De Verraders Halloween: Jayjay is dé Verrader
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders Halloween: Jayjay is dé Verrader

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Jayjay is de nieuwe verrader en door Bente gekozen omdat hij al verdacht wordt. Door hem direct op te offeren komt Bente weer dicht bij de finale. Bente wil niet alleen winnen, ze wil als enige winnen. De vraag is of dit haar gaat lukken? Bij het ontbijt vragen de deelnemers elkaar wie zij erbij hadden genomen als ze verrader waren. Bertie geeft aan dat er 2 mogelijkheden zijn. Of iemand die totaal niet verdacht wordt, of iemand om op te offeren.

Duo’s op basis van vertrouwen

Voor de missie moeten er 3 duo’s gekozen worden op basis van vertrouwen. En dan blijft er 1 persoon over. De duo's zijn Berie en Bente die van het begin af aan een klik hebben. Boekoesam en Pepijn, ons muzikale duo en Jayjay en Rob. De opdracht is simpel: elk duo moet 3 lijken in het bos vinden, losmaken, meenemen en in het vuur gooien. En als dat gedaan is, het 4e lijk losmaken en in het vuur gooien. Maar des te meer lijken, des te meer zilver er verdiend wordt.

Katja die overgebleven is, moet haar lot aan een duo verbinden. Wind dat duo dan mag zij ook naar de wapenkamer. Jayjay en Rob starten goed. De dames hebben meer moeite met de zware poppen. Ondanks dat Rob en Jayjay even verdwalen hebben zij als eerste duo hun 3 poppen in het vuur gegooid. En dan besluiten ze te wachten totdat de andere duo’s hun derde pop op het vuur gooien om zo meer zilver te krijgen. Hun 4e pop wordt al naast het vuur klaar gelegd.

Hierdoor worden 5 zilverstaven verdiend voordat Rob en Jayjay winnen. Zij mogen beiden naar de wapenkamer. Vooraf vertelt Rob dat Jayjay hem in de 1e ronde gesteund heeft. En hij dus vooraf wil laten weten dat hij voor Jayjay gaat en hem als eerste de wapenkamer in laat gaan zodat hij ook kans heeft op de dolk die hij echt nodig heeft. Ook Bertie praat met Jayjay en uit zijn gelatenheid merkt ze dat hij de verrader is.

Rob is eerlijk

Rob hint tegen Bertie dat Jayjay weleens de laatste verrader kan zijn. Bertie vindt dat verdacht en deelt dat met Katja en Boekoesaam die dat weer verdacht vindt van Bertie. Maar aan de ronde tafel werd unaniem voor Jayjay gekozen. En als Jayjay moet zeggen wat hij is zegt hij met nadruk: ‘Ik ben dé Verrader’!!! Toen Jayjay verrader werd, werd zijn missie de verraders te laten winnen.

Ondanks dat Bente hem gebruikt heeft, hoopt hij met zijn bewuste opmerking voor verwarring te zorgen waardoor Bente kan winnen. Als Jayjay weg is herhaald Katja zijn woorden met nadruk om te concluderen dat er geen verrader meer is. Maar er komt nog een laatste nacht waarin nog 1 keer gemoord moet worden! Waardoor het voor de rest duidelijk wordt dat er nog 1 verrader in hun midden is.