Bijna miljoen kijkers voor Kassa

Zaterdagavond zaten er weer 975.000 mensen klaar voor Kassa. Het consumentenprogramma van BNNVARA wist hiermee de vooravond wederom op haar naam te zetten. De weekendeditie van RTL Boulevard deed het ook goed. Daar keken rond 18.40 uur zeker 707.000 mensen naar.

Een week eerder wist Kassa ook al 1.035.000 mensen te bereiken. Met de huidige kijkcijfers staat Kassa weer op plek drie in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor BNNVARA komt uit op 23,3 %.

Kassa besteedde onder andere aandacht aan de sportschool. Het bleek dat jongeren vaak naar de sportschool gaan. Jongens van dertien jaar komen moeiteloos de sportscholen van Basic Fit en Fit For Free binnen. Dat is tegen de regels van beide sportscholen. Onder de dertien jaar mag iemand alleen sporten met begeleiding. Maar Kassa liet zien dat een dertien jarige jongen moeiteloos kon gaan sporten.

Daarnaast deed Kassa onderzoek naar witte tanden. Het bleek namelijk dat er bij verschillende webshops heel makkelijk aan Whitestrips is te komen. Deze strips zorgen voor wittere tanden. Maar het is nogal slecht voor je tanden en voor het tandvlees. Een paar  webshops hebben de verkoop, na een telefoontje van Kassa, stop gezet. Maar toch verkopen andere webshop deze Whitestrips nog wel gewoon.

Amber van de Belbus had een muzikale opdracht. Zij ging op onderzoek uit naar het drukken van LP’s. Een drukker had veel LP’s slecht gedrukt. Hierover wilde de drukker niet op televisie over praten. Maar na aanleiding van Amber heeft de drukker toch besloten om een aantal LP’s opnieuw te laten drukken. Hierover ging de band, die de LP’s wilde laten drukken, mee akkoord.

RTL 4 wist om 18.05 uur weer 493.000 mensen te bereiken met Eigen huis en tuin. Daarna keken er dus 707.000 mensen naar RTL Boulevard. Hierin was veel aandacht voor de bruiloft tussen Harry en Meghan. SBS6 wist met Lachen om home video’s zeker 338.000 kijkers te bereiken. Daarmee kwam presentator Wietze de Jager niet in het kijkcijferoverzicht voor.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Foto: BNNVARA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *