Een Jaar Van Nona’s Leven: When will i be famous?
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: When will i be famous?

Geschreven door Nona Tolol Laatste update:

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Ik vraag me af wie van de bewoners het JW gaat vertellen. Ja, dat zijn haar er niet uitziet sinds Esther zich er met haar botte knutselschaartje op gestort heeft. Ze heeft hem dus wijsgemaakt dat ze kapster is geweest. Ja. In een hondentrimsalon! Echt Es, een labradoodle plukken is écht iets anders dan JW knippen.

Esther zegt JW afhankelijk van haar te willen maken. Nou, dat lijkt ook zomaar te gaan gebeuren als ze zo doorgaat. JW durft zich dalijk niet meer te buiten te vertonen wanneer hij eruit blijft zien alsof zijn kapper halverwege de knipbeurt overleden is. Dan heeft ze hem waar ze hem hebben wil!

In de aanloop naar Valentijn zie ik allerhande bewoners met kaartjes en hartjes in de weer. Je zou denken dat Esther óók in de weer zou zijn met… huh? Wat zegt ze nou? Ooh. Ze is absoluut niet verliefd op JW. Ze is alleen 'zéér', ik herhaal, 'zéér gesteld' op hem. Oke.

Oost, west, thuis best

Ze heeft JW gevraagd of ze in zijn huis mag bivakkeren wanneer hij met vakantie is. OMG, daar hèb je het al! Esther stelt voor om dan haar fiets mee te nemen en haar hond (ja, die met hetzelfde geplukte kapsel als JW). Tante Es trekt dus gewoon bij JW in!

Wanneer hij nietsvermoedend vakantie viert in Thailand, stuurt ze alvast een adreswijziging door aan haar vrienden, stelt zich aan de buren van JW voor als zijn vrouw en vervolgens laat ze haar naam erbij graveren op het naamplaatje op de voordeur.

Wedden dat wanneer hij thuiskomt, zijn hele huis heringericht is? Er is een 'loveseat' aangeschaft, evenals een tandem en matchende outfits van de ANWB-outlet. Oh ja, en een hondentracker. Zo weet ze áltijd waar JW uithangt, en haar hond.

Ze is trouwens een hoop afgevallen, tante Es. De maaltijden in de loods zien er ook karig en eenzijdig uit. De pech is dat de verdienopdrachten vooralsnog te weinig geld in het laatje brengen om te investeren in goed eten.

Ice ice, baby

Wat een rare opdracht trouwens. Dat gigantische ijsblok laten smelten. Ik vond het ook best wel opmerkelijk, want waarom moesten ze nou weer Wanda erbij betrekken?! Oh, stom! Bleek het dus om een ècht ijsblok te gaan. Nou ja, dat is nog altijd makkelijker te smelten dan ijskonijn Wanda. Die zit er onderhand al een half jaar en is nog steeds niet ontdooid.

Jeffrey lijkt het nérgens mee eens te zijn. Niet met Kenzy, niet met het vrij te besteden bedrag, de groep bestaat uit alleen maar domme mensen, het eten is vies, Wanda óók! Tijdens zijn luidruchtige tirades bedient hij zich wel van origineel taalgebruik getuige zijn 'Schijf van vijf-t**f' en 'Etos-trut.'

Verloren in de liefde

GJ, Wendy en Babette ontpoppen zich als relatietherapeuten en uiten hun zorgen over het claimende gedrag van Esther richting JW. Ze zit nog nét niet in legeroutfit naast m, met een mitrailleur in de aanslag. Klaar om elke vrouw neer te maaien die het waagt om in zijn buurt te komen. "Esther heeft zichzelf verloren in de liefde' aldus een poëtische Babette.

Ondertussen hebben Isaac en Marciano hun pijlen gericht op Mirthe. Maar ook op de 'oudjes' in de groep. Deze lijken een toch serieuze bedreiging te gaan vormen, aldus een verontruste Marciano. Ja ja, die Benidorm Bastards zijn volhouders en toch een stuk stabieler dan verwacht.

Duo Dumb & Dumber

Over stabiel gesproken. Dat kun je niet zeggen van die twee ex-patiënten… euh, ik bedoel ex-bewoners die savonds aan de poort rammelden en allerlei dingen naar de bewoners schreeuwden. Wel een hele prestatie dat ze in de kliniek aan de aandacht van hun begeleiders hebben weten te ontsnappen

Duo Dumb & Dumber had voorheen de hoop uitgesproken om ontdekt te worden. Maar ze zijn er nu achter dat Jonn de Mol helaas geen spelshow heeft geregeld voor ze. Ach, in de kliniek is vast ook een hele hoop te doen.

A star is born

Er zijn meerdere bewoners die aan EJVJL deelnemen in de hoop ontdekt te worden. Hoe zien zij dat dan precies voor zich??

Mwah, Kim Krijs en Mexx kunnen dus meedoen aan Echte Meisjes In De Jungle. En anders kan Mexx altijd nog aan het werk bij een sloopbedrijf in de bouw. The Voice lijkt een uitermate geschikt programma voor Martin. Zolang hij niet in beeld is, komt ie nog wel ver.

Als Esther zo doorgaat, zie ik haar nog voorbij komen in dat programma Stalkers. Terwijl ze in de bosjes ligt voor JW zijn huis, met tiewraps, een zaklamp en ducttape bij zich, wordt ze betrapt door die presentator.

De stem van Wanda leent zich uitstekend voor het inspreken van die hysterische Kruidvatreclames. Voor Moraima is vast wel een komische bijrol weggelegd naast Judeska in een Jandino-film. Rupert lijkt mij uitermate geschikt als dragqueen in Ru Paul's dragrace.

Bamboe & Breakfast

Isaac zie ik nog wel gevraagd worden voor dat programma 'Nederland In Beweging' waar hij 50-plussers coacht en aanmoedigt om te bewegen en in een sport klimrek te klauteren tot ze erbij neervallen. Erik lijkt mij een goede deelnemer voor Ik Vertrek. Hij wordt de eerste deelnemer die een zelfvoorzienende B&B (Bamboe & Breakfast) opzet met zeer weinig budget.

Sasha lijkt mij uitermate geschikt voor mensen met slaapproblemen. Een paar minuten naar haar kijken of luisteren en je glijdt al in een coma. Bern zie ik wel zo'n tantra yogastudio openen. Zijn skills als gymleraar komen hier goed tot zijn recht én eindelijk zal hij dan zijn voorraad condooms kunnen aanbreken en ook gebruiken.

Influencer

Dr Phil is gestopt, helaas zie ik Babette nog niet zijn plek innemen. Zoë zal wel één of andere influencer worden. Gewoon filmpjes maken van wat ze die dag aantrekt ("vandaag heb ik deze tasje aan"), wat ze eet, hoe je nepwimpers opplakt en elke dag een inspirerende quote plaatsen à la 'Een Dag Niet Gelachen, Is Een Dag Niet Geleefd'

Gert Jan met zijn stiekeme gekonkel lijkt mij uitermate geschikt voor Wie Is De Mol? (Het vervelende is natuurlijk dat, ook als hij geen mol is, hij nog steeds slinks en geniepig bezig is). En ik weet, Madeleine is er al enige tijd uit. Maar het zal me niet verbazen wanneer die nog eens voorbijkomt in Opsporing Verzocht met een zwart balkje voor dr ogen (wel voor kleine vergrijpen, hoor, zoals winkeldiefstal van scheermesjes ofzo).

Vergane glorie

Eén troost; mensen vergeten snel. Binnen no time is iedereen de deelnemers weer vergeten. Over een jaar vanaf nu staat tante Pollewop oftewel Wanda, gewoon weer achter de kassa bij de Etos.

En het enige dat herinnert aan haar kortstondige status als BN’er, is wanneer sommige klanten zich tijdens het afrekenen afvragen waar ze dat chagrijnige mens achter de kassa, met die verschrikkelijke krijsstem toch van kennen.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!