Big Brother: Een levend cadeau en wéér geld uit de jackpot
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Een levend cadeau en wéér geld uit de jackpot

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

De een na laatste week van het Big Brother experiment zit erop! We gaan alweer de laatste week in, de finale week! Maar wat is er afgelopen week allemaal gebeurd? De lichtbollen voor keuzes te maken verschenen weer, ook was er weer een Freeze moment, kregen ze nieuws van het Big Brother Journaal en uit kranten die bezorgd werden en werd het finale spel gespeeld in de Secret Room. Wat er nog meer gebeurde in het huis vat ik graag voor je samen! Dit was week 11:

Back to Reality

Vorige liveshow moesten we afscheid nemen van Ali. Bart werd opnieuw als favoriet gekozen opvolgend door Jason. Ali had nog één coin die als erfenis naar Danny ging. Na de liveshow gaf Big Brother aan dat de finale in zicht is en dat het tijd werd om de bewoners stap voor stap de realiteit mee terug in te nemen. Het thema is was afgelopen week dan ook: “Back to Reality”. Hierna werden werden de bewoners naar de Game Room geroepen alwaar een televisie gereed stond en allerlei hapjes.

Ook stonden er meubels van thuis, van de bewoners zelf! Op het scherm verscheen het Big Brother Journaal, gepresenteerd door Geraldine en Tatyana. In dit journaal werden beelden van het thuisfront getoond aan de bewoners van wat er allemaal was gebeurd bij hun thuis.

Een levend cadeau

De bewoners werden wakker gemaakt door een oude bekende van ons, Nick van seizoen 1 had een audioboodschap ingesproken. De rest van de week hoorden we ook nog Kitty, Kristof, Salar en Jill door de luidsprekers klinken. Na het opstaan en ontbeten te hebben werden de bewoners één voor één naar de Game Room geroepen. Voor het spel wat er gespeeld ging worden was een knuffel van een geliefde de beloning.
Er stond een groot cadeau midden in de Game Room en de bedoeling was aan de bewoners om te raden welke relatie diegene in het cadeau had met een van de bewoners. Zo waren er bijvoorbeeld de vrouw van Bart, vader van Jason, broer van Lindsey aanwezig. De bewoners mochten alleen een vraag stellen die achter het cadeau op borden stonden. Elke vraag kostte een minuut. Wie het snelst erachter kwam wie er in het cadeau verstopt zat, mocht later met zijn of haar eigen geliefden knuffelen. Jolien had de snelste tijd en terug in de Game Room kwam de moeder van Jolien uit het cadeau gekropen en konden ze elkaar omhelzen.

De Secret Room puzzelopdracht

De woordpuzzel die al eerder door Jason en Michelangelo werd gespeeld was nog steeds niet voltooid. De bewoners moesten onderling overleggen wie deze opdracht voor de derde, maar laatste keer mocht gaan uitvoeren. Dit was de laatste kans om deze puzzel te voltooien of het nou opgelost werd of niet. Door te loten kwam Lindsey als winnaar uit de bus en mocht deze laatste puzzel gaan proberen in de Game Room.

Helaas maakte Lindsey een paar fouten waardoor ze in tijdsnood kwam. Bij het laatste woord had ze echter nog maar twee seconden de tijd en heeft deze woordpuzzel helaas niet kunnen voltooien. Hiermee was het eindscore klassement bekend. Charlotte stond bovenaan het klassement vanwege de snelste tijd gevolgd door Jolien en Jason. Danny stond onderaan met nul punten vanwege zijn eerdere vertrek. Het finale spel zou later in de week gespeeld gaan woorden door iedere bewoner, op volgorde van het klassement.

Werken voor coins

Big Brother gaf de bewoners de kans om wat coins bij te verdienen. Hiervoor moesten er duo’s gevormd worden met één denker en één doener. De denker moest in de Game Area een puzzel in elkaar leggen waarop een plattegrond van het huis te zien zal zijn. Door een doorzichtige plaat met marker erop te leggen, konden ze achterhalen waar de coins te vinden zouden zijn. Voordat de puzzel in elkaar gelegd kon worden moest de doener eerst de puzzelstukjes vinden die verspreid lagen door heel het huis.

Daarbij moest de doorzichtige plaat met marker wel juist op de puzzel worden gelegd, want er waren acht mogelijkheden waar het zou kunnen liggen. Dit gebeurde bij Jason die per ongeluk de plaat omgedraaid had waardoor de marker in spiegelbeeld op de plattegrond werd aangegeven. Het enige duo die de coins gevonden hadden waren Charlotte en Jolien.

De Secret Room Finale spel

Eindelijk was het tijd om het finale spel te spelen in de Secret Room. De bewoners moesten op volgorde van het eind klassement naar de Secret Room komen. Hier waren zes deuren aanwezig met achter elke deur mooie prijzen, maar ook minder mooie prijzen. Charlotte stond bovenaan het klassement en mocht als eerste dit spel gaan spelen. Als je een deur gekozen had mocht je de inhoud weigeren en een andere deur kiezen.

Zodra je de inhoud weigert, mocht je deze deur niet meer kiezen. Je mocht zo lang doorgaan tot je bij de laatste deur naar keuze was aangekomen, deze zou dan ook hetgeen zijn wat de bewoner zou krijgen. Charlotte koos eerst voor deur 6 waar “bellen met het thuisfront” achter zat. Deze weigerde ze en koos nog een paar deuren tot ze deur nummer 3 koos waar achter zat: “een ticket voor de finale week”. Dit was haar keuze en hiermee is ze dus vrijgesteld voor de komende nominaties.

Deze deur kon dus niet meer gekozen worden en werd gemarkeerd met een rode kruis, dit zou elke ronde zo zijn. Jolien koos voor een belangrijke rol bij de nominaties achter deur 1. Jason mocht als derde het spel spelen en wilde het spel helemaal uitspelen. Helaas voor Jason zat achter de laatste deur die hij over had het volgende: “achter dit deurtje zit niets”. Bart mocht gaan bellen met het thuisfront, Lindsey won 25 coins en Danny had nog maar één deur te kiezen waar “Al je coins weg” achter zat.

Freeze!

Daar was de Freeze weer en ditmaal zou er €1000,00 uit de jackpot gaan als iemand zou bewegen. Wanneer Big Brother ‘Freeze!’ riep, verscheen er kort op het scherm beelden van iemand die koekjes zou gaan bakken. Hierna kwam de dochter van Bart door de poort de tuin in om vervolgens door te lopen het huis in waar Bart op de stoel zat. Femke, de dochter van Bart, begon te vertellen dat zij zijn lievelingskoekjes had gebakken, speciaal voor hem.

Jolien kon het niet meer langer aanzien en zei tegen Bart dat hij haar moest omhelzen. Jolien maakte excuus voor de €1000,00 die nu uit de pot zou gaan, maar iedereen had er begrip voor. Bart bedankte Jolien ook heel emotioneel voor dat zij dit hem gunde. Later op de dag kocht Bart een donut uit The Wall als cadeau voor Jolien.

Big Brother News

De volgende dag werd er een krant bezorgd voor de bewoners met nieuws uit de buitenwereld. Hierin konden ze lezen dat de grote finale van Big Brother 2023 op 1 april zal plaatsvinden. Ook de aardbeving van Turkije werd benoemd en dat er een groot geldbedrag was opgehaald voor de slachtoffers. Met deze krant konden ze lezen wat er afgelopen weken allemaal gebeurd was in de wereld.

De genomineerden zijn…
Big Brother maakte bekend dat iedereen moest nomineren deze week. Elke bewoner mocht maar één naam nomineren. Charlotte had een ticket voor de finale week dus was vrijgesteld van nominaties. Zij mocht zelf ook niet nomineren. De kijkers werden gevraagd om te stemmen op hun favoriet, degene met de minste stemmen zouden automatisch op de nominatie komen te staan. Bij een gelijkspel zou Jolien een keuze moeten maken, dit was de prijs die zij had gekozen van de Secret Room.

Echter was er geen gelijkspel. Donderdagochtend om 9.30u zouden de lijnen sluiten voor de kijker en rond 11.00u werden de genomineerden bekend gemaakt aan de bewoners. Lindsey kreeg de meeste stemmen in het huis van de bewoners. Naast Lindsey verschenen ook Danny en Jolien op het scherm, zij hadden de minste stemmen gekregen van de kijkers.

Hiermee is dus al duidelijk dat Charlotte, Bart en Jason in de finale week staan. Normaal wordt deze week met vier bewoners gespeeld, waarvan er één halverwege de week het huis nog moet verlaten. Dit seizoen ben ik van niets meer zeker. We zullen vanavond zien of er twee bewoners naar huis gaan of dat ze dit seizoen met vijf bewoners de finale week in gaan. Op wie ga jij stemmen om te blijven?

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!