeien. Bel die andere dames maar af! Je aanstaande heeft je gevonden!

Beetje jammer dat Margreet niet van jagen houdt, en nee dus ook niet van vissen, dat is ook zielig, maar ze gaat wel overstag voor je gepekelde en gedroogde hart van jawel, een eland.

Ik vraag me af of ze ook gecharmeerd is van je poepdoos. Met name als ze ‘s nachts hoge nood heeft en zich een weg moet banen door een berg sneeuw van minstens een meter. Dat lukte bij daglicht al niet, laat staan als het donker is. 

Guido, ik hoop voor je dat jullie meer gemeen hebben dan samen een biertje drinken. Gerookte kalkoenen poten, gepekeld elandhart, op bevroren paden naar een poepdoos waar ze alleen een ‘nummertje 1’ op wil doen (waar laat ze in vredesnaam ‘nummertje 2’,  haar grote boodschap?) Ik heb zwaar mijn twijfels bij haar. 

Tot overmaat van ramp wordt Margreet de eerste nacht ook nog eens ziek en moet ze overgeven. Eueueueh…waar heeft ze dát gedaan? Op de poepdoos? Neeeeeeeeee, niet op poepdoos, maar in een bakje. Alleen moest dat bakje wel geleegd worden en dat kan alleen op, of beter gezegd in de poepdoos! Dus hup....snowboots aan en klunen door de berg sneeuw richting het kleine vierkante huisje. Wel fijn dat jij haar even uitlegt dat in de zomer de muggen uit de poepdoos komen en je kont lek prikken. 

Geniet van je gerookte Kalkoenenpoot en de eland én van Margreet, want ik vermoed dat dit eerder voorbij is dan je lief is. 

Tijdens het vissen gaat het op dag 1 namelijk al fout want Margreet heeft heimwee naar haar zoon. Verder komt er ook niet zoveel geluid uit en beslissingen nemen kan ze al helemaal niet. Niet jouw soort vrouw…luister naar me! Op de slee en weg ermee! 

Warme groet vanuit een nat Nederland,

Sonja

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!