Verraderlijke Post: Ingestraald met positieve energie en tóch sta je op de dodenlijst!

Verraderlijke Post: Ingestraald met positieve energie en tóch sta je op de dodenlijst!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hey die Thomas,

Kom jij daar even als laatste binnen in die ontbijtzaal! Je zult je afgevraagd hebben waarom iedereen zo vreemd reageerde. De ene helft van de tafel dol enthousiast en de andere helft verbaasd, nee eerder in shock! Maar hij hebt géén idee wat die 19 anderen hebben gedaan. Ik wel en ik ga het je zeggen.

Ze kunnen gelukkig allemaal tot 19 tellen, want er is afgelopen nacht iemand vermoord, althans dat denken ze allemaal. Ze weten zélfs nog dat 19 personen samen 38 handen hebben en dat zijn 304 vingers en 76 duimen en Pernille La Lau staat even stil bij jou dood. Ondertussen is Herman alleen maar bezig om zijn BMI nog verder op te krikken en de ogen van Sander ploppen nog steeds uit zijn ogen. Die joint is kennelijk nog steeds niet uitgewerkt. Neeeeee, en dan die Pernille La Lau, die heeft het écht moeilijk met jou dood. Zelfs dit momentje koffietijd houdt haar niet op de been. Jij ziet natuurlijk niet wat het met haar doet maar let op:

Met een soeplepel slaat ze bijna een wijnglas aan diggelen om de aandacht te trekken en die krijgt ze uiteindelijk ook. Ze heeft het zwaar. Het kille idee, dat je daar nu ergens bent (Tja...niemand weet tenslotte wat er is, na de dood) dat vindt ze kil. Ze doet de 18 andere overlevenden een voorstel om vooral wat energie naar boven te sturen. Qaarom dat alijd naar bóven moet is mij een raadsel. Het moet daarboven wel knap vol zijn. Nadat Herman den Blijker zich bijna verslikt in zijn met een croissant volgepropte waffel, laat Pernille zien wat de bedoeling is en en daar gáán ze met zijn allen. Thomas ‘rest in peace’.

Die handjes de lucht in en wapperen maar met de vingertjes naar boven. Herman heeft er niets mee, maar om te voorkomen dat mensen anders denken dat hij een verrader is, doet hij maar mee. Al wapperend ziet iedereen ineens een deur opengaan en daar sta jij dan tot grote verbazing van een aantal. Het valt je wél meteen op dat er aan de overkant van de tafel een aantal zitten die niet geheel blij met je terugkeer op aarde lijken te zijn. Irene van de Laar vertrekt geen spier, al is dat met alle fillers en botox waarschijnlijk ook niet meer mogelijk.

Pernille legt Thomas uit dat hij nét door iedereen is ingestraald en BOEMMMMM daar staat hij ineens weer. Opgestaan uit de dood. Maar de vraag is voor hoe lang!!! De verraders hebben dan wel niemand vermoord, maar ze hebben wel een dodenlijst opgesteld van 4 potentiële slachtoffers en GUESS WHAT....jij staat er op! De enige echte missie die jij nu dus hebt is om die wapenkamer in te komen. Je dénkt een bondje te hebben met Maria, maar zij is écht samen met Katinka het ergst van allemaal! Ze knalt je echt zonder pardon op die dodenlijst. 25% kans Thomas dat je vannacht alsnog de pijp uit gaat!

Je hebt de mazzel dat Sander zo blond is om ook in jouw team te gaan zitten. Fijn joh...je zit met 3 verraders in het team. Als je de nacht overleeft, hou dan vooral je ‘best friend’ Maria wat beter in de gaten want zij is met haar lieve poppenlachje wél super slim! En kijk niet alleen, maar lúister ook goed! Chahid slaat de spijker op de kop met het ‘bus verhaal’. Achterin de bus tijdens de rit van Nederland naar Frankrijk, zijn er namen genoemd en uitgerekend díe namen staan op de dodenlijst. En laten daar nou net 2 verraders hebben gezeten, achterin die bus. Maak niet de fout die Irene van de Laar maakt, door je mond te houden en op de achtergrond te blijven. Gooi jezelf helemaal in de strijd en knok voor die sleutel van de wapenkamer!!

Tijdens het muziekspel moet jij bij het chateau blijven, samen met nóg iemand uit je team én de andere 3 ter dood veroordeelden die ook elk één teamlid bij zich hebben. Ik kan niet anders zeggen dat je hebt gevochten als een Leeuw. Je gaf Ferri zo’n enorme beuk, dat hij nu waarschijnlijk zijn rechter nier, naast zijn linker heeft zitten (Gelukkig kunnen nieren wandelen) Jij hébt het kistje zwáár bevochten en jullie winnen ook nog eens als groep. Beetje jammer dat die 3 verraders bij je in het team zitten en dat ook zij die wapenkamer in mogen, wat ze natuurlijk een biet zal zijn. Ook jij mag een poging wagen maar wat een pech....het levensreddende schild is al lang weg. Je kunt het vragen aan Maria, maar weinig kans dat zij het je geeft. Als ik jou was zou ik vannacht maar onder m’n bed gaan liggen met het gezicht richting deur. Met jouw manier van denken kan ik wel leven. De verraders zullen eerder een van de andere 3 kiezen omdat die niet in de wapenkamer zijn geweest en dus zéker het schild niet hebben. Maar ja, jij weet niet dat Maria het schild heeft én een verrader is. Dus je therorie is gebaseerd een zak gebakken lucht.

Ik vind je opvallend stil tijdens het ‘ronde tafel gesprek’. Jij zult vast gedacht hebben ‘des te meer ik zeg des te meer wordt de aandacht op me gevestigd’ en ik denk dat je gelijk hebt. Maar gelukkig is het op geen enkel moment ongemakkelijk voor je aan de ronde tafel. Irene van de Laar wordt namelijk écht met de grond gelijk gemaakt en alle pijlen zijn op haar gericht. Zelfs Sander ontspringt de dans. Ik hoop dat dat voor jou ook opgaat komende nacht. Misschien wordt tóch Selma vermoord.

Slaap lekker vannacht, maar hou één oog open.

Trusten,
Sonja

PS: Een beetje scherper mag je wel worden (als je tenminste morgen niet dood bent) en let éven wat beter op die lieve Maria met haar poppensnoetje!!! 
 

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!