1 april 2022: VIPS-seizoen Big Brother en Married at First Speeddate
Bron: RTL / Wesley de Wit

1 april 2022: VIPS-seizoen Big Brother en Married at First Speeddate

Geschreven door Daniël Schalk

Het is vandaag 1 april! Komt er écht een VIPS-editie van Big Brother? En een caloriearme spin-off van Heel Holland Bakt? Wij zetten de leukste 1 april-grappen uit de entertainmentwereld op een rijtje!

Heel Holland Bakt komt met een spin-off om caloriearm eten te stimuleren. In het nieuwe Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt Light gaan vijf bakkers in drie afleveringen aan de slag met de uitdaging om te bakken met zo min mogelijk calorieën. In het najaar van 2022 op NPO 1, of toch niet…

In het radioprogramma Partij voor de Vrijdag op NPO 3FM wordt in de zomermaanden altijd het spel ‘Jeu de boulen met stoelen’ gespeeld en daar maakt AVROTROS nu een televisieprogramma van. Onder leiding van Ron Boszhard gaan acht vriendengroepen in Frankrijk jeu de boulen met stoelen. 1 april!

RTL kwam eerder al met Married at First Sight: Second Chance, maar vandaag presenteert RTL een nieuwe spin-off van de trouwshow: Married at First Speeddate. In het programma ga je op speeddate en ga je weer getrouwd naar huis. De opnames zijn volgens RTL4 op 31 april, maar april telt maar 30 dagen.

Dat de oud-deelnemers van Big Brother graag een All Stars-seizoen willen, wisten we al. Maar vandaag plaatsen onder andere Mike en Matt van seizoen 2021 in hun Instagram Story de tekst ‘Big Brother VIPS’ met het jaartal 2023. Helaas gaat het om een grap, maar wie weet wordt het nog werkelijkheid.

Ook in politiek Den Haag gaat 1 april niet geruisloos voorbij. Tweede Kamerlid Liane den Haan van Fractie Den Haan kondigt vandaag op Twitter aan dat haar fractie fuseert met DENK en deelt een prachtig nieuw logo. Telegraaf-journalist Rob Hoogland reageert grappend: “Hoera! Een fractie minder!”

Wat vond jij de leukste 1 april-grap van 2022? Laat het ons weten via Facebook!