B&B Vol Liefde: Natasja kan eindelijk genieten en Martijn gooit dansmoves in de strijd
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Natasja kan eindelijk genieten en Martijn gooit dansmoves in de strijd

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Astrid (48 jaar oud) uit Oostenrijk:

Astrid heeft eindelijk de spanning losgelaten, ze ziet wel hoe het loopt en heeft er weer zin in. Ik snap alleen niet zo goed dat Astrid nooit een oppas regelt en ze ook wat één op één tijd met Harmjan kan hebben.

De avond verloopt anders als hij zou gaan eten samen met Astrid en de kinderen, maar de kinderen ziek zijn geworden en Astrid alleen met de kinderen wil zijn. Erg lang blijft Harmjan niet alleen, omdat de volgende man, Ruud (54 jaar) aankomt bij de B&B.

Harmjan vangt Ruud wel aardig op, maar denkt wel dat hij het makkelijk van hem kan winnen. Andersom denkt Ruud precies hetzelfde. Ik vermoed dat Ruud degene is waar je Astrid in het voorstukje tegen ziet schreeuwen dat hij over haar grenzen gaat. Hij is best wel recht voor zijn raap voor wat ik tot nu toe kan zien.

Ik begrijp echt heel goed dat Astrid bij haar kinderen wil blijven als zij ziek zijn, maar ze heeft niet eens een beetje de moeite genomen om Ruud te begroeten. De kinderen kunnen toch wel vijf minuten alleen zijn? Die moeten neem ik aan ook gewoon op tijd naar bed?

Het zou haar echt sieren als ze even zelf was komen uitleggen waarom ze boven bij de kinderen moest blijven. En Ruud op zijn minst even te bedanken voor zijn komst. Er komt wel iemand helemaal voor jou uit Nederland. Als Ruud nou een gast was geweest dan had ze de kinderen toch ook even alleen moeten laten? Of had ze nieuwe gasten ook aan hun lot overgelaten?

Denise (31 jaar oud) uit Spanje:

De moeder van Denise is helemaal fan van Dave. Als Dave en Denise samen op date gaan naar het dorp geven ze beide aan dat de vibe tussen beide erg goed is.

Vervolgens komt Frank (35 jaar) aan bij de B&B. Opvallend is dat Dave altijd aan iedereen als ongeveer de 4e vraag vraagt of ze ook sporten. Sportschool Dave, zoals de voice-over hem noemt heeft blijkbaar echt niets anders te bespreken met mensen dan alleen maar sporten.

Die avond gaan ze uit eten met een vriendin van Denise, zij heeft gelijk een hele belangrijke vraag aan de mannen, namelijk: wat is jullie sterrenbeeld? Wat ze er aan heeft om te weten dat ze te maken heeft met een schorpioen en een waterman, ik heb nog steeds geen idee.

Na het eten gaan Denise en haar vriendin even samen bijpraten. Die vriendin geeft aan dat ze haar moeder gesproken heeft en zij allebei Dave als favoriet hebben voor Denise. Ik denk dan dat Dave blijkbaar een betere match is qua sterrenbeeld.

Dave wil graag op date met Denise en kan niet even wachten met die vraag stellen totdat Frank uit de buurt is. Hij vraagt haar als zij aan de balie zit van de B&B waar Frank bij staat. Een beetje ongemakkelijk wel, maar ze accepteert het aanbod wel. Die avond hebben zij samen een romantische date in de jacuzzi op het dakterras.

Ik vind het bij Denise nog steeds een beetje saai. Er gebeurt eigenlijk weinig tussen haar en de mannen. Ik had graag iets meer drama gezien. Zelfs de date was niet echt spraakmakend.

Natasja (49 jaar oud) uit Frankrijk:

Natasja is nog met twee mannen Jos en Dirk. Jos slaapt lekker uit op zijn eerste ochtend. Wat hem een sneer van Dirk oplevert, Natasja lijkt het niet erg te vinden. Nu heb ik sowieso het idee dat Jos niets fout kan doen en Dirk alles fout doet, omdat zij elkaars type absoluut niet zijn.

Natasja heeft even tijd voor zichzelf nodig om dingen op een rij te zetten. Ze vindt dat er iemand weg moet, precies op datzelfde moment vindt Dirk ook dat het tijd is voor hem om naar huis te gaan. Wat is dat toch steeds dat ze het toevallig tegelijk bedenken? Worden er dan vragen gesteld vanuit de productie die dit aanwakkeren?

Zodra Dirk subtiel gevraagd is de B&B te verlaten gaan Natasja en Jos naar de markt. Jos wil haar een kip cadeau geven die ze dan Jos moet noemen. Helaas is Jos zijn portemonnee vergeten en moet Natasja zelf betalen voor haar cadeau. Ze vindt het nog te vroeg om in natura te betalen dus bij thuiskomt stuurt ze hem snel een betaalverzoek.

Ze is niet enorm verliefd, maar ze vindt hem wel leuk. Als ze op date gaan is Jos erg onder de indruk van het restaurant. Hij stelt zich charmant op door de gehele rekening te betalen. Ze hebben een gezellige avond en ik zie Natasja opbloeien.

Lang zijn Jos en Natasja niet meer alleen als de volgende dag Menno (53 jaar) aankomt. Jos is op dat moment alleen aanwezig op de B&B en ontvangt hem heel erg aardig. Als Natasja aankomt is Menno positief verrast. Natasja is 10x leuker in het echt dan op haar filmpje. Zij vindt Menno ook heel leuk, actief, geïnteresseerd en vol energie.

Natasja schrikt wel een beetje als hij zegt maar hooguit 2 alcoholische drankjes per dag te drinken. Ze accepteert dit maar hoopt niet dat hij het haar dan ook zou verbieden. Dat doet hij niet, zij moet zelf weten wat ze doet als ze maar niet veel gaat drinken en daarna nog de auto in stapt. Dat lijkt mij voor iedereen een goed advies.

Wat zie ik Natasja opbloeien in de afgelopen uren, wat fijn ook dat Dirk weg is. Dat werd wel echt tijd. Ik weet nog niet of ik Menno een match voor haar vind, maar Jos zeker wel. Ze moeten nog iets meer tijd samen doorbrengen, maar dan verwacht ik wel dat er iets moois kan ontstaan. En laten we eerlijk wezen, ik ben allang blij dat ze niet allemaal Dirk types heeft uitgekozen. Al weten we natuurlijk niet wat er verder nog gaat komen.

Ted (68 jaar oud) uit Spanje:

Ted gaat met goede vriendin Rita en de mannen Ab en Piet wandelen. Piet maakt tot twee keer toe een opmerking over de lengte van Rita. Rita is niet bepaald lang en dat moet hij nog even benadrukken. Zij is hier niet van gediend en vindt hem gelijk niet leuk.

Piet staat gelijk 1-0 achter bij Rita, zij vindt Ab veel leuker voor Ted. Ted was zelf ook al tot diezelfde conclusie gekomen. Tussen haar en Piet zal niets gaan opbloeien en Piet moet de volgende dag naar huis. Tijdens het ontbijt zit Ted al te zeuren dat hij zijn troep moet opruimen, want de kamer moet schoon worden gemaakt.

Ik had het gewaardeerd als zij hem even de tijd had gegeven om zijn ontbijt op te eten en rustig zijn spullen te pakken. Als Piet eindelijk weggaat is Ted erg opgelucht, maar ook Ab is erg blij.

Ab ziet het wel zitten met Ted, maar zij irriteert zich aan hem. Hij weet alles beter en pronkt met dure spullen. Zij vindt dure spullen helemaal niet belangrijk en zeker het pochen erover vindt zij maar niets.  Ze laat Ab de grond zien die zij gekocht heeft om een nieuwe B&B en een woonhuis op te bouwen. Hij vindt dit een veel te groot project en zou daar nooit aan beginnen.

Ted en Ab besluiten vervolgens dat het beter is dat Ab toch ook naar huis gaat. Ted zwaait hem vol enthousiasme uit en hoopt dat de volgende man die komt leuker is. Ik hoop dit ook voor Ted, ze is een hele leuke vrouw en ik hoop dat er nog een man komt die dit waardeert en zelf ook nog vol levenslust zit.

Ik ben bang dat er allemaal gepensioneerde rustige mannen hebben gereageerd die hopen bij Ted op Madeira van hun pensioen te kunnen gaan genieten. Ted is daar helemaal nog niet aan toe en heeft nog veel te veel plannen die zij wil uitvoeren.

Hans (54 jaar oud) uit Italië:

Hans zoekt iemand waar hij de kleine dingen mee kan delen, zoals samen boodschappen doen. Hij neemt Sylvia mee naar de kerk, waar zij even wil gaan bidden. Ze voelt een connectie met Libera, de ex-vrouw van Hans op een spiritueel niveau. Ze voelt aan dat Libera veel verdriet heeft en niet gelukkig is met de hele situatie.

Het was best gezellig tussen Hans en Sylvia, maar als er een Duitse gast aanwezig is in de B&B laat Sylvia een andere kant van zichzelf zien. Ze behandeld Hans als de ober en flirt er op los met de gast. Hans is heel erg teleurgesteld en voelt zich afgewezen door Sylvia.

Hans is duidelijk gekwetst en klaar met haar, hij is wel heel erg blij dat hij zijn hart niet gegeven heeft ook al was de eerste avond zo leuk. Zij is nog niet klaar met hem en wil hem meer aandacht gaan geven om het toch nog te proberen.

Het meer aandacht geven mislukt volkomen als Sylvia tegen Hans begint te klagen over de vieze toiletten. Hij geeft aan dat het schoonhouden van de B&B de taak van Libera is. Vervolgens geeft Sylvia haar een manicure, maar bespreekt niet de vieze toiletten. Libera moet het later van Hans horen en is hier erg kwaad over.

Als Hans en Sylvia samen gaan lunchen verteld hij ook nog eens dat hij het geen stijl vond. Ze had het best even tegen Libera kunnen zeggen in plaats van tegen hem. Zij vindt het vervolgens weer opvallend dat hij over dit onderwerp zoveel te zeggen heeft en normaal niet zo veel tegen haar praat. Wat een stelletje zeg en wat een types komen er toch steeds langs bij Hans. Ik begin mij af te vragen of hij ook normale vrouwen heeft uitgenodigd.

Die avond zouden ze om half zeven samen komen om te gaan eten samen met de zus van Hans. Sylvia komt vervolgens naar buiten en vraagt aan Hans of ze samen uit eten kunnen gaan. Daar heeft hij geen zin in, want alles staat al klaar en zijn zus is speciaal langsgekomen. Zij had het etentje willen gebruiken om het leuk af te sluiten met Hans, wat inhoudt dat zij eindelijk de B&B gaat verlaten.

Ik snap niet dat ze als al het eten al klaar staat op tafel ineens gaat vragen of hij uit eten wil gaan. Natuurlijk wil hij dat niet als ook zijn zus nog eens is langsgekomen vanuit Nederland. Ik ben wel heel blij dat Sylvia eindelijk weggaat en hoop echt voor Hans dat één van de volgende twee dames leuk genoeg is om wat langer dan een paar nachten te blijven.

Hans (60 jaar oud) uit Frankrijk:

Bij Hans staat Yovan op het punt om weg te gaan, ze kan geen contact krijgen met Hans. Ze had meer één op één momenten gewild. Ze zoekt een echt natuurmens en twijfelt daaraan bij hem. Hij wil ook dat zij weggaat, want natuurlijk denken ook zij dat precies tegelijk.

Toen Yovan aankwam had zij het over een kriebeltje die zij voelde voor Hans en was ze verliefd op de omgeving en ze zou de B&B nooit gaan verlaten. Dat is wel erg snel helemaal veranderd, maar goed het is wel beter voor iedereen dat zij weggaat. Ik vind Petra erg leuk voor Hans en zo hebben zij nog wat tijd samen.

Hans en Petra groeien samen dichter naar elkaar toe. Ze doen gezellig samen de boodschappen en kletsen wat met een goed glas wijn. De rust op de B&B is al snel verdwenen als er een nieuwe vrouw op de stoep staat. Daisy (44 jaar) is de volgende die komt logeren.

Petra is niet onder de indruk van Daisy, maar is wel heel bang voor wat zij nog gaat brengen. Ze was er al bang voor dat er nog een vrouw zou komen waaraan zij zich zou gaan ergeren en dat lijkt nu uit te komen. Daisy is geen keukenprinses en volgens Petra helemaal geen type voor een B&B en al helemaal niet voor Hans. Petra is een beetje een ramptoerist, ze wacht tot de bom gaat barsten tussen Hans en Daisy.

Ik ben een beetje bang dat een situatie van het eerste seizoen van B&B Vol Liefde zich gaat herhalen.  Toen ontstond er ook een hele goede klik tussen Bert en Romana, maar toen de drukke Gwen ten tonele verscheen besloot Romana de B&B te gaan verlaten. Zij ergerde zich heel erg aan Gwen en kon niet langer met haar samen in de B&B verblijven. Ik ben heel erg bang dat Petra hetzelfde gaat doen als Daisy lang in de B&B blijft.

Martijn (31 jaar oud) uit Portugal:

De vrouwen bij Martijn laten er geen gras overgroeien en Marian nodigt hem uit voor een date samen. Hierbij geeft ze hem gepersonaliseerde wijnglazen. Simone zou ook graag een date met Martijn willen en besluit samen met zijn vader boodschappen te gaan doen om een romantisch diner te kunnen voorbereiden. Zodra Martijn terugkomt van zijn date met Marian neemt Simone hem mee op de date met haar.

Ook al vond Martijn beide dates erg leuk, weet hij nog niet voor wie hij meer gevoelens heeft. Simone is rustiger en hij voelt haar goed aan, maar Marian intrigeert hem en haar energie spreekt hem aan. Hij besluit zijn hart te luchten bij zijn moeder. Hij moet binnenkort een keuze maken en hij lijkt het echt lastig te vinden. Eerst dacht ik echt dat Simone een kans zou maken, maar ik zie ook steeds meer dat Martijn Marian ook leuk vindt.

Als Martijn samen met Marian de bar staat schoon te maken besluit zij haar gevoel met hem te bespreken. Ze vindt het vervelend dat hij zo weinig interesse toont en geen vragen stelt. Terwijl zij dat verteld komt precies Simone binnen die hem hetzelfde wil vertellen. Gelukkig pakt hij het goed op en laat de rest van die dag gelijk zien dat hij dit wel kan.

Tijdens het eten praten ze over het feit dat Martijn goed kan stijldansen. Natuurlijk moet hij dit ook even laten zien en samen met zijn moeder besluit hij voor de vrouwen te dansen. Vervolgens nodigt hij ook beide vrouwen even uit voor een dansje.

Zelfs bij Martijn komen er tijdens het dansen geen, zoals hij het noemt horizontale gevoelens of verlangens vrij. Die man heeft af en toe echt bijzondere uitspraken, maar ik snap ook wel dat die gevoelens of verlangens niet vrij komen. De hele tijd zijn die ouders van hem erbij. Het lijkt wel of ze bijna geen moment even alleen hebben, behalve bij de dates die de vrouwen organiseren.

Ook bij Martijn vind ik het tot nu toe nog saai. Eerst dacht ik dat Simone het meeste kans zou maken, maar na deze week denk ik daar anders over. Simone lijkt misschien een goede match, maar ze lijken wel veel op elkaar. De energieke Marian is heel anders dan Martijn en die vullen elkaar misschien beter aan.

Richard (50 jaar oud) uit Portugal:

Bij Richard besluit er weer een vrouw de B&B te verlaten. Gerry bespreekt deze gevoelens eerst met Simone. Ze geeft toe dat ze geen gevoelens heeft voor Richard en dit geen kans verder wil geven. Ze moet eerlijk blijven tegen zichzelf en tegen hem. Simone probeert haar nog op te peppen en te overtuigen om het een kans te geven, maar niets kan Gerry meer overhalen.

Ik vind het wel knap van Simone dat ondanks dat ze gevoelens heeft voor Richard ze toch wil proberen om Gerry over te halen om te blijven. Tegen de camera zegt ze vervolgens wel dat ze gelijk al geen match zag tussen Gerry en Richard. Toch nog een kleine steek onder water, maar in haar gezicht doet ze gelukkig wel aardig.

Richard geeft aan het eigenlijk veel te druk te hebben met het opknappen van de B&B om zich te focussen op een nieuwe date. Hij heeft wel zijn opties nog openstaan ook al is hij wel al gek op Simone. Ik vind het wel bijzonder want je weet dat je mee doet aan het programma dus je moet wel een beetje tijd maken ook al heb je het druk.

Al snel komt de vierde vrouw logeren Maureen (55 jaar), zij is in eerste instantie niet zijn type, maar hij vindt het een vlotte tante en mooie vrouw.  In eerste instantie zou hij er niet op vallen, maar dat heeft hij bij alle vorige vrouwen ook gezegd. Dat zei hij ook bij Simone en daar heeft hij nu wel een klik mee.

Maureen vindt Richard leuk, maar ook wel erg direct. Daar schijnt ze ook van te houden, maar ik vermoed dat het straks alsnog de reden zal zijn dat ze weggaat. Simone zag heel erg op tegen een nieuwe vrouw, omdat bij sommige eerdere de sfeer achteruit ging door veel negatieve uitspattingen. Ze hoopt dat dit bij Maureen niet zo is.

Ik vraag mij wel af of dat echt de reden is dat Simone er geen zin in had. Het feit dat ze zonder die vrouwen meer één op één tijd met Richard heeft zal ook wel meespelen. 

Maureen ziet een band tussen Richard en Simone maar vat deze samen als waardevolle vriendschap, maar verder niets. Ze geeft ook aan dat ze het natuurlijk niet zeker weet want ze was er niet bij. Nou wij als kijkers kunnen wel zien dat het meer was dan alleen vriendschap, maar logisch dat zij dit niet weet. Als zij het op televisie terugkijkt zal ze het wel iets minder leuk vinden.

Voor mij lijkt de race bij Richard nog steeds al ten einde te zijn. Ik zie echt nog steeds de beste klik met Simone. Maureen maakt wel meer kans dan Gerry en Claudia deden, maar ook niet voldoende om Simone te verslaan denk ik. Volgens mij zou er ook nog een vrouw komen. Ik ben wel benieuwd wat voor iemand dat dan weer is. En of er überhaupt een vrouw tussen gaat zitten die wel gelijk Richard zijn type is. Ik vermoed van niet.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde 2022? Word lid van onze Facebook-groep!