Een Jaar Van Nona’s Leven: De koning is dood, leve de koning!
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: De koning is dood, leve de koning!

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Zoë is dan toch tot manager verkozen. Ze heeft zich speciaal gekleed voor de gelegenheid. Leuke jurk maar nogal onhandig in elkaar gezet. Dit is zo'n 'stokstijf blijven staan, en vooral niet praten en bewegen want er floept van alles aan alle kanten uit'-jurk. Nou ja, misschien wel geschikt voor de Bananenbar ofzo.

Zoë heeft écht zin in de managersfunctie. Vervelend is dat iedereen in de loods haar behandelt als een zwakbegaafde kleuter. Wanneer ze aangeeft het niet naar haar zin te hebben, krijgt ze een aai over haar bol, een opbeurend praatje of er wordt op sussende toon gezegd dat ze maar lekker moet ‘make uppen.’

En dat doet ze dus óók. Haar wenkbrauwen worden hoe langer hoe dikker en zwarter. Het lijkt de bruid van Chucky wel!

Zoë rules

Maar hey. Wie weet gaat Zoë ons nog allemaal verrassen als manager. Maar eerlijk gezegd, ben ik bang dat ze die kans niet zal krijgen. Onder het mom van 'helpen' zullen bepaalde bewoners Zoë manipuleren om precies te doen wat zij willen.

Als Zoë slim is, huurt ze een paar lekkere toyboys in waar ze ze zich de hele nacht mee opsluit. Mochten de toyboys bevallen dan kan ze die altijd nog leasen gedurende de periode dat ze manager is. Daarna bestelt ze de hele online voorraad van de Pabo-shop en Easy Toys (ja, want die deelvibrator zal ook wel op standje 'op leven na dood' staan na al dat intensieve gebruik). En om het af te maken bestelt ze lekker de nieuwste collectie lingerie van Victoria's Secret.

Maar ach. Ze zal haar oren wel laten hangen naar Babet Sigaret, Wendy 'Neem Er Nog Één, Proost' en de wandelende proteineshake, Isaac. Dus dat wordt alcohol, shag, eiwitpoeder. Oh ja, en frikandellen. Ja, zonder batterijen.

Tenslotte nog één tip aan Zoë; schrijf de toegangscode van het kantoor met een watervaste marker op je hand. Dan hoef je die niet uit je hoofd te leren (voordat er dadelijk een slotenmaker ingeschakeld moet worden).

Maar oké, voordat Zoë tot manager gekozen werd, had dat nog wel enige voeten in de aarde. Ze moest eerst een soort van sollicitatiegesprek bij Isaac voeren in de kas. Maar écht! Van hem had ik allang een euh..kasplantje gemaakt. Wie denkt ie wel niet dat ie is.

Pitchen

De overige kandidaten moesten verplicht pitchen. Babette en Eunice waren de enigen die nog enige animo lieten zien. Bern liet duidelijk merken niet beschikbaar te zijn en geen zin te hebben in de functie. Dit tot grote hilariteit van Sasha. Althans, dat gehinnik van haar moest lachen voorstellen, denk ik.

Jeffrey ergert zich aan de ongeïnspireerde houding van sommigen en laat dat luidkeels blijken. Sasha spreekt hem daaropaan en here we go again! Jeffrey blèrt weer dat hij de slimste is en elke bewoner zal wegspelen. Sasha verzucht daarop tegen Bern dat ze nog nooit zo'n "slappe zak" heeft gezien. Bern kijkt daarop heel gekwetst. Ze bedoelde Jeffrey, hoor.

Sasha op oorlogspad

Sasha heeft het dus écht helemaal gehad met Jeffrey. Hij moet eruit! En wel heel snel! Tijdens een gesprek in de kas probeert ze Bern, JW en Erik over te halen om Jeffrey te nomineren.

Hij is sfeerbepalend. En, zolang ze er nog is, wil ze een leuke tijd hebben in de loods, zegt ze. Euhm.. Sasha, volgens mij zijn er meerdere bewoners die óók nog een leuke tijd willen hebben. Misschien zou je dan zélf weg kunnen gaan.

Bern is enigszins terneergeslagen nu Erik heeft verteld dat Jeffrey heeft uitgesproken om Bern de eerstvolgende keer te nomineren. Hij twijfelt dan ook aan Sasha's plan om op Jeffrey te gaan.

Eunice en JW

JW en Mirthe gaan niet goed samen. Na de zoveelste aanvaring, probeert Mirthe Eunice ervan te overtuigen dat ze uit de buurt moet blijven van JW. Ze noemt hem respectloos en vrouwonvriendelijk.

Maar het is al te laat. Eunice geniet van JW zijn aandacht. Dat liet ze luidruchtig blijken toen hij haar haar kuit masseerde. Mijn God, ik dacht even dat Kim Holland met een gangbang aan de slag was gegaan. Wat een gekreun produceerde Eunice. En dat was dan nog maar haar kuit! KUIT!

Dirty E

Een verblijf in de loods doet trouwens rare dingen met mensen. Ik hoor Erik opeens tegen Marciano zeggen dat hij er geen moeite mee heeft om sex puur om de sex te hebben. Euh, ja. Maar solo-sex telt natuurlijk niet, Erik. Marciano verslikte zich bijna en kwam niet meer bij. Die Erik! Die wordt opeens een papi. Wollah, niffo!

Die komt dalijk thuis bij zijn ouders, straattaal pratend en op coole patta's. Maar euh… één klein dingetje nog. Om sex voor de sex te hebben moet je toch eerst sex hebben gehad, ouleh? Daar Erik eerder zei nog maagd te zijn, is het misschien handiger om eerst eens te kijken of sex überhaupt wel iets is voor hem. Anyway, mocht hij de prijzenpot winnen, dan zullen zijn mogelijkheden daarin onbegrensd zijn.

Eyes on the price

Ja, de prijzenpot. Daarvoor zitten de bewoners toch in de loods. Noodgedwongen met elkaar opgescheept. Sasha kan haar afkeer van Jeffrey niet langer verbergen. Mirthe ziet JW liever vandaag nog dan morgen vertrekken.

Erik kan niet meer tegen Rupert in zijn strakke glimmende broekje. Kanten moeten worden gekozen en dan maar hopen dat je de goede kant kiest. In hoeverre zullen de komende beslissingen van Zoë als manager hierop van invloed zijn? Wordt vervolgd.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!