Een Jaar Van Nona’s Leven: Mexxit
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Mexxit

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

De exit van Kim was nog maar net een feit of de volgende exit diende zich alweer aan. Die van Mexx. Het verschil tussen Mexx haar vertrek en dat van de deelnemers die haar voorgingen, is dat zij gedwongen moest vertrekken. Ook zij lijkt te kampen met (kruis aan wat van toepassing is) agressieproblematiek, een trauma, een kort lontje of te weinig aanwezige hersencellen.

Waar hebben de makers van Een Jaar Van Je Leven sommige deelnemers in hemelsnaam vandaan gehaald? Via een knokploeg van de Hells Angels? De harde kern van één of andere supportersvereniging? De Hallo Jumbo-knokploeg van Glennis Grace? Of hebben Kim en Mexx soms eerst auditie gedaan voor Echte Meisjes In De Jungle?

M&M

Ter verdediging van Mexx moet ik wel zeggen dat Martin ook wel enig aandeel heeft met betrekking tot haar uitbarstingen. Als een vasthoudende en doordrammerige Gargamel op zoek naar de smurfin, blééf hij zich vaak maar opdringen terwijl Mexx vaak genoeg zei dat hij haar met rust moest laten. Zo'n iemand zou ik al lang met een Tefal koekenpan met dubbele bodem op zijn poffertjesporum geslagen hebben.

Maar hoe dan ook geeft dat niemand het recht om zo te reageren zoals Mexx heeft gedaan. Het leek soms wel een scène uit de Excorcist. Alleen haar hoofd draaide geen 360 graden rond. Zou ze bij haar vorige baan als manager van een Domino's pizza-filiaal óók met servies hebben gesmeten? Oh nee, kartonnen pizzadozen. Misschien hebben ze inmiddels een pizza naar haar vernoemd. Calzone borderline pizza extra hot? Pizza Vesuvius met jalapeno?

Mexx has left the building

Het afscheid tussen Mexx en Martin was nogal dramatisch geregisseerd. Tranen, zoenen, snikkende beloftes, nog meer tranen en een dramatisch deuntje van The Titanic eronder. Yep, tijd om het zinkende schip te verlaten.

Martin loopt sinds Mexx haar vertrek met zijn ziel onder zijn arm. Liefdesverdriet oftewel luddûhvuddùh. Voor haar vertrek zei hij nog dat ze niet bang hoeft te zijn dat hij met een ander meisje zal gaan. Euh… pardon? Alsof de gewillige vrouwen in rijen opgesteld staan en hij ze voor het uitkiezen heeft.

Met betraande ogen staart Martin naar een foto van Mexx. Zuchtend en met gepijnigde blik sloft hij door de loods. Of hij ligt op bed. Wanda maakte nog een broodje ei voor hem. Wanda? Ja. Wanda en ei. Ik denk dan automatisch aan salmonella. Nou ja, dat kan er óók nog wel bij, bovenop Martin zijn liefdesverdriet.

Ik moet het Marciano nageven: hij heeft Martin eerlijk aangesproken op diens gedrag en aandeel in Mexx driftbuien. Martin sputterde een beetje tegen. Maar niet te veel want hij weet; zijn positie is erg onzeker. Hij moet Marciano en Isaac te vriend houden, wil hij nog kans maken op de uiteindelijke prijzenpot van €120,-

Da’s pech, 20K weg

Behalve Martin, lijkt niemand écht rouwig om het vertrek van Mexx. Dat dit vertrek gepaard ging met een boete van €10.000 hield de gemoederen méér bezig. Goed beschouwd, heeft Mexx de groep al €20.000 gekost plus de nodige nachtrust. Ik moet altijd lachen om de reactie van Erik. Die doet dan net alsof hij het geld al in zijn zak heeft zitten en ter plekke €10.000 op tafel moet neertellen.

Kaarsrecht op de bank zittend, starend naar het bedrag op het bord, met de armen over elkaar verzucht hij bij elke onnodige uitgave dat hij dankzij bewoner x niet meer zorgeloos kan leven en dus langer moet werken. Over onnodige uitgaven gesproken: een sport klimrek?

Mijn naam is Haas

Tijdens de wekelijkse bijeenkomst weigerde Martin om iets te zeggen over Mexx haar exit dan wel de aanleiding daartoe. Dit leidde achteraf tot veel verontwaardiging bij de bewoners. Iedereen lijkt zijn pijlen op Martin gericht te hebben. Mocht er een eliminatieproef komen, dan is hij zwaar de Sjaak. Verlos deze man uit zijn lijden.

Gert Jan probeerde op zijn 'vertel het maar aan ome Gert'-toon Martin enige zelfreflectie bij te brengen. Maar nee. Martin blijft erbij. Het lag niet aan hem. Mexx en hij hadden geen ruzie. Het was JW die zo overdreven reageerde. Case closed.

Martin lijkt tussendoor nog auditie voor The Voice te doen. Verdrietig voor zich uit starend, zingt hij in zichzelf een zielig aandoend liedje. Hij is zich uitermate bewust van de camera's. Met een tegelijkertijd nonchalant en dramatisch gebaar veegt hij zijn haar naar achteren. Helaas draaien er geen vier stoelen om. Hoogstens wat bewoners die hem geïrriteerd aankijken.

Yes, she Ken-zy

Tussen al het drama door zou ik haast vergeten dat er een nieuwe manager is gekozen. Kenzy. Dûh. Aan JW zijn reactie en uitspraken te zien, kwam de uitslag nogal onverwacht voor hem.

Jeffrey trouwens, lijkt het persoonlijk op Kenzy voorzien te hebben. Ook op Wanda die hij die 'Etos-trut' noemt (zij is óók geen fan van hèm, trouwens).

Over Wanda gesproken.  Op de één of andere manier dacht ik dat zij, na het vertrek van Kim, zou inbinden. Maar integendeel. Ze lijkt juist nog erger te roddelen en zich nog méér te laten gelden. Die schelle stem hoor ik overal bovenuit. En die moet dalijk toch óók weer terug naar de Etos, denk ik zo. Ik neem aan dat ze zich dan van heel ander taalgebruik bedient dan in de loods.

Want hoe zal zo'n Wanda een klant te woord staan die iets komt afrekenen? “Dat is dan 3 fokking euro voor je fokking babydoekjes, dombo!” En zodra de klant de winkel verlaat, roddelt ze tegen een collega hoe ongelofelijk lelijk de baby van die klant is. “En heb je gezien wat ze aanhad?”

No toques a mi marido, bruja

Nou ja, nu JW geen manager is geworden, heeft hij zich dan maar weer gestort op de Spaanse les. Gegeven door Eunice. Dat Eunice geen brandgaten in haar rug heeft opgelopen! Want de strakke starende blik van Esther blééf maar op haar gericht. Ik zag Esther denken: Hoe zeg je in het Spaans 'Afblijven van mijn man, heks' Ik heb het alvast voor haar opgezocht (no toques a mi marido, bruja). Geen dank!

Ach, en hoe verliep de week verder? Er was een flashmob ingestudeerd voor Bern ter ere van zijn verjaardag. Er kon zowaar een glimlach af bij Sasha. Isaac en Marciano spelen nog steeds Stratego. Kenzy en Mirthe verdiepen zich nog steeds in elkaar. Esther is niet bij JW uit de buurt te slaan en Wanda tettert onophoudelijk in Jasper zijn oren. Die er trouwens hoe langer hoe slechter uit gaat zien (Jasper, dan. Niet zijn oren).

Ik check uit. Tot volgende week!

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!