De Verraders: Chahid is de spil
Bron: RTL / Shotbysud

De Verraders: Chahid is de spil

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Aan het ontbijt blijkt dat de misschien wel meest geliefde, zachtaardige deelnemer, Nathan is vermoord. Nathan die vlak voordat hij vermoord werd vol de aanval in had gezet op verrader Sander. Met nog 5 deelnemers over is alles nog mogelijk. Sander en Jordy, de verraders vormen een koppel. Noor en Billy, twee getrouwen, verdenken de twee broers. En Chahid sit tussen deze twee groepen in. Hij is eigenlijk schatplichtig aan de twee broers die hem in het spel hebben gehouden.

In deze finale gaat veel gebeuren. Er zijn twee rondes aan de ronde tafel. Dus 2 verbanningen. Met nog 2 verraders in het spel is het mogelijk dat er 3 getrouwen over blijven die het zilver dan delen. Maar als in een van die twee rondes een van de drie getrouwen verbannen wordt winnen de verraders het zilver.

Maar eerst is er nog een missie waarin 10 zilverstaven te verdienen zijn en in deze missie speelt ieder alleen. De vijf worden geblinddoekt in een bos gedropt vlak bij een paal met een aanwijzing, een kompas en een touw van 100 meter. Doe je het goed dan vind je aan het einde van het touw een volgende aanwijzing en zo kom je uiteindelijk bij een put waarin 3 sleutels voor de wapenkamer liggen. En in die wapenkamer ligt geen schild meer want dat heeft geen nut meer. Wel liggen er 1 en misschien 2 dolken.

Zorgen de dolk(en) voor de beslissing?

Met Sander en Jordy tegen Noor en Billy en Chahid als weifelaar kunnen de dolken dus de beslissing brengen. En dus zullen Sander, Jordy, Noor en Billy vol voor een sleutel en dus mogelijk een dolk, gaan.

Tijdens deze missie worden soms verkeerde keuzes gemaakt. Dan kom je op een doodlopend einde. Op zo’n doodlopend einde krijgt Billy wel een hint die duidelijk op Sander wijst. Maar daar heb je weinig aan zonder dolken. De eerste bij de sleutels is Jordy, de tweede is Billy en dan wordt de derde sleutel belangrijk en die wordt gewonnen door Sander.

De twee verraders zien het simpel. Ze gaan vol op Noor, hopen Chahid mee te krijgen, die is hun nog een dienst verschuldigd. Hebben ze twee dolken dan is Chahid niet echt meer nodig. Een getrouwe wegsturen in de eerste ronde is voldoende want dan blijft 1 broer over en is het zilver voor hen!

In de wapenkamer zie je dat een kwade Sander niets vind. Jordy vind een dolk. En Billy, dat krijg je niet te zien. In de eerste ronde aan de ronde tafel begint Noor en zet ze vol in op Sander. Dit met een lijstje met argumenten. Het verweer van de broers is zwak en irritant. Ontkenning maar vooral Noor belachelijk maken om haar lijstje en haar vooral in de rede te vallen. Maar Noor zet door! Ze krijgt steun van Billy en Chahid geeft aan te twijfelen. De broers benoemen de dienst die ze Chahid hebben bewezen.

De broers gaan voor Noor met Jordy zijn dolk. Noor gaat voor Sander, Billy ook met een dolk kiest voor Sander en dan kijkt iedereen naar twijfelaar Chahid. En die kiest uiteindelijk toch voor Sander en dan gaat de 4e verrader eruit. Sander geeft nog even aan dat hij met zijn borst vooruit het spel verlaat, hij is een winnaar en heeft het spel gespeeld en dat heeft niet iedereen gedaan. Waarschijnlijk bedoeld als kat naar Billy en Noor die volgens hem het spel niet gespeeld hebben. En weer komt de misplaatste arrogantie naar boven waardoor ik voor team getrouwen heb gekozen.

De laatste ronde

In de tweede ronde tafel ronde gaat het zoals in de eerste ronde. Noor en Billy gaan vol voor Jordy, Jordy voor Noor en weer is de twijfelaar Chahid doorslaggevend. Hij twijfelt tussen Noor en Jordy maar kiest uiteindelijk toch voor Jordy! En zo wordt de laatste en vijfde verrader verbannen en winnen de 3 laatste getrouwen Noor, Billy en Chahid het zilver dat zij met zijn drieën mogen delen.

En dus eind goed, al goed. En ik ben er heel blij mee dat de arrogante broers niet winnen.