Een Jaar Van Nona’s Leven: Rumble in the jungle
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Rumble in the jungle

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Mirthe’s geduld met Eunice haar belerende gedrag heeft het kookpunt bereikt. Eunice onderbreekt haar weer eens tijdens een gesprek met JW. En wanneer zij Mirthe "sssst, ssstt" de mond probeert te snoeren, ontploft deze. Oftewel, de pleuris breekt uit.

Mirthe’s woedeuitbarsting, waarbij zij helaas het k-woord gebruikt, zorgt ervoor dat zij een gele kaart en een boete ontvangt. Vanuit de bewoners lijkt er voornamelijk begrip te zijn voor Mirthe’s uitbarsting. Sommigen verbazen zich erover dat ze zo lang geduld heeft gehad met Egotripper Eunice.

Excuus Truus

Wanneer Mirthe uitleg geeft aan de groep over wat zich heeft afgespeeld, wentelt Eunice zich in een kort pittige slachtofferrol. Ze maakt een soort van halfslachtige excuses. Op dramatische toon zegt ze: 'Excuses als mensen vinden dat ik jou slecht behandeld heb..'

Persoonlijker wordt het niet. Oprechter trouwens ook niet. Later gaat Eunice zielig in haar eentje eten. Ja, nog effe en ze noemt zich Remy uit 'Alleen Op De Wereld.'

Alleen bij JW vindt Eunice gehoor. In de kas klaagt ze erover dat ze zich niet begrepen voelt. Maar natúúrlijk, Eunice. Want het ligt niet aan jou maar aan Mirthes leeftijd, aan Mirthe's gebrek aan sociale intelligentie, Eunice had het helemáál zo niet bedoeld, ze heeft Mirthe juist altijd geholpen. Nee, Heilige Maagd Eunice, oftewel St Eunice, treft geen blaam.

Beun de föhn

Van heilige Eunice naar de heilige föhn. Want *tromgeroffel* de soldeerbout is gearriveerd. Nou Erik, aan de slag! Effe de föhn solderen en Wendy haar haar kan weer dansen als in die Andrelon-reclame van 'Pam, je haar danst.' Euh… Ooh, niet? Want?? Ooh. Verkeerde soldeerbout besteld, volgens Erik. Iets met het tin, ofzo.

En nee, hij gaat helemaal niets tegen Wendy zeggen. Hij wil eerst even zelf ergens de benodigde tin vandaan halen (zeker ergens tussen zijn tanden of in zijn oorschelp peuteren of daar misschien wat bruikbaars zit opgehoopt). Wendy onder tussen cirkelt als een ongeföhnde hyena die bloed ruikt (of een föhn) om Erik heen. Wanneer duidelijk wordt dat het m niet gaat worden, zijn haar opmerkingen dan ook niet van de lucht.

In plaats dat Beun de haas, oftewel Beun de föhn, nu zijn fout erkent, gaat Erik er dwars tegenin en verzekert Wendy dat ie de föhn echt wel aan de praat gaat krijgen. Dus er moet tin besteld worden. Ja, en dan loopt Wendy dalijk met precies zo'n kort pittig kapsel rond als dat van Eunice en mag ze een pruik van Moraima lenen, zeker.

Eetgrage en eeuwige maagd Erik

Over Moraima haar pruik gesproken. Het felbegeerde haarstuk is eveneens gearriveerd, alleen het voldoet niet. Het ding was nog niet eens uit de verpakking gehaald of ik kon al zien dat ie van supersynthetisch materiaal was. Superbrandbaar dus! Laat Erik maar uit de buurt blijven met zijn soldeerbout, voordat Moraima dalijk in brandwondencentrum Beverwijk belandt.

Eeuwige maagd Erik, of eetgrage Erik, ligt trouwens onder vuur bij enkele bewoners die zijn geschrans niet meer kunnen aanzien. Het gaat nog niet eens over zijn slechte tafelmanieren zoals alles aflikken of extra Aromat-kruiden vanuit zijn neus. Nee, Erik blijft royaal opscheppen zonder daarbij rekening te houden met medebewoners.

Ook kijkt hij het eten van bewoners hun bord, bang dat ie te kort komt. Eerder heeft hij stiekem 2 stukken taart gepakt in plaats van één. Maar hij houdt mooi zijn mond dicht wanneer er over gepraat wordt.

48 uur opblijven challenge

Mirthe wordt vroegtijdig gediskwalificeerd tijdens de opdracht waarbij zes bewoners 48 uur wakker moeten blijven. De overige vijf hebben de challenge gehaald. Met name niet-deelnemers Wendy, Jeffrey en Isaac worden bedankt voor hun aanwezigheid en steun.

Bern heeft geen enkele steun ontvangen van Sasha, trouwens. Toen hij er ‘s nachts effe door heen zat, was het Jeffrey die hem moed insprak. En wanneer Bern Sasha de volgende ochtend ziet, is híj juist degene die aan háár vraagt hoe ze geslapen heeft. Aan haar chagrijnige porum te zien, niet goed. Vrouw, was alsjeblieft lekker in je bed gebleven.

Eurovision loods

Er volgt een heerlijk ontspannen dag buiten die wordt afgesloten met een remake van het Eurovisie Songfestival. Eunice, die trouwens een gat in haar jurk heeft (waarom zei niemand er wat van?), zingt heel toepasselijk Ruth Jacott's liedje 'Vrede.'

Erik verstond natuurlijk 'Vreten!' want ik zag m al verlekkerd om zich heen kijken toen hij dacht te horen 'Het wil alleen nog niet zo lukken, om het vreten te bewaren.' Het zijn uiteindelijk Wendy en Rupert die de meeste punten binnenhalen. Douze points!

Eliminatie

Daags daarna gaat de buzzer. Eliminatie! JW, Eunice en Moraima krijgen de meeste nominatiepunten. Het wordt een duel. Uiteindelijk moeten JW en Moraima tegen elkaar een memorie-spel spelen.

En waarschijnlijk, tot ieders verbazing, wint Moraima nipt. Lijkt me een hele zure appel om te slikken voor JW. Ja, dat híj uitgerekend verliest van de bewoonster die hij het minst hoog had zitten.

Alleen een Mirthe begrijp ik dan weer niet. Voorheen verkondigde ze nog tegen Jeffrey dat JW bij haar op 1 staat om te nomineren. En wie nomineert ze? Moraima. Kort van euh… memorie dus, die Mirthe. Is maar goed dat zij het spel niet moest spelen.

Anyway, JW verlaat de loods. Heel benieuwd hoe Eunice zich gaat houden nu ze diens steun en zijn drumstokje moet missen. Nou ja, kort na JW zijn vertrek hoorde ik haar een liedje euh… schreeuwen, begeleid door haar gedrum. Daarna ging ze in de stromende regen in het klimrek de acrobaat uithangen. En later zag ik haar weer haar downward dog en de zonnegroet doen. Niks vreemds, dus.

Sasha en haar hulphond

Hoor ik Sasha nou mopperen dat JW beter zijn best had kunnen doen? Dat werpt bij mij de vraag op; wat in hemelsnaam heeft dat zure mokkel ooit toegevoegd aan de groep? De enige reden dat zij er nog in zit, is dankzij hulphond Bern.

Later zit ze op een pinnig toontje Mirthe de les te lezen wanneer deze vertelt naar Moraima te zijn gegaan om uitleg over haar keuze te geven. Ook hulphond Bern doet een duit in het zakje in de hoop op een schouderklopje van zijn bazin. Ga af, Bern! Plaats!

Hoelahoep opdracht

Met de verdienopdracht waarbij er gehoela hoopt moet worden, wordt er een bedrag van €477,- verdiend. Wanneer 1 of meerdere bewoners erin slagen om nog eens 10 uur te hoelahoepen, wordt het bedrag verdubbeld. Jasper en Eunice wagen een poging. Die Jasper hoela hoept trouwens alsof hij op zijn vrije dag op de bus staat te wachten. Hij beweegt praktisch niet en staart stoïcijns voor zich uit.

Zoë is trouwens ook een lekkere motiverende manager, maar niet heus. In het voorbij gaan zegt ze tegen de zwoegende Eunice en Jasper dat ze beter kunnen stoppen. "We hebben tóch al geld" hoor ik haar roepen. Eunice geeft na ruim 8 uur op. Jasper kwam erachter dat de bus niet reed en was al eerder gestopt. Ey, je kan zeggen wat je wil, maar ik vind het een topprestatie.

Op de valreep nog de knakworst-challenge die glansrijk door Wendy gewonnen wordt. Er wordt een overdaad aan snoep gewonnen voor de groep. Voor even mag Wendy zich de koningin der knakworsten noemen. Jappie boft maar.

 Inez Weski en FC Kip

Terwijl Inez Weski haar kantoor meer als boudoir dienstdoet, bespreken Babette en Isaac alvast de volgende kandidaat-manager. Wat dacht je van Moraima?, oppert Babette. Moraima zelf ziet het niet echt zitten. Ach, slechter dan Inez Weski..oh sorry, Zoë, kan ze het niet doen. Doop het kantoor om in FC Kip en de rest komt vanzelf.

Tijdens een ontspannen potje croquet krijgt Jeff het weer op zijn heupen waarbij hij het verbaal vooral op Mirthe lijkt te voorzien. Mirthe vormt onbedoeld sowieso het onderwerp van gesprek bij meerdere bewoners. Is ze nou zo naïef? Of is ze gewoon doortrapt? Of is ze gewoon super schijnheilig? Hoe dan ook is Jeff zijn uitbarsting weer even snel voorbij als dat ie opkwam. Net als deze week.

Wordt vervolgd.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!