De Verraders Halloween: Genaaid zonder glijmiddel?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Genaaid zonder glijmiddel?

Geschreven door John Holdorp

De finale van De Verraders! Nog zes deelnemers in het spel: de verraders Hugo en Soundos (die elkaar eigenlijk niet kunnen vertrouwen) en de getrouwen Bobbi, Gwen, Bas en Famke. Al bij het ontbijt begint de strijd. Op een subtiele manier plaatst Soundos de eerste aanval.

Hugo lijkt op Pinokkio, zegt Soundos. En gelijk wordt de link gelegd met de langer wordende neus van Pinokkio en het liegen. Als dan blijkt dat er de vorige dag een zilverstaaf is verdiend, weet Hugo precies hoeveel kilo zilver er nu is gewonnen wat hem meteen verdacht maakt.

Frank Evenblij geeft aan dat er nog een missie is waarmee het zilver van de dag ervoor alsnog verdiend kan worden. Het ligt in de caravan van een jager. Als Bobbi en Soundos in de caravan opgesloten raken en proberen de puzzels op te lossen om er weer uit te komen, komt de jager terug. Missie mislukt. Hugo en Bobbi mogen nog naar de wapenkamer waar Hugo de dolk vindt.

Als Soundos praat is er verraad

Dan begint het eindspel met drie rondes in de raadszaal en beginnen de bondjes en verdachtmakingen. Hugo praat met Bas en ziet Soundos als de verrader. Hugo heeft een bondje met Bobbi. Hugo is zeker van zijn zaak, niemand verdenkt hem. Gwen wil met Bobbi en Hugo naar de finale. Soundos gooit bij de dames Hugo als verrader erin, maar ondertussen zijn Bastiaan en Bobbi het eens: eerst Hugo en dan Gwen en dan zijn alle verraders eruit!

Het is tijd voor de eerste van drie rondes. Bobbi begint met vrienden dichtbij houden en vijanden nog dichterbij houden. Ze zegt Hugo, die is verbaasd. Gwen wil geen naam noemen en Famke geeft aan dat Hugo al wist dat Dennis dood was toen dat nog niet zeker was. Bastiaan is kort en krachtig: Hugo. Soundos twijfelt ook aan Hugo en zoals Hugo zegt: ‘als Soundos praat is er verraad!’ En dan volgt de stemming. Iedereen op Hugo en hij mag vertellen dat hij een verrader is.

In de tweede ronde zijn Famke, Bastiaan en Bobbi er 100 procent van overtuigd dat Gwen ook een verrader is, want Hugo en Gwen waren zo close. En dan is het woord aan Gwen, die aangeeft dat ze een getrouwe is. Iedereen valt stil en het enige dat je hoort is ‘kut.’ De vier overgebleven deelnemers mogen zich gaan omkleden en nadenken, maar niet meer met elkaar praten.

Genaaid zonder glijmiddel

De laatste ronde volgt. Bobbi denkt dat er geen verraders meer zijn. Soundos geeft aan met de dames verder te willen, maar Bastiaan heeft het laatste puzzelstukje en geeft aan dat Hugo Soundos eruit wilde hebben, waarom? Omdat hij dan het geld niet hoefde te delen. Dus als je logisch nadenkt is Soundos volgens hem ook een verrader. Bastiaan is lekker bezig! Bobbi snapt deze logica.

Het is tijd voor de laatste stemming. Soundos stemt op Bastiaan, omdat ze met de dames verder wil en zweert uiteraard dat ze een getrouwe is. Soundos kan echt met een stalen gezicht liegen. Bastiaan stemt op Soundos. Bobbi volgt dit en geeft aan dat ze Soundos verdenkt. Maar volgens Bobbi zou het ook Bastiaan kunnen zijn, in dat geval zouden ze zijn ‘genaaid zonder glijmiddel.’

Dan is er nog een stem van Famke. Zij vertrouwt Soundos en stemt op Bastiaan. Daarmee is er een gelijke stand, dus moet er opnieuw worden gestemd maar zonder Bastiaan en Soundos dus alleen met Bobbi en Famke. Bastiaan en Soundos mogen nog voor hun zaak pleiten en Bobbi en Famke ook. Famke zegt Soundos te vertrouwen en Bobbi geeft aan dat Famke de jongste is en zij dan met haar meegaat.

Soundos wordt ontmaskerd

De twee dames mogen nog één keer stemmen. Bobbi stemt toch weer op Soundos. Dan is Famke. Terwijl ik al reken op weer een gelijke stand draait Famke haar bordje om en staat er Soundos, die daarna mag vertellen dat ze een verrader is. Het feest barst los, totdat Famke suggereert dat er nog een verrader kan zijn. Je ziet de anderen schrikken, maar één voor één mogen Bobbi, Famke en Bastiaan vertellen dat ze een getrouwe zijn. En met deze uitkomst mogen zij het zilver verdelen!

Hiermee eindigt misschien wel het beste seizoen van De Verraders tot nu toe. Frits, Soundos en Hugo waren geweldige verraders, maar in plaats van samen te werken naar een overwinning en het geld met meerdere verraders te delen waren de verraders drukker bezig met elkaar te verraden en verloren hierdoor uiteindelijk de strijd en gaven ze de overwinning cadeau aan de getrouwen!

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!