Amy wil terug in Big Brother: ‘Mijn verhaal was nog niet klaar’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Amy wil terug in Big Brother: ‘Mijn verhaal was nog niet klaar’

Geschreven door Daniël Schalk

De Vlaamse Amy moest afgelopen zaterdag als derde bewoner Big Brother verlaten. De 27-jarige bewoonster verliet enerzijds opgelucht het Big Brother-huis, omdat niet al haar huisgenoten haar bloedgroep waren. Toch zou de digital marketeer uit Gent zo weer terugkeren in het huis. “Als Big Brother mij ooit zou vragen om terug te keren dit seizoen, dan ga ik dat zeker doen”, zegt zij.

Afgelopen zaterdag moest jij het huis verlaten. Had je het zien aankomen?

Eerlijk gezegd niet. In het huis zelf dacht ook iedereen dat ik het ging overleven. Ik was dus wel een beetje geschokt toen ik mijn naam niet zag staan.

Je had eigenlijk al heel snel zoiets van: ik ben hier niet op mijn plek. Hoe kwam dat?

De ontvangst in het huis was schitterend. Ik heb wel achteraf te horen gekregen van Peter - waar ik het wel goed mee kon vinden - dat de eerste reactie toen ze mij zagen was dat ze dachten dat ik een bitch was. Dus ik denk dat er wel wat vooroordelen waren door mijn eerste indruk.

Je noemde jouw huisgenoten na jouw exit ‘niet mijn bloedgroep’. Waar ligt dat aan?

Ik zat de afgelopen dagen echt in een waas en dan heb je soms niet door wat je eigenlijk zegt. Die uitspraak is wel een ding geworden. Ik had het zeker niet over iedereen, want ik heb ook echt connecties voor het leven met sommige bewoners. Ik ben wel iemand die, dat is misschien niet altijd getoond door de beelden op tv, altijd oprecht, lief en enthousiast is. Ik wilde daar de beste tijd van mijn leven maken, maar het wordt dit jaar gewoon superhard gespeeld en mensen hebben een ander doel voor ogen. Ook al kwam ik niet overeen met Salar, ik heb naar mijn gevoel nooit iets slechts over hem gezegd. Ik ging ook altijd naast hem zitten aan tafel, maar dat is niet wederzijds geweest. Als zij mij niet mochten, dan lieten ze dat ook duidelijk blijken.

Met welk doel ging jij het Big Brother-huis in? Was het doel winnen?

Ik ging absoluut het huis in om te winnen, het blijft een spel natuurlijk. Ik heb het spel ook echt gespeeld. Mijn eerste doel was gewoon die honderd dagen uitzitten. Voor de rest wilde ik echt gaan genieten van deze unieke ervaring. Ik dacht de mooiste momenten van mijn leven te beleven, maar ik denk dat er gewoon iets te weinig oprechte fun werd beleefd.

Toen je het huis binnenkwam zei je: ‘ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben single.’ Waarom twijfelde je om dat te zeggen?

Het moeilijke aan mijn positie was dat ik best wel wat informatie van de buitenwereld had over hoe ze allemaal dachten. Over het algemeen was dat super positief en waren er nog geen favorieten gekozen, het was ook nog maar een week bezig. Maar ik had wel al hier en daar gelezen dat kijkers het door de vele singles meer Love Island of Temptation Island vonden en dan komt daar weer een blond-ding binnen die ook single is. Dus ik dacht ‘shit.’ Ik was ook niet op zoek naar liefde in het huis, dus ik hoopte niet dat dat een dingetje werd. Maar ja, ik ben single dus laten we daar gewoon eerlijk over zijn.

Wat was je favoriete moment in het Big Brother-huis?

Ik heb echt dagen buikpijn gehad van het lachen, maar dat is niet echt op televisie getoond. Gewoon mijn avonden met Leroy en Nawel, dat waren voor mij de mooiste momenten in het huis.

Op televisie zag de kijker jou vooral huilen. Je hebt de uitzendingen inmiddels teruggekeken, schrok je van wat je op tv zag?

Ja, eigenlijk wel. Ik voelde mij heel erg gefragmenteerd, omdat Eveline ook iedere dag huilde, Nouchine ook, Nawel ook, maar als ik huilde werd dat iedere keer in beeld gebracht.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het over zou kunnen doen?

Misschien zou ik het anders willen doen, maar ik denk wel dat ik hetzelfde had gedaan. Ik ben gewoon iemand die op gevoel speelt en mijn gevoel zou hetzelfde zijn geweest. Misschien iets minder gejankt, maar ook dat kan ik niet tegenhouden. Of iets meer op de achtergrond gebleven, zoals Eveline. Als je veel in de spotlights staat, dan kan je natuurlijk ook veel kritiek verwachten.

Je besloot Nawel te vertellen dat Peter haar een prinses noemde, waarom?

Ik wilde dat zeker niet doen om Peter in diskrediet te brengen, want ik heb volgens mij echt een goede band met Peter. Ik bleef zeggen dat ik een oprechte connectie had met Nawel en dat zij een vriendin voor het leven was en dan zou ik zo een groot geheim voor haar bewaren, als ze dit dan op televisie zou zien zou ze mij dat nooit vergeven. Dus ik wilde dat zij wist hoe mensen dachten over haar. Nawel is net als mij, ik had het eigenlijk ook niet door hoor hoe onder andere Dimitri en Kristof hele harde woorden zeiden over mij. Ik wist wel dat ik geen connectie had met hen, maar ik had dat nooit echt gemerkt en Nawel had dat dus ook niet.

Je zegt dat je een hele goede band had met Peter, maar is Peter oprecht?

Op de momenten dat ik hem nodig had, was Peter er voor mij en dat voelde altijd heel oprecht. Maar ik besef ook wel dat Peter heel hard een spel aan het spelen is en dat hij er alles aan zal doen om zover mogelijk te komen. Dat neem ik hem nooit kwalijk, ik denk niemand. Iedereen zou in zijn plaats hetzelfde doen.

Had jij de indruk dat hij jou en Eveline tegen Nawel probeerde op te zetten?

Ik heb mij heel vaak afgevraagd waarom Peter dit tegen mij en Eveline vertelde, omdat hij natuurlijk wist dat wij goed overeenkwamen. Peter was wel altijd degene die zei tegen mij: ‘Amy, laat je alsjeblieft niet beïnvloeden.’ Soms heb ik gedacht, maar ik weet niet of dat waar is, dat hij gewoon zijn hart wilde luchten. Soms denk je ook wel: is dit een test om te kijken of ik bijt en of ik Nawel zou verraden of niet? Dat zijn natuurlijk allemaal dingen die door je hoofd gaan, maar voor nu wil ik het er gewoon op houden dat hij naar mijn gevoel zijn hart wilde luchten over haar.

Peter en Nawel nu bevriend, geloof je dat?

Ik hoop voor Nawel van wel, omdat zij Peter heel hoog had. Peter zat echt in haar hart. Ze schrok heel erg toen ik het haar vertelde, dus laten we het hopen dat ze nu oprecht tegen elkaar zijn. Ik denk dat zij dat beide ook wel nodig hebben om verder in het spel te komen.

Hoe zijn de reacties op jouw deelname?

Ik voel mij echt gesteund door iedereen. Ik was super bang om uit het huis te komen. Ik dacht dat ik geen goede indruk had gemaakt, maar ik ben de afgelopen dagen overspoeld met de meest liefdevolle berichten.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren in het huis, zou je dat dan doen?

Ik zou teruggaan, 100 procent. Ik had het gevoel dat mijn verhaal nog niet klaar was. Als Big Brother mij ooit zou vragen om terug te keren dit seizoen, dan ga ik dat zeker doen. Ik denk dat ik dan de gevoelige Amy aan de kant zet en het spel dan ook hard ga spelen.

We kregen ook een kijkersvraag: wie zou van jou meteen mogen vertrekken uit het huis?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is Salar.

Wie hoop je dat Big Brother 2021 gaat winnen?

Moeilijk. Ik gun heel veel mensen om in de finale te staan: Nawel, Kristof, Tobias en Julio. Als ik naar mijn hart luister, dan zou ik het Julio gunnen om te winnen. En Nawel om tweede te worden, omdat zij anders bakken kritiek zou krijgen dat ze het niet heeft verdiend om te winnen.

Je had gehoopt tot begin april in het huis te zitten, wat ga je nu doen?

Deze week wil ik nog rustig aan doen, ik heb nog heel weinig energie. Ik heb wel al met mijn werkgever besproken dat ik maandag weer zou willen starten, gewoon om weer het normale leven op te kunnen pakken. Ik ben nu ook heel hard in de weer met mensen die vragen hebben over mijn uiterlijk, daar wil ik ook graag antwoord op geven omdat ik ook een veelbesproken bewoner was door mijn botox en opgespoten lippen. Ik wil mensen daar wel advies over geven. En ik heb mezelf belooft dat ik echt moet werken aan mijn zelfvertrouwen, dus dat verhaal wil ik ook via mijn platformen delen om andere mensen ook te motiveren om uit je schulp te komen.

Luister ook onze podcast over Big Brother. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!