Een Jaar Van Nona’s Leven: Overdaad schaadt
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Overdaad schaadt

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Er lijkt zowaar enig leven te zitten in JW! Het ademt en heeft een hartslag! Ja, hij moet wel, nu er niet meer voor zijn natje en droogje gezorgd wordt. Hij uit openlijk zijn gevoelens voor Eunice en hij is zelfs af en toe op een andere plek dan de bank te vinden. Goed voor zijn doorligplekken die beweging. Ook heeft hij een paar keer in de hottub gezeten met Eunice.

Ik was een beetje huiverig. Het zou me namelijk niets verbaasd hebben wanneer tijdens zo'n samenzijn in de hottub opeens vanuit het niets, Esther twerkend uit het water zou verrijzen met snorkel op, in combatkleding en met twee breipennen in haar hand. Dat zou schrikken zijn! Maar nee, vooralsnog blijft het rustig in de hottub.

Jeffrey mist Kim

Jeffrey maakt van Moraima een fitgirl waardoor ze een goede band lijken te ontwikkelen. Hoewel het de nodige afleiding brengt, lijkt het zijn gemis naar Kim niet echt te verzachten. Tegen meerdere bewoners laat hij zich ontvallen dat het wat hem betreft niet meer hoeft. Hij wil naar Kim.

Jappie op zijn beurt jammerde eerst nog dat ie Wanda zo miste. Maar Sasha loopt net zo te zeiken, te zeuren en te zaniken als Wanda (ze heeft zelfs bijna die constant ontevreden en chagrijnige naar beneden getrokken mondhoeken) dus hij lijkt zich wel thuis te voelen bij haar. Sasha óók bij hem. Ze zorgt er natuurlijk wel voor dat Bern geen commentaar op haar gevoos met Jappie durft te leveren.

Sasha en haar labradoodle

Vanuit werkelijk niets creëert ze een drama door Bern een schuldgevoel aan te praten. Ze geeft hem het idee dat hij iets verkeerds gedaan heeft waardoor labradoodle Bern zich vervolgens in allerlei bochten wringt om zijn excuses aan te bieden. Aan de gepijnigde uitdrukking op zijn gezicht te zien, heeft Sasha hem flink bij de ballen.

Tijdens een verdienopdracht worden zes bewoners, waaronder Sasha, aan de deur vastgetaped met ducktape. Ik had die Sasha lekker een weekendje laten hangen. Jammer dat het geen klapdeuren waren. Had ze nog een tijdje heen en weer kunnen zwiepen.

Bossy Janet

Janet laat duidelijk weten aan 'haar' groepje wie er, wat haar betreft, de eerstvolgende keer genomineerd moet worden. Zij profileert zich hoe langer hoe meer als een soort van opperhoofd Chef du Exit. Zij heeft haar zinnen op Queen Diva Rupert gezet.

Vooral nu duidelijk wordt hoe hij gerotzooid heeft met het geld en de boodschappen tijdens zijn maand als manager. "Hij is een dief" concludeert ze. En dat op een toon alsof Rupert hele blokken cocaïne naar binnen gesmokkeld heeft, tussen de boodschappen verstopt.

Aan Mirthe vraagt Janet nog even of deze weet waarom Rupert eruit moet. "Ja. Want hij is een dief", zegt Mirthe braaf na. Haha, die Mirthe. Vlak jezelf óók niet uit, meid. Want na jouw stiekeme nachtelijke bezoekjes aan de keuken bleek jouw beha opeens een push up-effect te hebben dankzij al die verstopte etenswaren.

Ken zy go

Ook over Kenzy lijkt het laatste woord nog niet gesproken. Een toenemend aantal bewoners ergert zich aan haar gezeur en chagrijn. Kortom, aan haar hele houding. Om die reden is ze, samen met Erik, favoriet voor eliminatie. Misschien dat ze, eenmaal thuis, eindelijk haar studie weer eens kan oppakken. Want in de loods duikt ze, in plaats van met haar neus in de studieboeken, liever met haar neus in Mirthe.

Babette intussen is de winnaar geworden van de individuele opdracht. Het totaalgewicht van alle bewoners moest geraden worden. Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar het gewicht van sommige bewoners. Ik was dan ook niet écht verbaasd toen Jasper zijn gewicht ongeveer in de buurt kwam van mijn geboortegewicht. Hoe dan ook, Babette heeft €500,- in da pocket.

Met de bibberspiraal wordt €470,- verdiend. Niet slecht. Bij dit soort opdrachten is het altijd handig wanneer er lekker wordt doorgerookt en vooral gedronken. Want wanneer er óók nog eens sprake zou zijn van ontwenningsverschijnselen in de vorm van bibberende en trillende handjes, was het een kansloze missie geweest.

Money, money, money

Bern is overstag. De medebewoners lijken plots allerlei voorstellen te doen om luxr goederen aan te schaffen. Een zwembad, kleedgeld via Zalando, een vrij te besteden bedrag a 150,- via Bol.com. Bern was altijd tegen het uitgeven van geld aan 'nutteloze dingen.'

Maar hij zit er nu aan te denken om spullen aan te schaffen die zijn leven in de loods wat leuker maken, zegt ie. Tja, dan zit er niets anders op dan een nieuwe vriendin aan te schaffen. Oh. Nee, toch niet. Hij denkt meer aan een Nintendo of Playstation.

Uiteindelijk wordt het een viool. Groot gelijk, Bern. Een viool is makkelijker te bespelen dan Sasha en er komt ook nog mooier geluid uit. Als je de juiste snaar weet te raken, natuurlijk. Bernd's keuze triggert Jeffrey om een boyband te beginnen. Hij stelt voor om een gitaar, mondharmonica, keyboard en triangel te bestellen.

Hartstikke leuk, allemaal. Maarre… wie gaat dat betalen? En vooral: wat gaat er betaald worden en wat niet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!