Door Natasja’s Ogen: Het rommelt in kamp Ashley
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Het rommelt in kamp Ashley

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Deze week is het fun week. Alle bewoners zijn single en moeten individueel strijden voor een vrijstelling of de power of nomination. In deze fun week beleven ze alle feestdagen opnieuw. Ze begonnen met een oud en nieuw feestje, daarna werd het kerst en vervolgens Halloween. Ik vind het wel een leuk idee en ook dat ze nu weer even niet in duo’s strijden vind ik leuk. Al ben ik ook wel weer benieuwd naar de duo’s volgende week. Ik hoop dat er dan eens wat mensen samen zitten die elkaar eigenlijk niet zo mogen.

Jimmy heeft al een vrijstelling, omdat hij vorige week de nominatie van Dilano heeft overgenomen. Maar de rest van de bewoners moeten hier nog voor strijden. Als allereerste spel moeten de bewoners één voor één naar de gameroom om ballonnen kapot te prikken. Big Brother legt de opdracht uit en Ashley roept gelijk dat zij als eerste wil. De groep geeft aan dat zij altijd als eerste wil. Ze willen het nu eens in overleg afspreken. De groep besluit wel al snel dat het prima is als Ashley als eerste gaat. Bij een opdracht waarbij het gaat om het doorprikken van ballonnen is het misschien niet het verstandigste om als eerste te gaan.

Invloed bij de spellen

Bij het doorprikken van de ballonen heeft Tyron een speciale power gewonnen. Hij mag dingen bepalen tijdens het volgende spel. Hierdoor heeft hij een beetje invloed op wie er gaat winnen. Ik moet zeggen dat Tyron het nog best wel eerlijk doet. Je kan heel makkelijk met dit spel invloed hebben op wie er wint en dus iemand die je aardig vindt voortrekken. Tyron doet het heel erg netjes waardoor Danny en Dilano uit eindelijk als laatste overblijven. En Dilano de vrijstelling wint.

Dilano heeft afgelopen zaterdag afscheid moeten nemen van zijn beste vriendin en degene waar hij wel een oogje op had, Sabeau. Hij heeft het hier heel erg moeilijk mee en laat geregeld zijn emoties hierover zien. Dit spel heeft hij dan ook voor Sabeau gespeeld en hij vindt het fijn dat hij dit dan ook gewonnen heeft. Samen met Jimmy is hij nu vrijgesteld voor deze nominatieronde. En dat levert hen ook weer een geheime opdracht op waardoor ze in het Halloweenhuis terecht komen en ook daar weer invloed hebben op het spel.

In het geval van Dilano en Jimmy is het wel leuk dat zij nu ze vrijgesteld zijn nog een opdracht hebben. In het geval van Tyron zag ik niet echt een meerwaarde. Ik denk dat hij liever het spel had gespeeld dan invloed uitoefenen op dit spel. Als het nou een spel geweest was voor de power of nomination dan was het anders geweest. Dan had hij moeten zorgen dat degene die hem zeker niet zou nomineren zou winnen. Dan had hij er zelf ook nog profijt van gehad. Ze hadden beter Jimmy die al vrijgesteld was de controle over dat spel kunnen geven.

Kampen

Er zijn al een tijdje verschillende kampen. Voor het gemak even kamp Ronahi en kamp Ashley genoemd. Alice leek niet echt een kant te kiezen. Tot zij deze week tijdens een spel eerder wou zorgen dat Randy de power kreeg in plaats van Danny. Hierdoor merkte Ashley dat Alice toch naar het kamp van Ronahi trok. Toen deze week Big Brother vroeg bij welk kamp zij hoort gaf ze aan dat ze meer naar het kamp van Ronahi trekt. Het kamp van Ashley praat teveel over andere en daar voelt zij zich niet prettig bij. Ze weet ook zeker dat er over haar gepraat wordt en dat staat haar ook niet aan.

Dat er twee kampen zijn is eigenlijk ieder jaar wel en hoort er ook wel bij. Maar Ashley als generaal van haar kamp slaat wel echt compleet de plank mis als ze ruzie gaat maken met Glenn, die toch echt aan dezelfde kant staat. Het begint al als Ashley een gesprek tussen Glenn en Danny afluistert. Vervolgens luisteren zij weer een gesprek af tussen Ashley en Karen. En zo ontstaat er natuurlijk al wantrouwen in hetzelfde kamp. Als Glenn vervolgens Karen wakker maakt om een spelticket uit de wall te kopen wordt Ashley woest. Ze vindt het absoluut niet kunnen dat hij alleen Karen wakker maakt en haar “vergeet”.  Dit is voor haar echt de druppel en als zij het voor het zeggen heeft gaat ze hem nomineren.

Ik vind het nogal erg overdreven allemaal. Natuurlijk is het niet leuk als iemand je niet verteld dat er een spelticket te koop is. En zeker dan iemand die in hetzelfde kamp zit, maar om dan gelijk te zeggen dat je hem vanaf nu altijd gaat nomineren maakt de sfeer niet echt beter. Ze zijn samen ook een duo geweest en daar was het zelfs erg gezellig en zijn ze goed naar elkaar toegetrokken. Erg jammer dat dat dan zou moeten eindigen om een spelticket. Ashley jaagt zo wel iedereen tegen zich in het harnas. En ik vraag mij erg af hoe lang zij hier nog mee weg komt.

Luister de podcast We Are Watching You. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!