Door Natasja’s Ogen: Waarom krijgt Ashley alle macht in de strijd om het laatste finalespel-ticket?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Door Natasja’s Ogen: Waarom krijgt Ashley alle macht in de strijd om het laatste finalespel-ticket?

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2024.

Nog maar anderhalve week en dan is Big Brother 2024 alweer ten einde. En op dit moment zitten er nog zeven bewoners in het huis. In voorgaande seizoenen werd de finaleweek altijd gespeeld door vier bewoners en ging er halverwege de week nog iemand naar huis. Als dat nu weer zo is zullen er nog wat bewoners het spel moeten verlaten. En laat er deze week nu precies een twist in zitten waardoor er misschien nog iemand extra naar huis gaat. Maar allereerst wordt er deze week gestreden voor tickets voor een spel waarmee ze bij winst gelijk in de finaleweek zitten.

In het eerste spel kregen ze hulp van een geliefde van buitenaf en moesten ze tokens zoeken. Hierbij won Randy door hulp van zijn moeder het spelticket. Het tweede spel waarbij ze een spelticket konden winnen bevatte fragmenten van hun tijd in het Big Brother huis. Zij moesten deze in de juiste volgorde zetten. Tom was degene die alle tien de momenten op de juiste plek had gezegd en won daarmee het tweede spelticket. Wat wel grappig was aan dat spel was dat de bewoners eindelijk wat fragmenten konden zien van eerder. Waaronder het fragment dat Lenie op de knop drukte en daarmee de koffers terugkocht. Volgens hem uiteraard per ongeluk, maar voor de kijkers was het allang duidelijk dat dit expres was. Alle bewoners weten nu gelukkig ook de waarheid.  

Waarom krijgt Ashley alle macht?

Het laatste spel voor het laatste spelticket was echt een mindgame. Degene die als laatste de gameroom zou verlaten won het spelticket, maar als je de gameroom zou verlaten moest je naar de dagboekkamer komen en daar zou je een aanbod worden gedaan. Er werd gespeeld met een zandloper en alleen degene die de zandloper vast had mocht praten en daarmee ook beslissen. Vorige week heeft Ashley natuurlijk voor 20.000 euro uit de pot een plek gekocht voor de halve finale. Tijdens dit spel kwam dat weer naar boven, maar vooral omdat zij nu juist in de gameroom wilde blijven. En ze leek een beetje aan te sturen op dat zij dingen snel koopt en dus niet het aanbod van Big Brother zou moeten krijgen. In dit soort spellen is Ashley ook wel goed, want zij neemt snel het voortouw en houdt van praten en beslissen.

Glenn, Alice en Jimmy gaven al aan dat ze niets zouden kopen. Tyron gaf aan dat hij geen vrijstelling zou kopen, maar laat dat nou net niet hetgeen zijn dat gekocht kon worden. Ashley besloot hem als eerste de gameroom uit te sturen. Waarschijnlijk omdat zij wel verwachtte dat hij niets zou kopen, maar ik denk ook omdat hij het meeste tegen haar in zou gaan van de mensen die nog met haar in de gameroom waren. Daarna waarschijnlijk Alice, maar Jimmy en Glenn zou zij misschien wel kunnen bespelen om haar in de gameroom te laten. Wat ik alleen niet begrijp is dat iedereen haar in die positie laat zitten? Waarom mag zij de hele tijd beslissen wie er de gameroom uit moet. Laat iemand anders even beslissen. Zo maak je het haar wel erg makkelijk.

Naar huis met 15.000 euro

Ondertussen werd er bij Tyron In de dagboekkamer duidelijk dat het geen aanbod voor een plek in de finale was. Juist niet. Het aanbod was dat hij met 15.000 euro per direct het Big Brother huis zou kunnen verlaten.  Hij was de eerste die dit aanbod kreeg en twijfelde heel erg wat hij zou doen. In het voorstukje voor de volgende aflevering zagen we het geld uit de pot verdwijnen en vertelde Alice dat er voor haar geen aanbod meer was. Hierdoor is het best wel duidelijk wat Tyron gekozen heeft. En ik kan het hem ook helemaal niet kwalijk nemen. Ik had in zijn positie hetzelfde gedaan. Je bent daar met nog zes andere, de kans dat je wint is 1 op 7, ongeveer 14%. Door op het aanbod in te gaan heb je in ieder geval iets gewonnen. Al snap ik ook dat je alles wil meemaken en er tot het einde in wil blijven, maar je zit er toch ook gewoon voor het geld.

Luister de podcast We Are Watching You. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2024? Word lid van onze Facebook-groep!